tisdag 31 mars 2009

Nu är det bakdag. Och det är inget negativt med det. Jag har nämligen fikat till i morgon. Och bullar ska det bli. Och det blir nog bra hoppas jag.

lördag 28 mars 2009

Då så... lite Earth hour skadar inte. Det var dessutom väldigt mysigt och man kommer på en massa bra idéer. Det är som att när man tar bort en massa stimulans så vaknar hjärnan till liv. Det är ju egentligen helt underbart. Allt blir så lugnt och skönt utan en massa apparater som står på, och man ser saker som man inte annars lägger märke till, som ringarna i taket...
Jag har stött på patrull vad gäller nedsläckningen av alla lampor och apparater. Min sambo vägrar att göra det då en jävla fotbollsmatch är viktigare än mänsklighetens fortlevnad. Vad göra?
Om jag i går var helt inne på 2½ men, så har jag i dag storkonsumerat Grotesco Royal, och det är poritivt! :)

Earth hour

Alla som inte är med på Earth hour i kväll 20.30 är dumma och dåliga! :) Och det vill man ju inte vara, så se till att släcka lamporna i en timme... för jordens skull!

fredag 27 mars 2009

Jag ska till Riga

Jag har förmodligen redan sagt det en massa gånger, men jag och en kollega ska tillsammans med fem elever åka till Riga om några veckor. För dig som inte vet det så är Riga huvudstad i Lettland som råkar ligga på andra sidan vattnet (Östersjön). Jag har redan fått en massa tips på bra SPA som man tydligen måste besöka, men jag hade nog mer tänkt mig att faktist vara med kidsen. Eventuellt sitta på någon schyst uteservering och dricka det lokala ölet (Eller de kanske bara har sprit? Det är ju trots allt skrämmande nära till Ryssland...). Nu är det dags att hämta tvätten från källaren. Tja så länge.

torsdag 26 mars 2009

Ska jag vara ärlig känner jag mig helt slut. Jag behöver ledigt och det är snart. En vecka till bara, och i morgon förstås. Då är det ju dessutom lön att se fram emot.

tisdag 24 mars 2009

För en massa veckor sedan fyllde jag år. Då fick jag bland annat en kartong (med låder, bör tilläggas) av min kollega. Jag förstår att det låter konstigt, men tänk inte så noga på det. Grejen är att den där kartongen har titt som tätt blivit påfylld med diverse gottegrejer och senast igår så fanns där chokladpuffat ris! Hur gott som helst. Tidigare grejer som har funnits är bullar, kakor, diverse choklad... Det är onekligen en väldigt bra present då den sträcker sig över en så pass lång tid. Jag hoppas det aldrig tar slut! :D

måndag 23 mars 2009

Bara HAN och DU? Lyllo lyllo dig...

Aftonbladet hade den här artikeln idag:

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article4716556.ab Och JA!!! Det är ju helt underbart när man inser att det är Mårten Månsten från den kultförklarade ungdomsserien Ebba och Didrik som blivit något större och vuxnare (vi råkar faktiskt vara lika gamla) och som helt briljant driver med Ryssland. I LOVE! :D Jag älskade den serien när jag växte upp på 80-90-talet. Den här scenen är en av de som jag kommer ihåg bäst från när jag såg serien för typ 20 år sedan. Se och begrunda: http://www.youtube.com/watch?v=ORKbywbTESo

söndag 22 mars 2009

Nu ska jag förflytta mig till sängen och slå igång en rulle. Jag har arbetat på bra nu och eftersom jag råkar vara tjej så är jag ju expert på belöningar, har jag hört. Så film får det bli.
Jag är i ett dilemma. Jag har inget godis hemma. Jag är jävligt lat och jävligt sugen på godis.
Jag har ont i fingrarna idag och i det här fallet är det ett gott tecken. Kvällen blev jättetrevlig och lyckad på alla sätt och vis. Jag till och med spelade lite gitarr och sjöng, vilket jag inte direkt skulle ha gjort i en annan situation än med de jag känner mig bekväm med. Men det ska erkännas att det inte var helt lätt, men jag har ju sagt att jag ska försöka våga mer så...

lördag 21 mars 2009

IUP

Nuläge: Klarar inte att på bästa sätt spela F på gitarren. Blir därför ledsen när hon misslyckas.

Mål: Att klara spela F på gitarren.

Delmål: Inga.

Medel: Träna dagligen.
"Jag tror Linda Rosing för gå över till fattiga sidan", hörde jag min sambo hojta från vardagsrummet för ett tag sedan. Han har fullständigt fastnat vid Big Brother 2003 som sänds i repris av kanal 5. "Tragisk jävel" tänker du, och JA det tänker jag med.

fredag 20 mars 2009

AAAAhhh! Varför är det så satans svårt för min kropp att skapa ett F? Jag har till och med besviket gråtit över det. Patetiska jag.

You are not alone

Kalla mig larvig, men jag tänker faktiskt ägna kvällen till att lära mig BWOs bidrag till melodifestivalen. Och jag har redan börjat lite smått. :)
Yooohooo!!! :D Det är fredag!!! Efter att ha slängt i sig slaskmat och sovit lite är man som en ny människa. Underbart.

torsdag 19 mars 2009

Nu har jag precis fixat till en skiva till morgondagens lektioner, dock finns ännu inget innehått till dessa. Det ska jag klura på medan jag packar ihop för dagen med tandborstning och allt det där. Natti så länge, kära blogg så syns vi förmodligen i morgon.

onsdag 18 mars 2009

Jag har en ny granne som förmodligen inte kommer att bli långvarig i huset om hennes hundar fortsätter att gnälla som de gör. Nu är klockan strax efter tio och snart kommer folk i huset att vilja lägga sig och sova, och förmodligen ha åsikter om lätena...

Konstiga saker

I kategorin Saker som är konstiga kommer helt klart dagens nyheter i lokaltidningen. Att min skolkamrat från gymnasiet har blivit anhållen för mordbrand. Han är misstänkt för att ha tuttat på (eller i alla fall varit med och planerat) byggnader vid elva tillfällen. Sjukt konstigt att tänka det. En annan sak som är minst lika konstig är att jag precis har lagat till en pastarätt, och jag tycker den är rätt god.

tisdag 17 mars 2009

Inte för att jag lider, men det är rätt irriterande med en blåsa på tungen. Jag har dock fått ett recept som jag inte kommer att ens inleda en kur av, och den är whiskybaserad. Jag tror minsann att jag har kvar blåsan ett tag till om lösningen är den nyss nämnda. Förövrigt blir det kul på lördag, hoppas jag. Gitarr, gotte och sällskap av mina kollegor som bjudit in sig.

måndag 16 mars 2009

Det går aldrig

Idag fick jag frågan vad jag saknade mest med mitt gamla "hemma" respektive vad jag gillade mest med mitt nya "hemma". Om det inte hade varit så förbannat svårt att få till en begriplig plusochminus-lista så hade du kunna följa med i mina tankar, men spalter är inget alternativ i den här varianten på blogg så därför skiter jag i hela grejen och säger att (för att sammanfatta) båda ställena har sina för- och nackdelar, men om jag måste välja så finns det bara ett alternativ och det är inte där jag är just nu. Här där alla människor verkar tycka precis allt är omöjligt. För det är nämligen ingen skröna att Örebroare tycker det mesta är "träligt" och ledorden "det går aldrig" hörs titt som tätt. Problemlösare och igångsättare är de verkligen inte!

söndag 15 mars 2009

Jag har suttit och knåpat med en Power Point-prestentation någon timme nu, och jag måste erkänna mig besegrad. Det funkar inte så bra med ljudet som jag vill att det ska göra, och jag vet att det bara beror på min ovana. Jag inser att måste fortsätta att leka runt lite för att bli bättre. Hur som helst så var det trevligt hela tiden, så jag ska inte klaga. Men som jag sa, så finns det helt klart utvecklingsområden.

lördag 14 mars 2009

Idag har jag verkligen fått en långpromenad. Med öl i ryggsäcken har jag gått från en sida av stan till den andra för att inhandla hårddisk. Bra träning inför Fjällräven Classic i sommar.

torsdag 12 mars 2009

Det börjar bli kärft nu. Min sambo har inte fått lön på snart fyra månader och just nu har vi bara 2000 kr kvar denna månad. Nu får fan A-kassan snabba på, detta funkar inte i längden.
Efter imorgon är det helg. FANTASTISKT!! :)
Ibland är vägen hem lång... speciellt när man inte har luft i cykeln. Idag var en sådan dag. Förövrigt vill jag bara att allt här hemma ska städa upp sig. Fan, hur det ser ut. Måste skärpa till mig.

onsdag 11 mars 2009

Igår var det en trafikolycka utanför mitt hus när jag kom hem. En lagom liten tilldragelse mitt i veckan i min lilla stadsdel. Det var till och med folk som stod och kollade på poliserna och bärgningsbilen som var där för att ta bort bilen som var kvar. Stora nyheter i min del av världen....

tisdag 10 mars 2009

I helgen var jag på en mycket spännande utställning på konsthällen här i stan. Utställnignen hette Det osmotsika trycket. Gå och kolla in det om du har stunder över. Jag blev påverkad i alla fall.

söndag 8 mars 2009

Visserligen är inte helgen slut ännu, men jag vill ändå passa på att säga att den har varit underbar. Den började sjukt bra med Laleh, sedan gled lördagen förbi med sällis av en kollega och en av mina bästa vänner hemifrån (nu lät det precis som om kollegan inte är en av mina bästa vänner, men det är han visst). Nu är det söndag, och den började med en alldeles för lång sovmorgon, ett samtal med mamma, och en promenad genom stan - en lång sådan. Nu sitter jag och arbetar framför datorn, med lite grejer som ska vara klara till veckan, rätt underhållande sådana faktiskt. Och min kompis är kvar!!! Ska försöka hålla kvar honom tills i morgonbitti. Det kan gå... vi får se. Tja så länge.

lördag 7 mars 2009

Laleh är GUD! Shit va bra spelningen var. Alla som inte var där missade verkligen något.

torsdag 5 mars 2009

Är det inte fantastiskt underhållande att COOP ska börja att sälja sexleksaker? Så snart kan man både köpa en Klitt-stimulator och B-vitaminer från samma hylla! :D

onsdag 4 mars 2009

Finnes: Prins...

Jag är kanske rojalist trots allt, för jag inser att jag går igång på kungligheter. Som idag, då Carl Filif(jag kan ha stavat fel, jag är ju inte så insatt) och hanses fjälla har "tagit en paus" (vi vet ju alla vad det betyder) så hoppas jag ju hur mycket som helst att han ska precentera en ny flamma, och med rätt kön denna gång.

tisdag 3 mars 2009

Min kollega har lovat mig pizza i morgon, snacka om att man redan är sugen. Det finns nämligen en pizzeria som ligger precis bredvid mitt jobb, nej inte den nybyggda grejen, utan ett annat sunkhak. Skitsamma hur det ser ut, och om hälsovårdsnämnden har varit där och plockat råttor, de har sjukt goda pizzor. Sjukt. I morgon ska nämligen kidsen göra en massa tok, så vi lärare är lektionsfria, så därför borde man hinna med en lunch. Det är så det ligger till.

Sur på ONOFF

Det där med min dator verkar bli en följetång. För länge sedan lämnade jag iväg min dator, helt enkelt för att den gav upp. Skärmen ville inte visa någon bild. Nu, två månader efter (typ) så har jag fått ett meddelande om att den är färdig. Denna process har då föregåtts av ett antal telefonsamtal och så vidare. Och nu när jag ska hämta den, då sevicen ska vara färdig, så har de inte gjort ett jävla dugg med datorn. Så just nu har jag fortfarande ingen dator, och jag är lite surare på ONOFF.
Idag har jag varit på universitetet hela dag en och arbetat. Det är märkligt hur det ändå har förändrats sedan jag gick där, eller så är det för att jag numer är mer uppmärksam, eller umgås med annat folk än mjukisbeprydda, men jag tycker mig se att det har blivit ett "snyggställe". Ja, ett ställe där folk går runt och är snygga helt enkelt. Jaja, det blev mycket arbete gjort i alla fall, vilket var det viktigaste. Det känns skitbra.

måndag 2 mars 2009

Jädrans vad det pissar ner snö. Ja, man kan faktiskt säga det när man bor här, för snön är ta mig fan lika tung som regn... Och direkt får folk panik, speciellt i trafiken. De åker som ja... ja just så som du tänker. Eftersom jag cyklar så känner jag inte av det direkt för att jag är i stort sett ensam på cykelbanan. Annars ser jag fram emot imorgon då jag ska vara på universitete hela dagen. Gött.

söndag 1 mars 2009

Då var hunden hämtad och kvar är bara en massa hår och presenten jag fick för att jag vaktat den under helgen. Spritgodis... lite av en favorit faktiskt. :D Kan inte förstå att choklad och sprit fullkomligt knullar i munnen! Borde kanske vakta hunden mer om belöningen är detta...
Jag fick frågan igår om jag idag skulle titta på Vasaloppet. Jag sa genast nej, och vad händer? Jo, jag har sedan starten av detsamma setat framför TVn och kollat. Och jag tycker att det är skittrist att jag inte haft möjligheten att köra i år. Jag sa ju för en massa månader sedan att jag skulle ha gjort det men då snömängden inte direkt tillåter träning i min del av världen så, ja... Men fan... sugen på att träna blir man i alla fall. Jag kommer förmidligen att kolla resten av loppet med och hoppas på att känna igen någon åkare. Det är alltid kul. Om inte annat så får man lite hamlängtan, och det är i detta fall positivt.