lördag 30 maj 2009

Från det ena till det andra

Igår kväll var jag och lyssnade på Mats och Morgan i Örebro och nu när jag skriver detta så har jag förflytat mig till Falun för att få lyssna på ännu mer musik. Det är nämligen Seasidefestivalen och jag är och hälsar på min syster som bor i samma stad. Detta evenemang vet jag med all säkerhet inte kommer att toppa gårdagens spelning då den var KALASJÄVLABRA, men kul kommer det säkerligen att bli i alla fall. Och i morgon kommer jag att ta ett tidigt tåg tillbaka till Örebro för att kunna så några artister på YEAH!-festivalen i Örebro. Som sagt, från det ena till det andra, men det är kul! :)

onsdag 27 maj 2009

Tillbaka från skogen och det har varit helt fantastiskt. Vad mer kan man begära än underbart väder, sova under bar himmel och beat boxing runt lägerelden? Det är även intressant att se elevernas andra sidor än de de visar upp i skolan. De sidor som kommer fram när det börjar tryta på blodsockret och när ryggsäcken är lite för tung. Ja, du förstår nog. Annars har det varit betygssättning idag och inte alla är överens med mig. Verkligen inte alla. Men men...

söndag 24 maj 2009

Ja, idag har jag faktiskt varit ut i obygden på frukostfika. Det var självklart hur trevligt som helst och det är alltid intressant att se hur andra har det i sin del av världen. Det som händer just nu annars är att väskan ska bli packad för friluftsaktiviteter. Jag ska nämligen ut i skogen med en klass samvetare. Med lite erfarenhet på området kommer detta förmodligen att bli en spännande händelse. Jag hoppas i alla fall på bra väder, så att eleverna får en positiv upplevelse av utflykten. Som sagt, till packningen...

lördag 23 maj 2009

Tjoho! Då har man varit ute på en stadsvandring (13km) med min kompis. Jag har visat en väldans udda stadsdel (otäckt lugn) och så har vi fikat på stan. Annars är det Robinson som händer just nu. Jag brukar inte fastna för serier, då jag sällan tittar på TV alls, men Robinsom är lite kul måste jag ärligt erkänna. Jag har förresten blivit bjuden på frukostfika i morgonbitti med.
Det där gick ju bra! :) Evergrey var väl kanske inte det bästa man sett i sitt liv men det var trevligt med prepartyt innan. Nu är det dags för fika på stan.

fredag 22 maj 2009

Då har man precis ätit och inhandlat diverse berusningsdrycker. Så då kan festen komma! :)

torsdag 21 maj 2009

Nu har jag hämtat T-boy på stationen. Det här kommer bli trevligt. :)

onsdag 20 maj 2009

Jag menade förstås inte att inhandlingen skulle ske i morgon, för då är det ju stängt. Den kommer att ske någon gång mellan 10.00 och 19.00 på fredag, självklart.

Helg!

Trots att jag vetat hela veckan att jag bara ska arbeta i tre dagar, kändes det ändå konstigt när kollegorna önskade "trevlig helg" i eftermiddags. Som att jag inte hade hunnit ikapp, vilket jag kanske inte heller hade... Nu har jag i alla fall hämtat ut biljetterna till Evergrey som jag och mina poolers ska insupa på fredag. Det kommer bli hur kul som helst. Det känns som om jag sagt detta ett antal gånger förut, så är det när man inte har någon variation i det man skriver. Min kompis kommer i morgon med tåget hit klockan tolv och då har vi fått ett uppdrad att inhandla berusningsdryck till resten av gänget. Så nu ska jag botanisera på Systembolagets sida på nätet. Tja så länge.

tisdag 19 maj 2009

Ångest, ångest är min arvedel, min strupes sår, mitt hjärtas skri i världen...

Du kanske kände igen Pär Lagerkvist kända rader? Hur som helst... det är nämligen så här: DU som följt med i bloggen vet att jag blivit utmanad att skriva en novell under sommaren. Och i och med att jag publicerade utmaningen har flera hängt på, vilket är grymmekul!!! Men nu är det också så här att novellen kommer att ha ett tema, för er som tänker hänga med i skrivandet. ÅNGEST ska genomsyra verket... Så då är det väl bara att sätta igång att skriva... :D

Jag har haft morgonbesök

I morse hände något som inte händer varje morgon. Det har faktiskt aldrig hänt om jag ska vara ärlig. När jag öppnar dörren för att gå ut till min cykel och vidare cykla till jobbet, springer en katt in i vår lägenhet! Självklart är det alltid kul med gäster, men det är trist när de kommer när man måste gå till jobbet...

måndag 18 maj 2009

Jag ska bli författare

Jag har förresten glömt att berätta en sak. Det är på det här viset att jag har blivit utmanad att skriva en novell över sommaren. Jag har ingen som helst aning om vad jag ska skriva om, och jag inte inga ideér idagsläget heller, men jag tycker utmaningen verkligen är skitskoj. Alla som vill får självklart vara med på utmaningen och skriva en egen, och alla som vill får även vara med och bidra med uppslag och ideér till min novell. Allt mottages tacksamt! :) Jag har inte skrivit ett ord hittills, men jag gillar som sagt utmaningen.
Första dagen på skolan efter en veckan i Lettland och jag känner mig inte direkt motiverad. Det ska bli så skönt med sommarlov. Allvarligt. Annars har jag bokat biljetter till helgens Evergrey-hippa idag. Jag har inte hämtat ut dem ännu, men det ska nog hinnas med det också.

söndag 17 maj 2009

Underbart väder gör att jag någon timme framöver tänker läsa en bok på balkongen. Gött va?

Jag har fått nya tapeter

Medan jag var borta har min sambo dragit upp nya tapeter i sovrummet (inte helt enkel uppgift då allt är snett och vint här hemma). Dock tycker jag att det blev super. Nu finns även en matta och nya gardiner. :)
Torsdagen blev sista dagen tillsammans med eleverna. På förmiddagen åkte vi till ett barnhem för föräldralösa barn och på eftermiddagen var det dags att åka in till Riga för att lämna eleverna på flygplatsen, men innan dess så hann vi spendera några timmar i den stora staden. Jag, min kollega och en av eleverna tillbringade dessa timmar på ett kafé medan regnet föll utanför. De andra shoppade och "blev glada", faktiskt så "glada" att de höll på att missa bussen ut till flygplatsen... :) Så kan det gå. Fredagen var jag och min kollega barnlösa så då passade vi på att leka turister. Vi försökte bland annat hitta en sandhög som tydligen skulle vara något alldeles extra. Vi lyckades inte med det. Senare tog vi tåget till Riga och bara njöt.
Den här resan skulle aldrig ha blivit så bra som den blev utan elevgruppen och utan min fantastiska kollega. Han är super! :)

lördag 16 maj 2009

Hemma

Jag tänkte bara meddela att jag nu finns på svensk mark och att jag återkommer med detaljerna. Nu ska det sovas.

onsdag 13 maj 2009

Dagens forutsattning: Jag ar i Lettland. Koncekvens: Inga a a o, samt en massa andra konstiga tecken... ah, du fattar...
Sondag:
Som sagt, jag kom hit i sondags med flyg fran Sverige. Med mig hada jag fem elever (och jag har dem fortfarande med mig, om du bleb orolig kara lasare) och min nu mera bastis, tillika kollega och partner in crime. Forsta dagen ar egentligen inte sa mycket att saga nagot om, da vi mest reste. I och for sig sa ar det intressant att aka taxi mitt i natten och se vad som hander utanfor rutan. Eleverna kom sa smaningom till sitt boende medan vi larare lyxigt nog fick bo pa hotell.
Mandag:
Det ar mycket som ar annorlunda har i Lettland och det ar faktisk mycket som svarar upp mot mina fordomar (som jag kan erkanna att jag haft och har). Taskig tandstatus, kefir och misar... Hur som helst, under mandagen var vi pa ett studiebesok pa ett aldreboende/sjukhem och ogonblickligen inser man att de inte har samma forutsattningar till vard som vi i Sverige har. Det ar ocksa valdigt tydligt att manniskor inte har samma varde. Letter och ryssar forvaras exempelvis inte pa samma vaningar. I morka och sma lokaler finns patienterna och terapi och friskvard haller mycket lag standard.
Forutom studiebesok har jag och min kollega gatt en hel del. Mycket for att vi faktiskt har haft svart att hitta, till vara elevers stora noje, men ocksa for att det faktiskt har funnits tid till motion... det finns namligen en strand som ar tre mil lang, men vi har hitintills inte gatt hela. Kvallen efbjod god mat pa en liten restaurang. Gronsaks ragu... Gotte!
Tisdag:
Igar alltsa... vi akte in till huvudstaden Riga for att dar ga pa annu ett studiebesok, men ocka for att bli lite mer kulturellt bevandrade. Jag vet inte om vi lyckades sa bra med det sista, men vi har ju fler dagar pa oss. Studiebesoket denna gang var pa ett barnhem for barn med olika handikapp men ocksa for foraldralosa barn.
Maste nog lamna ifran mig datorn nu, men en sista grej... kort...
Onsdag:
Idag alltsa... vi har precis fatt en rundvandring pa skolan som eleverna bor pa, och det ar ocksa dar jag har hittat en dator i deras bibliotek. Senare i kvall ska det tydligen vara magon typ av internationellfest som vi ska pa, och det som hander narmast ar att jag och kollegan ska ga och hitta en juste restaurang. Vi har for mycket pengar kvar sa vi maste spendera.... :) Jag forsoker aterkomma och skriva mer... Puss pa er! :)

söndag 10 maj 2009

Senare i eftermiddag kommer jag att lämna detta land för ett i öster. Så därför borde jag packa då jag inte gjorde det igår. Grejen är att vi bara reser med handbagage, så jag får bara ha med mig 10 kg. En gåta jag måste lösa under de kommande timmarna.
Ett annat dilemma jag har är om man kan köpa en gitarr och hänga upp på väggen bara för att den är snygg, inte för att spela på. Som en talvla, du vet...
Jag hade en riktigt trevlig kväll i går. Först lite lågkvalitativ fotboll på vallen, sedan öl på ett mysigt ölhak i stan och sista men inte minst en riktig rackarns rock. Det är bara att erkänna att jag är svag för pyro och bara överkroppar... Som du redan vet, så har jag alltså sett och hört Sabaton och Hammerfall. Vi, jag och min kollega, missade Wolf då vi inte trodde att de skulle spela strax innan insläppet. Men det gör inget. Det var intressant att vara inne i en för mig ny arena och jag hoppas verkligen att det kommer att hända fler gånger, och då gärna med samma tongångar.

lördag 9 maj 2009

Dagens schema:1) http://www.metallsvenskan.se 2) Packa inför resan 3) Öppet förslag
Det var meningen att jag igår kväll skulle ha varit ut med en klass och ätit mat och haft trevligt, men då jag ska iväg till Lettland i morgon och allt inte var fixat drog det ut på tiden, så när jag och min kollega som ska åka med äntligen kände oss redo för utgång var redan sällskapet på väg därifrån. Så vi stannade kvar hos en annan kollega på väg mot stan på värmpizza från Coop och öl. Det blev också hur trevligt som helst. Under kvällen avhandlades det mesta, men då alla vi tre har tystnadsplikt inför omvärlden så kan jag tyvärr inte nämna några detaljer här. Det jag dock kan nämna var att jag under kvällen bar min kollegas jävligt snygga högklackade skor i guld! :)

torsdag 7 maj 2009

Inspirerad av en föreläsning som jag idag tog del av tänker jag nu försjunka i litteraturens underbara värld.

onsdag 6 maj 2009

Vem skulle först vilja veta att jag dött?

Jag ska ju ut i världen och resa till veckan, och eftersom jag inte åker privat utan genom mitt arbete så måste jag fylla i diverse blanketter innan resan så att alla har koll på mig och mina allergier och min kosthålning och allt det där. Men det är inte bara det. Nej, de vill även att jag ska uppge anhöriga som ska kontaktas om det skulle hända mig något, och dessa anhöriga ska rangordnas. Jag tycker det är skitjobbigt att sortera upp personer. Jag måste nog göra ett tillägg och säga att de själva kan välja vilken de vill ringa till först, så det inte är jag som bestämt vem som är viktigast.

måndag 4 maj 2009

Jävla seg dag idag. Jag kom aldrig igång över huvudtaget.

söndag 3 maj 2009

Idag ska jag rensa vinden.
Tjoho! Efter en massa timmar slit tycker jag att det blev riktigt skitbra. Nu hoppas jag bara att min sambo tycker samma sak. :)

lördag 2 maj 2009

Jag har fått för mig att städa upp i mitt liv och det tänker jag göra genom ett inköp av en ny hylla.

Krossa imperialismen NU!

Röd front kamrat! Det är nog bara att inse att jag är kommunist. Jag sket förövrigt i sossarnas tal, de är ju ändå borgare...

fredag 1 maj 2009

Sköna maj välkommen...

Arbetarnas dag och allt... en jättebra "högtid" på många sätt, förutom ett. Det är nämligen så här, att min sambo har en oförmåga till framförhållning och speciellt när det gäller toalettpapper. Det spelar ingen roll hur många gånger jag påpekat att "tar man sista papperet sätter man i en ny rulle" och "tar man sista rullen ur förrådet måste man säga till så att man kan köpa nytt". Inget av detat hade hänt i morse när jag vaknade och magen kände ett visst behov av att tömma sitt innehåll. Allt papper var slut och affären öppnade inte förrän klockan 10! Och JA, jag kan förstå om du tycker att jag borde ta större ansvar i toalettpappersfrågan själv, men jag sköter min del. Ska man behöva ta över en trettoårig mans ansvarsområden? Hur som helst, nu ska jag iväg och lyssna på lite olika första majtal, både socialdemokraternas, vänserpartiets och kommunisternas. Tja så länge.