onsdag 13 maj 2009

Dagens forutsattning: Jag ar i Lettland. Koncekvens: Inga a a o, samt en massa andra konstiga tecken... ah, du fattar...
Sondag:
Som sagt, jag kom hit i sondags med flyg fran Sverige. Med mig hada jag fem elever (och jag har dem fortfarande med mig, om du bleb orolig kara lasare) och min nu mera bastis, tillika kollega och partner in crime. Forsta dagen ar egentligen inte sa mycket att saga nagot om, da vi mest reste. I och for sig sa ar det intressant att aka taxi mitt i natten och se vad som hander utanfor rutan. Eleverna kom sa smaningom till sitt boende medan vi larare lyxigt nog fick bo pa hotell.
Mandag:
Det ar mycket som ar annorlunda har i Lettland och det ar faktisk mycket som svarar upp mot mina fordomar (som jag kan erkanna att jag haft och har). Taskig tandstatus, kefir och misar... Hur som helst, under mandagen var vi pa ett studiebesok pa ett aldreboende/sjukhem och ogonblickligen inser man att de inte har samma forutsattningar till vard som vi i Sverige har. Det ar ocksa valdigt tydligt att manniskor inte har samma varde. Letter och ryssar forvaras exempelvis inte pa samma vaningar. I morka och sma lokaler finns patienterna och terapi och friskvard haller mycket lag standard.
Forutom studiebesok har jag och min kollega gatt en hel del. Mycket for att vi faktiskt har haft svart att hitta, till vara elevers stora noje, men ocksa for att det faktiskt har funnits tid till motion... det finns namligen en strand som ar tre mil lang, men vi har hitintills inte gatt hela. Kvallen efbjod god mat pa en liten restaurang. Gronsaks ragu... Gotte!
Tisdag:
Igar alltsa... vi akte in till huvudstaden Riga for att dar ga pa annu ett studiebesok, men ocka for att bli lite mer kulturellt bevandrade. Jag vet inte om vi lyckades sa bra med det sista, men vi har ju fler dagar pa oss. Studiebesoket denna gang var pa ett barnhem for barn med olika handikapp men ocksa for foraldralosa barn.
Maste nog lamna ifran mig datorn nu, men en sista grej... kort...
Onsdag:
Idag alltsa... vi har precis fatt en rundvandring pa skolan som eleverna bor pa, och det ar ocksa dar jag har hittat en dator i deras bibliotek. Senare i kvall ska det tydligen vara magon typ av internationellfest som vi ska pa, och det som hander narmast ar att jag och kollegan ska ga och hitta en juste restaurang. Vi har for mycket pengar kvar sa vi maste spendera.... :) Jag forsoker aterkomma och skriva mer... Puss pa er! :)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Låter som ni har haft det ganska bra ändå! Cyberkramar till Lettland från Vansbro!

Cosmo sa...

kram tillbaks