onsdag 30 september 2009

Jag är vanvettigt tokig och besatt. När ska jag få min dagliga dos? :)

tisdag 29 september 2009

Fittsnack - helt enkelt!

Appropå en diskussion som jag drogs in i idag tänkte jag ta tillfället i akt och prata om något som engagerar många men som egentligen inte finns - mödomshinnan. Visst är det märkligt att något som inte existerar kan vara så mytomspunnet? Jag finner det mycket märkligt att folk pratar om någon typ av oskuld där det nästan förväntas att tjejer vid sitt debutligg ska spräcka någon typ av hinna som ett bevis för att de inte gnussat kön med någon innan dess. För som vissa familjer anser så är det fint att inte gjort det innan exempelvis sitt giftermål. Sitt enda giftermål. Jag tycker inte så. Absolut inte. Men jag respekterar att det finns andra åsikter än min. Det viktigaste för mig är att ingen mår dåligt på ett eller annat sätt, sedan tror jag det finns miljarders varianter på att må bra vad gäller sex och allt det som hör till det området.
Åter till mödomshinnan... myten om att tjejer blöder första gången (vilket bara en liten del gör)har spritt sig och det har gjort att både killar och tjejer går och oroar sig i onödan över något som skulle kunna vara väldans mysigt och spännande i stället för ångestladdat och fyllt av "shit hur ska det här gå och kommer det att göra ont?"
För om alla kunde fatta att mödomshinnan bara är ett hudveck eller ojämnheter i slidväggen som bara existerar hos vissa tjejer och som för det mesta försvinner vid fysisk aktivitet och att det inte går att avgöra (inte ens gynekologiskt) om en tjej legat med en kille en massa gånger eller aldrig, så blir inte det där en stor grej (no big deal...). För det är så att "Lisen" kan töja ut sig åt alla möjliga håll så att få in fingrar, ha samlag och föda barn inte kommer att vara några större problem. Och töjbarheten kommer först när man börjar bli sugen på att utforska... typ puberteten. Bra va? :) För är det så att man har svårt att komma igång, så ligger det förmodligen i att kåtheten inte riktigt är där! (Säg emot mig om jag har fel...)
Förmodligen har du rätt lätt att läsa av min åsikt kring detta spörsmål, och jag vill bara fortsätta deklarera att det här med att tjejer uppfostras till att hålla på sig inte behöver tas på sådant jävla stort allvar, bara alla mår bra, som jag tidigare sa. Det måste komma i allra allra allra första rummet. Alltid. "Ja, men det är ju så fint och rent om man inte legat med en massa killar!", tänker du... Då säger jag bara att det är dags att ändra den "normen"! NU!
På inget sätt sägar jag att man ska göra varken det ena eller det andra, men jag säger att jag tycker att man själv ska få bestämma och att man inte ska se sig som begränsad av en massa myter och förväntningar. Precis som FN skriver i sin deklaration om de mänskliga rättigheterna: "Ingen har rätt att bestämma över hur eller när en annan människa ska ha sex. Det är en mänsklig rättighet att själv bestämma över sitt liv och sin kropp."
Det får bli dagens fittsnack för min del! :)

måndag 28 september 2009

När jag för ett och ett halvt år sedan fyllde år fick jag av min kollega en låda. Ja, det låter kanske konstigt, men om jag säger att det inte var hela presenten så kanske det låter lite bättre. För grejen var den att presenten snarare låg i lådans innehåll och lådans funktion. Ok, fortfarande konstigt? Förstod nästan det. Så här är det: Lådan fylls på med snask (kakor, choklad, godis...)efter hand det tar slut i den och snasket är till mig, bara mig mig mig!!! Men i dag upptäckte jag ett något annorlunda innehåll... ett fantastiskt innehåll!!! Nämligen chips och öl. Det kallar jag present! :)

söndag 27 september 2009

Det var något jag ville berätta... hm... och bara för det kommer jag inte på vad det är. Skit samma, det dyker väl upp så småningom... En annan sak som dock bör nämnas och som FAN är dagens sanning är att Secret Garden är för jävla bra!!! :D

söndag 20 september 2009

Föreningsliv

För första gången i mitt liv var jag igår på motorcykelklubb. Ja, en förening för motorintresserade personer helt enkelt. Men vad gjorde du där då, kanske du undrar. Jo, jag var där för att kolla till min kollegas coverband som spelade då ett litet lokalt fotbollslag hade sin avslutning för säsongen. Jag har ju sett dem (bandet) ett antal gånger förut, men denna var helt klart den bästa. Synd bara att lokalen inte direkt var fylld, å andra sidan fanns mer yta att boppa lös på! :)

måndag 14 september 2009

Vart tar all irritation vägen?

Jag har som vanligt en fundering. Vart tar all irritation vägen egentligen? Är det så att den ackumuleras och tillslut gör att man som person totalt imploderar av dess framfart, eller kommer jag komma till sans och skaffa mig den där parterapeuten så jag sakterliga kan börja närman mig min anledning till allergi, min pinne i cykelhjulet, men nagel i ögat, på jobbet? Eller kommer jag utföra någon personlig vendetta på grund av irritationen och frisnooza, ballhacka eller spamma honom till vansinne? Så... vart tar all irritation vägen? Är den kanske som energi som inte kan förstöras, bara omvandlas mellan olika former? Rörelseirritation? Lägesirritation? Och hur skulle dessa irritationsformer se ut i så fall? En sak är i alla fall säker: Han är definitivt Cronan på mitt irritationsverk, och det med råge! :)

lördag 12 september 2009

Från en jävulskt trevlig afton till förhoppningsvis ännu en, fast i en annan och mycket trevligare del av världen, nämligen den knätoffsbeprydda. Och snart rings det på en dörr... :)

söndag 6 september 2009

Rymdsatsning

Visst är det intressant att det bara varit fred i två veckor på jorden under dokumenterad tid. Vad beror det på egentligen? En anledning tror jag är orättvisan av resurser över jorden. Att vissa länder gottar sig i lyx medan andra hålls tillbaka. Och direkt dras mina tankar till den ”rymdsatsning” som just nu är igång. För är det inte lite väl typiskt högern att förhindra utvecklingen av just u-länderna genom att pumpa in pengar i världens dyraste lekprojekt? Astronauter åker till sin alldeles egna lekstuga och ja… vad de nu gör där. Fotar. Fast då kanske du tänker: ”Satellit-TV och GPS är inte det bra produkter då som kommit av rymdforskning?” Jo, kanske det, men inte för mig personligen och förmodligen inte heller för de kwashiorkor-skadade barnen i Afrika, då varken jag eller de tittar på TV eller använder navigator. Men jag håller med om en sak, och det är att det förmodligen alltid legat i människans natur att utforska det okända. Jag antar det är därför folk använder droger, ger allt för konsten och har oskyddat sex på Goa. Men det behöver inte göras med miljarders kronor i insats, anser jag….
Jag har minsann köpt gitarr. Så nu har jag i min privata ägo två jag inte kan spela på!!! :D Dock blir jag ju ännu mer taggad att verkligen sätta mig och fila på kunskaperna...

lördag 5 september 2009

Jag är för dålig på att skämmas

Jag vill bara haka på det sista inlägget. Jag säger att min verklighetsfantasi inte är acceptabel, med det menar jag förstås att den inte är det för den stora massan. För mig är den förstås på det sätt jag vill, då jag lekt med tanken ett bra tag nu, men det kan förstås vara så att jag är för dålig på att skämmas också, eller för att jag inte kan förstå att ångra det som aldrig händer. Eller så var det det där med att inte dö nyfiken… jag återkommer alltid till det som på något sätt har blivit mitt valspråk, mitt rättesnöre och norm – att inte dö nyfiken. Nä, ånger är inget att stå efter!

Att blanda ihop dröm och verklighet

Jag vill gärna tro att det är en tillfällig rubbning i fantasisystemet, men för att vara ärlig har det varit så här jämt. I min del av världen får man drömma och fantisera om precis vad som helst - om hur jag brutalt ”städar upp” på min arbetsplats, om fantastiska narkotikarus, hur jag föder barn inne i trånga skräcktoalettsutrymmen, hur jag kan flyga och om osannolika förälskelser… men när drömmar glider över i någon typ av verklighet, då kan det helt plötsligt bli väldigt väldigt farligt eller fruktansvärt, till och med icke acceptabelt. Min fantasi är lite av min största fiende. Jag älskar att vara i den, och jag vill ofta att den ska vara just på riktigt. Min verklighetsfantasi just nu är av den sista rangen…
... och världen blir lite större! :)