onsdag 29 april 2009

Så där! :)
Fan, min bild måste bytas ut... Typ... NU!!!
Halloj! Imorgon är sista dagen i arbetsveckan, bra på ett sätt (ja, du vet hur), trist på ett annat. För det innebär att mina lärarkandidater försvinner. Imorgon ska jag berätta att jag lätt skulle kunna tänka mig att ha dem som kollegor. En annan sak som händer i morgon är att jag och min kompis ska på festival, en liten tvådagars festival som egentligen börjar i dag, men då jag har för hög arbetsmoral och inte vill riskera att missa mitt utveckligssamtal kl 08 i morgonbitti så har jag bestämt att bara gå i morgon. Dundertåget och Promoe är några av artisterna som jag tänkte skulle kunna bli intressanta studieobjekt, och blir de inte det så kan man ju alltid dricka öl för sina växelpengar och hitta en brasa att titta på. I och för sig är inte det här med brasa min grej. Dessutom tycker jag det är lite larvigt med körer med studentmössa och skit... men men... en annan sak som är bra är arbetarnas dag på fredag. Du ska väl demonstrera hoppas jag??

tisdag 28 april 2009

Tjoho! Betygssnack på jobbet leder alltid till att oenigheter kommer upp till ytan. Idag var inget undantag. Jag blir bara så less på all avsaknad av professionalitet. Utvecklingsledare, up my ass!

måndag 27 april 2009

Vad är det som händer?

Oii... Det är något konstigt som händer nu. Det är som om jag är en mänsklig magnet för folk jag råkar känna igen. Jag känner ju inte så många här i stora staden, men under loppet av ett dygn har jag sprungit på lite för många sådana som jag seriöst hängt med, för att man inte ska fundera över om inte det inte är något skumt i alla fall.
Annars har jag sprungit idag. Det var skönt som vanligt.

söndag 26 april 2009

Tjoho. Syrran är här. Det är det bästa. Igår var vi ute och shoppade avslutningsklänning och åt god mat på stan. Jag köpte dessutom nya linser och så ska jag i veckan testa ut några nya som jag eventuellt får ta med på flyget. Senare på kvällen blev det Robinson, film och fotmassage. Idag ska det bli löpning är det tänkt. Kanske också en liten utflykt till närmsta köpcentrum.

torsdag 23 april 2009

Jag och bästa kollegan har tränat vår "kondis" på ett lite annorlunda sätt idag. Jag hade vaniljsås på mitt.

tisdag 21 april 2009

Jag är bra! :)

Bloggen... idag har jag varit på lönesamtal och det gick för djävla bra. Min rektor överöste mig med komplemanger. Eller det kändes i alla fall så. Han var i vilket fall som helst väldigt positiv till min insats. Så nu tror jag att detta kommer att gå mig till huvudet, att jag på något sätt kommer att börja tro att jag är lite bättre än alla andra. Tänk om jag förvandlas till en stöddig sate? Nej, det får inte hända. Jag hoppas mer på att det pushar mig i en bra och utvecklande riktining. Kanske i riktningen utvecklingsledare... vad vet jag? Och så hoppas jag förstås på en skapligt bra lön, kapitalist som jag är.

måndag 20 april 2009

Jag har sprungit tillsammans med min kollega även idag. Det var helt ok, trots att jag under helgen arbetat fram en fin skavblåsa på ena hälen. Jag hoppas att jag kan hålla i med träningen ett tag framöver nu eftersom jag senare under sommaren kommer att vara med i ett fjällopp. Vi har i alla fall pratat om att springa även i morgon.

söndag 19 april 2009

Jag har legat med min kompis hela dagen

Tjoho bloggen! Idag har jag mest kört videosamtal hela dagen med min bästa kompis. Det känns som om han och jag delat säng i flera timmar. Rätt gött faktiskt. Det här med internet är väldigt fantastikst på många sätt. Även om jag ofta känner mig ensam här, så finns det i alla fall en som vill tillbringa lite tid i min säng... :)

lördag 18 april 2009

öl på balkongen och deltagare i ett tvåmanspartaj tjugo mil bort... Livet har sina ljusa stunder. :) Jag har förresten inte sagt att jag även igår var ute och sprang. Det var också jätteskönt. Nu hoppas jag bara på att vädret ska hålla i sig ett bra tag till. För det här är jätteskönt.

tisdag 14 april 2009

måndag 13 april 2009

Åker från Dalarna, typ nu...

Dags att åka tillbaka till jobb och allt det där som hör till vardagslivet. Visserligen börjar veckan skapligt lugnt med studiedag för eleverna vilket innebär diverse föreläsningar för mig och mina kollegor. Dagarna som följer ska jag dessutom åka till Kungsbacka, så denna vecka blir det bara lektioner på fredag. Gött, va? Men det som händer närmast är att jag ska tanka upp bilen med mina sista slantar på lönen (ja det är sanning) och styra tillbaka över skogen till den stora staden. Tja'ra så syns vi i en annan del av Sverige.

söndag 12 april 2009

Oj, jag köpte visst en biljett till Arvikafestivalen! :) Ska du med?
Då har jag precis varit ute och fikat med min bästa kompis och hans nya tjej, samt syrran och hennes sambo på ett av de lokala fiken. Det är alltid spännande att träffa nya människor, speciellt när det visar sig att de dessutom är riktigt trevliga.

lördag 11 april 2009

Måste blir hungrig!

I kväll blir det middag på den lokala thai-restaurangen. Syrran, hennes sambo och vår gemensamma kompis från grannkommunen ska med. De förstnämnda är redan här, men den siste kommer så småningom. De har underbart god mat på stället, så jag måste se till att hungern så småningom infinner sig. Den har ju, som jag tidigare sagt, inte gjort det hitintills. Just nu är det te igen...
Det är helt fantastiskt väder idag. Jag har redan suttit ute på trappan och läst och snart ska jag återgå till samma syssla. (Jag ska bara kolla igenom några bloggar som jag håller koll på först.) Jag har nämnigen fått låna en bok av en kollega. Boken är visserligen på danska, men det ska nog gå bra det med.

Jag har inte varit hungrig på flera dagar...

När man är hemma och bor hos sina föräldrar så är det en sak som verkligen inte fattas en, och det är mat. Här äts det hela tiden, och det är inte bara för att det varit påsk, utan för att det verkar som om matintresset (mest intresset för att äta mat) totalt har skjutit i höjden med åren. Vi åt för bara några minuter sedan, men redan nu ska det till att fikas, och det har redan ringts runt till folk som snart kommer att vara sugna på kaffe och cholkadkaka. Ojoj... jag har inte varit hungrig på flera dagar, och då hör det till saken att jag vanligtvis har väldigt bra ämnesomsättning och brukar äta väldigt ofta och gärna. Så du får dra slutsatsen själv...
Jag glömde ju säga att det var ett par (skapligt dyra) Björn Borg-skor.
Jag har spenderat pengar på nya skor hos den lokala skohandlaren. Jag är supernöjd. Killen i kassan var även det en stor behållning.

fredag 10 april 2009

torsdag 9 april 2009

"In seven days God created the world, and in seven seconds I shattered mine."

Jag har ägnat någon timme av mitt liv till film igen. Jag har nämligen tittat på Seven pounds - något av en Robin Hood-historia faktiskt, men inte med kapital i centrum utan snarare döden. "In seven days God created the world, and in seven seconds I shattered mine" och just där var jag fast. Redan i den inledande scenen, ville jag se resten. Hela filmen bygger på dramatiska tillbakablickar av sorg, skuld och dåligt samvete och hela tiden blir man berörd (tårdrypande bedörd), trots att svaret på allt aldrig kan bli något annat än: Sådant är livet! Självklart gillar jag Will Smith i huvudrollen, men min stora favorit måste jag ändå säga att Woody Harrelsons blinda karaktär. Hur skön som helst!
Förresten verkar det vara svårt att få tag på biljetter till Larz Kristerz i kväll, så jag får väl göra som alla andra som inte kommer in - hänga utanför... :)

Lars-Inge Svartenbrandt - vilken förlorare!

Eller ska jag säga Lars Ferm? Nä precis, som om det skulle spela någon roll... Han har ju varit framme igen, den klåfingringe gamle mannen, och gjort Hagfors något kändare. För dig som helt har missat hans senaste eskapader, så var det där han blev gripen i morse efter ett bankrån mot ett kontor i Säter. Vad säger man? Ränderna verkar aldrig gå ur, trots att han bedyrat att han lagt av ett flertal gånger. Som sagt, vilken förlorare. Det han har på sin meritlista är att knarka, stjäla och slåss, ja visserligen så försökte han sig på en karriär som ståuppkomiker och företrädare för Kristdemokraterna (är det samma sak förresten?), till och med författare, föreläsare och familjefar, men vad hjälpte det? Inte ens med Gud vid sin sida...
Visserligen är Larsa en intressant företeelse, men i alla fall jag blir mer intresserad av kvinnan som var med och medrånade. Vad är det för en lirare?

onsdag 8 april 2009

Jävlar va vidrigt det är med skinka!

Jag trodde det skulle vara en enkel procedur att fixa till de där skinkorna som jag lovat, och rent praktiskt var det det också. Det som var mindre tillfredställande var att dra av svålen och se alla ådror som löpte genom fettet, och allt det där. Lukten av kokt nasse och uppenbarelsen av köttdelar... Nej, tacka vet jag min vegetariska linje! Jag blev faktiskt förvånad över min egen reaktion, trodde verkligen att detta var en baggis. Men det säger jag dig - det är det inte.

Spotify är fantastiskt..

Nu har jag setat (suttit) och lyssnat in Larz Kristerz alla hits så jag kan skråla med i dem i morgon. Gött mos! :D
Ett pizzabud med solsken i blick äntrade precis mitt Påsklov. Det ska bli gött med flottigheter. I morgon blir det kanske Larz Kristerz på folketspark. Känn på den! :D
Ny dag. Nya sysslor. Nytt väder. Från att det igår var soligt och fint ute, så är det idag regn och ganska fint. Egentligen ett skitbra väder när jag ändå gör en massa jobb. Idag ska jag dessutom göra något jag typ aldrig gör. Jag ska griljera skinka, tre stycken faktiskt. Det har blivit mitt jobb. Visserligen kommer jag inte att äta av dem, men men... någon annan ska förhoppningvis det, så grisarna inte har behövs sätta sina liv till i onödan.

tisdag 7 april 2009

Min dator är en evig följetång. Nu har jag återigen fått ett sms som säger att servicen på min dator är klar och att jag kan hämta den. Nu kan jag visserligen inte göra det då jag är 25 mil därifrån, men när jag kommer tillbaka så får vi se om den funkar denna gång. Förra gången gjorde den ju inte det.

måndag 6 april 2009

Hej, vill du köpa tandborstar?

Det ringde precis på dörren. Utanför stod det en kille på cykel och hans kompis utan cykel, men bärandes på en påse. De förklarade på äkta tandlöshetslespning att de hade för avsikt att sälja mig tandborstar. Synd nog kunde jag inte göra det, för de tog visst inte VISA. Men de var noga med att berätta var jag kunde få tag på ett gäng borstar om jag senare hade kapital. Söta killar! :)

Kommer Wanja att vara ordförande för LO den 1 april 2009 respektive 1 maj 2009?

Idag är första riktiga påsklovsdagen. Utanför mitt fönster, på vilket det igår kopulerades, är det underbart väder och inne är det skapligt med. Jag sitter förnärvarande vid datorn med mitt morgonte (the) och kollar över läget på internet (nyheter, bloggar, diverse fora...). LO-Wanja är fortfarande hett nyhetsstoff. Jag blev tvungen att kolla upp spelmöjligheter på henne och Unibet har faktiskt två: "Kommer hon att vara ordförande för LO den 1 april 2009 respektive 1 maj 2009." Inte för att jag ska spela på det, men det är intressant att det faktiskt går och att det finns odds. Det betyder ju att det också finns folk som sitter och skarpt funderar över tendenser, tryck från olika fackklubbar och hennes personlighet.

söndag 5 april 2009

Det gökas på mitt fönster

Tja'ra! Jag trodde nyss att jag gjort en stor upptäckt till vår svenska fauna. På fönstret till det rum jag sover sitter ett kryp som inte är av denna världen. Jag till och med engagerade familjen i min upptäckt när jag under en mer ingående undersökning insåg att jag åskådat ett regelrätt skjut i insektsvärlden!!! Så kan det gå...

lördag 4 april 2009

Bara de utklädda får ta

Nu har jag firat mitt hemmavarande med att sova. Det är så otroligt skönt att bara kunna lägga sig mitt på dagen. Visserligen är det väldans varmt i mitt rum, då solen ligger på mot en av väggarna men att vakna i värmepanik har sina ljusa stunden också . Resten av dagen ska jag ägna åt att nalla av påskkärringarnas godis, trots att min mamma vid flera tillfällen påpekat att de bara är de utklädda som får ta.
Påsk LOV!!! Nu drar jag från Närke för Dalarna...

torsdag 2 april 2009

Som sagt så har jag varit på universitetet idag. Det har varit bra på flera sätt. Dels så är det skönt med miljöombyte och dels så är det intressant att få gå på olika seminerier och föreläsningar som man valt utifrån eget intresse. Det gör heller inget att de bjöd på mat och fika emellanåt. Imorgon kommer det att fortsätta med seminarier och föreläsningar men det kommer även att vara praktiska övningar. Och på tal om praktiska övningar, så kommer jag och några kollegor att dra på lite after work. Social hälsa är också hälsa...

onsdag 1 april 2009

Tjena Bloggen! Det har varit en något annorlunda dag i dag. Till att börja med har jag hunnit göra två uppgifter, effektiv som man kan vara ibland, efter det så har jag tillsammans med min klass varit på teater -"Dan då Dan dog". Hur bra som helst. Se den om du har möjlghet. Efter den så åkte jag och två kollegor och tryckte i oss flöt-buffé och funderade över diverse helgplaner, och slutligen så fikade jag med arbetslaget och diskuterade nästkommande termin med min rektor. Inga lektioner alls alltså. Dessutom är detta den sista dagen på skolan innan lovet, torsdag och fredag kommer jag att spendera på universitetet. Det är också trevligt.