tisdag 30 juni 2009

Grannar

Jag vet inte om det är för att jag just nu bor i hus eller för att huset just ligger på det stället det gör som jag idag tjuvlyssnat på den stora händelsen som tilldragit sig på gatan. Det är nämligen på det viset att en av grannarna har köpt takstolar för något bygge på tomten. Egentligen inget konstigt med det och när jag lyssnade lät det väl genomtänkt och grannen visste precis hur han skulle hantera dessa, men det ansåg inte den manliga delen av grannarna. Inte alls. De hade en uppsjö idéer om hur han på ett bättre sätt skulle bygga än hans egna idéer. De berättade till och med hur dåligt vissa saker han hade tänkt var. Hur som helst, slutade jag lyssna efter ett tag och nu står takstolarna på vägen orörda. Fruarna var mest engarerade i fikat som de tyckte gubbarna vid upprepade tillfällen borde göra paus för. Det är ändå rätt underhållande.
Jag har varit och hälsat på min moster också. Hon är bara för bra. Hon bakade sockerkaka till mig för att jag här om dagen sa att jag var sugen på det. Sedan gick vi och åt glass på glassbaren som finns här. Jag har sagt att jag ska försöka att inte äta så mycket socker, då min kropp inte alltid reagerar så positivt på det, men det är nog bara att ge upp vad det verkar. Det är gott i alla fall. Vi ska nog "leka" i morgon med. Det kanske blir allsång. :) Vi får se.

Jag har en fundering!

Under festivaler så är det här med toalettbesöken en inte allt för trevlig stund. Du kanske har upplevt det själv, eller du kanske har sett på bild eller hört hur det kan se ut. Men det var inte det det här med att gå på toaletten som egentligen var grejen med min fundering, utan snarare vart allt kiss tar vägen. Bakgrunden är så här: Det finns egentligen två typer av toaletter. Den ena är den klassiska "bajamajan" där både män och kvinnor kan göra både det ena och det andra. Och så finns det en till, jag vet inte vad jag ska kalla den, en sak som karlar kan stå och kissa i från fyra håll i alla fall. Det är den jag funderar över. För när man ser på den så finns det inga ledningar som går från eller till den och det ser inte heller ut som om den kan inrymma någon tank, och eftersom det går att flytta dessa så antar jag att det inte heller går ner i marken. Så är det någon som sitter inne med kunskap kring vart kisset tar vägen så skulle jag vara tacksan.
Peace and Love var för mig en skitbra festival. Mycket att se och uppleva och fundera över. Nu väntar ytterligare en festival till helgen - Arvika - som jag förstås har stora förhoppningar kring. Och så var det det här med fejan... jag har ju haft det ett antal timmar nu och jag tycker att det är för jävla rörigt, om jag ska vara ärlig. Dessutom är det ganska fult. Men jag ska ge det en ärlig chans, det ska jag. Och jag får väl anledning att återkomma i ämnet.

måndag 29 juni 2009

torsdag 25 juni 2009

tisdag 23 juni 2009

Packat och klart. Min hals gör ont och min näsa blöder, men detta kommer ändå att bli hejdundrans skoj. Min buss går om 45 minuter ungefär, men jag måste gå om en kvart så jag dels hinner till stationen och dels hinner plocka ut lite riktiga pengar. Något jag väldans sällan brukar handskas med, men som är nödvändigt på sådana här ställen där inte korthanteringsmöjligheterna är så stora. Nästa: P & L

måndag 22 juni 2009

Jag har gjort ett försök till packning inför Peace and Love, men jag ska komplettera i morgon bitti. Nu orkar jag inte mer. Natti
Natten till igår rensade jag ur min garderob, och nu håller jag på att fundera på att fylla den igen. Självklart med nya kläder då. Och självklart med något skoj man kan ha på jobbet. I vanliga fall brukar jag inte knalla runt särdeles glamorös. Men med en extra band-T-shirt tror jag att jag skulle göra det minsann.
Tjoho... då har man mellanlandat i en förkommun till min egen. Eller mellanlandat och mellanlandat... jag har faktiskt varit här sedan igår. Film, ostkrokar och sovis medan min kompis försökte sig på att gå till jobbet. Inom några timmar ska jag förhoppningsvis passera gränsen till min hemmasocken som jag ska vara i tills i morgon bara. För i morgon tänkte jag sätta mig på bästa tåg till Falun/Bolänge för att där vistas över helgen med en massa musik, friterad mat och öl. Ja, det är Peace and Love, som du förmodligen känner till och jag råkar ju ha biljett dit, som du förmodligen också känner till. Nu: inköp av batterier till min röda kärlek! Puss och kram :)

söndag 21 juni 2009

Ja, då var det dags att lämna kommunen för denna sommarn. Det som kommer att vara annorlunda denna gång är att jag för första gången i hela mitt liv ska ha semester. Alla andra somrar har jag arbetat, som ni vet. Det som dessutom är annorlunda är att jag faktiskt lämnar stället inte bara med lättnad utan faktiskt med en det-blev-ju-ett-rätt-bra-år-trots-allt-känsla och med nyfikenhet och spänning inför det som kommer att hända efter sommaren. Bra va? :) Men nu är det fokus på semester. Och i morse fick jag faktiskt ett spännande sms på mobilen från en kollega som hade delat med sig av mitt nummer till en människa som hon tyckte jag borde träffa. Ännu mer spänning! Så det hoppas jag kommer att hända. Men nu är det sista som ska packas sedan är jag på väg uppöver... Nästa gång vi ses är jag 25 mil norr. Puss och kram.
PS Jag har beställt en ny mobiltelefon också...

lördag 20 juni 2009

torsdag 18 juni 2009

Att vända dygnet...

...verkar inte vara några problem alls. Och då kan man kanske tänka att: jamen då blir det ju ingen sol för mig... Allvarligt, har det någonsin varit sol denna tid på året? Nej, det är ju snart midsommar och det innebär ju att det ska vara regn och rusk (vad nu ruskt är i detta sammanhang), så därför anser jag att man inte missar något vändermässigt enastående. Dessutom har det varit väldans trevligt på kvällarna dessa få semesterdagar som gått. Nu: Herr Martinsson och lite poker.

onsdag 17 juni 2009

Så, Harry på balkongen är ok, men nu blir det allt Harry i sängen. Jag tror han är effektivare där. Eller i varje fall jag.
Jag har nu i alla fall lämnat av min sambo på stationen för en resa till Turkiet. Själv borde jag städa upp lite här hemma, fast det borde man jämt och ständigt, och det ska jag nog göra så man inte måste skämmas. Sedan blir det allt balkongen tillsammans med Harry Martinsson.

SEMESTER

Första semestern i mitt liv börjar nu! Och jag har redan försökt mig på en dygnsvändning tillsammans med en ny bekantskap som traskade hem kl 04 i morse. Idag hade jag tänkt läsa en del, eventuellt fundera över novellutmaningen, men vi får se... jag har ju SEMESTER! :)

tisdag 9 juni 2009

Det händer spännande saker här. Det verkar som om jag håller på att få nya grannar. Det har i alla fall varit ett ungt par ute på balkongen och funderat på hur man ska kunna möblera på ett bra sätt och de har haft funderingar över om det är sol länge under dagen osv. Det här tycker jag verkar väldans spännande i alla fall. Hoppas att de är trevliga, och gillar att det ibland låter mycker innefrån vår läga... :) Jaja, om det nu är de som flyttar in så kommer jag nog få chans att hälsa på dem mer på riktigt framöver. Kul i alla fall med lite nytt. Jag hade så smått tröttnat på It's raining man...

måndag 8 juni 2009

Två föreläsningar avklarade. Kommunen hade tjänat på att ha mig någon annanstans.

söndag 7 juni 2009

Då har jag röstat rätt!!! Det känns skitbra.
Det är egentligen inte alls konstigt att man följer världen runt sig från sin säng. Idag har jag både varit på cruising i Dalarna, på andra sidan jorden, i drömmarnas värld och i min egen uppdiktade värld. Den sista tror jag att jag ska var kvar i ett tag till.

lördag 6 juni 2009

Jag funderar på att förtidsrösta i dag, men det verkar inte som om det är så många stället som är öppna. Annar får jag väl göra det i morgon helt enkelt.

Grattis Sverige...

...för 1809 års regeringsform!

måndag 1 juni 2009

Så kom då dagen då alla avnsitt av 2½ men var slut!!!