tisdag 29 september 2009

Fittsnack - helt enkelt!

Appropå en diskussion som jag drogs in i idag tänkte jag ta tillfället i akt och prata om något som engagerar många men som egentligen inte finns - mödomshinnan. Visst är det märkligt att något som inte existerar kan vara så mytomspunnet? Jag finner det mycket märkligt att folk pratar om någon typ av oskuld där det nästan förväntas att tjejer vid sitt debutligg ska spräcka någon typ av hinna som ett bevis för att de inte gnussat kön med någon innan dess. För som vissa familjer anser så är det fint att inte gjort det innan exempelvis sitt giftermål. Sitt enda giftermål. Jag tycker inte så. Absolut inte. Men jag respekterar att det finns andra åsikter än min. Det viktigaste för mig är att ingen mår dåligt på ett eller annat sätt, sedan tror jag det finns miljarders varianter på att må bra vad gäller sex och allt det som hör till det området.
Åter till mödomshinnan... myten om att tjejer blöder första gången (vilket bara en liten del gör)har spritt sig och det har gjort att både killar och tjejer går och oroar sig i onödan över något som skulle kunna vara väldans mysigt och spännande i stället för ångestladdat och fyllt av "shit hur ska det här gå och kommer det att göra ont?"
För om alla kunde fatta att mödomshinnan bara är ett hudveck eller ojämnheter i slidväggen som bara existerar hos vissa tjejer och som för det mesta försvinner vid fysisk aktivitet och att det inte går att avgöra (inte ens gynekologiskt) om en tjej legat med en kille en massa gånger eller aldrig, så blir inte det där en stor grej (no big deal...). För det är så att "Lisen" kan töja ut sig åt alla möjliga håll så att få in fingrar, ha samlag och föda barn inte kommer att vara några större problem. Och töjbarheten kommer först när man börjar bli sugen på att utforska... typ puberteten. Bra va? :) För är det så att man har svårt att komma igång, så ligger det förmodligen i att kåtheten inte riktigt är där! (Säg emot mig om jag har fel...)
Förmodligen har du rätt lätt att läsa av min åsikt kring detta spörsmål, och jag vill bara fortsätta deklarera att det här med att tjejer uppfostras till att hålla på sig inte behöver tas på sådant jävla stort allvar, bara alla mår bra, som jag tidigare sa. Det måste komma i allra allra allra första rummet. Alltid. "Ja, men det är ju så fint och rent om man inte legat med en massa killar!", tänker du... Då säger jag bara att det är dags att ändra den "normen"! NU!
På inget sätt sägar jag att man ska göra varken det ena eller det andra, men jag säger att jag tycker att man själv ska få bestämma och att man inte ska se sig som begränsad av en massa myter och förväntningar. Precis som FN skriver i sin deklaration om de mänskliga rättigheterna: "Ingen har rätt att bestämma över hur eller när en annan människa ska ha sex. Det är en mänsklig rättighet att själv bestämma över sitt liv och sin kropp."
Det får bli dagens fittsnack för min del! :)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Fast mödisen finns visste för ja har tre stycken som soverrnirer typ för ja ba tog dom själv!!

Cosmo sa...

Vad ligger poängen på dem nu för tiden?

Anonym sa...

LMAO@Anonym

Anonym sa...

Hey Linjol!!! Menar du inte LAMO@Anonym???