fredag 31 december 2010

Önskelista med en punkt till 2011: Att ALLT ska bli överjävligt bra på ALLA sätt! :)

torsdag 30 december 2010

Jag har blivit lovad att inte behöva göra något...

.... därför händer följande:

Jag blir konstant störd när jag vill vara för mig själv. Några exempel på det är när mitt syskon lägger sig i sängen bredvid min egen och spelar TV-spel hela dagen medan jag vill läsa i lugn och ro, det knackar folk på dörren hela tiden med olika ärenden, jag förväntas vara med på saker som inte ger mig något som att titta på trista TV-program eller bara sitta med i olika sammanhang. Det förväntas att jag ska följa med och hälsa på diverse människor som jag för stunden inte orkar med, och vips så ska jag visst fixa trerätters till nyårsafton, för det blev ju inget "lite extra" på jul då jag inte orkade och ingen annan verkade ha orken för det heller. Det ska klippas hår och skägg, det ska testast och fixas och pysslas... jag som har blivit lovad att inte behöva göra något, bara kunna få gå undan när jag behöver...

Jag blev bara jävligt sugen på att skriva några rader...

Jag blev bara jävligt sugen på att skriva några rader och varför inte göra det när jag samtidigt blev lika jävliga sugen på att dra ett parti nätpoker.
Text är bra fantastiskt. Jag har faktiskt legat (nerbäddad i en tältsäng i mina föräldrars källare) och läst hela dagen, eller i alla fall så långt dagen har gått mellan den tid det gått åt att upprätthålla liv, typ äta och ja äta... och liknande.
Text - ett av många sätt att uttrycka sig och få ta del av andras liv. Jag fick nämligen ett gäng böcker i julklapp som jag omgående har givit mig på. En har jag läst ut redan: Proggiga barnböcker - därför blev vi som vi blev. En helt underbar bok för dig som är uppvuxen på 70- och 80-talet eller bara är intresserad av vad som hände då i ett socialistiskt DDR-Sverige på barnboksfronten. Jag har ett ex att låna ut nu i alla fall för den som skriker högst. Och så har jag börjat läsa i Linda Skugge Blogg 2005-2007 och självklart blivit medryckt. Jag ska erkänna att jag inte läste bloggen när den var aktuell, men nu i efterhand inser jag att jag borde ha hängt med. Hon är ju för jävla bra. En annan bok som jag börjat fingra i är Handbok för tankspridda. Varför jag fick den i julklapp har jag ingen aning. (Detta ska inte läsas med ironi, för jag är verkligen inte tankspridd.) Kanske är det för att andra kring mig är det och detta är ett sätt att förstå dem, eller så var det så att boken var billig och det SKULLE ges bort en present. I vilket fall som helst så har jag börjat läsa den, och har väl kommit till halvlek så här dags på dagen. Jag kommer att smyga ner i källaren direkt efter mitt pokerparti är över om jag inte måste göra något hushållsarbete som stillar samvetet...
Ha det gott
Cosmo

tisdag 7 december 2010

När man googlar mig om tio år kommer man få en miljon träffar

- Vad är det där? Är det Barbara Bui?
- Ja faktiskt, ny stövel. Vad tycker ni? (Sträcker fram sitt högra ben och drar upp sin kjol, långsamt, så att knäet visas, foten flexas, vrider från insida till utsida)
- Mmmhm. Väldigt snygga. Titta på dem! (Kvinnorna tar ett steg framåt, lutar sig in.)
- Min man hämtade dem precis på Savannahs.
- Underbar färg.
- Det är stampad svart läder nertill, lammull inuti. 130 mm klack. Gjord i Spanien. Det är varifrån passionen kommer, kryddigt.
- De är väldigt balla gumman, men ... (Lutar fram sin högra axel och låter handväskan glida ner i armvecket.)
- Titta på den här. (Tittar på väskan hela tiden medan hon pratar om den. Fingrarna rör vid det hon pratar om.)
- Riktigt klädsam.
- Ekologisk mocka av Falabella. Och den här stora silverkedjan som går hela vägen runt. (Följer med välmanikyrerat finger.) Klädsam, tycker ni inte? (Tittar upp och möter deras blickar.) Den är dessutom helfodrad och har Stellas logo tag på kedjan. Snäpplås. Glider mellan fingrarna.
Kedjan snurras runt halsen och spänner åt. Ett krasande ljud hörs när kroppens tyngd gör att nackkotorna slits isär. Ett sista andetag. Läpparna blå. Uppspärrade ögon som aldrig mer kommer att se Stella Mc Cartneys design.
- Snygg.
- Super. Hur kan du vara så smakfull?
Tänker: Jag förstår inte varför hon får så mycket uppmärksamhet för sin diskokula till handväska i jämförelse med mina stövlar.
- Vänta! Ni har inte sett något... (att jämföra med) än! (Plockar av sin handske i...) Ett minne för livet. (Säger hon och pekar mot ringen) Craziness is like heaven. Vitt guld. Ädelsten i mitten. 0.33 carats prinsesslipad diamant. De övriga fem är av samma kvalitet. Kanalinfattning. 0.75 i total caratvikt. Vi är lyckliga. (Med eftertryck och paus.)
- Imponerande. Väldigt fin. (Sväljer)
Ett blodigt inferno tornar upp sig då hon skållar och flår kvinnan levande. Sakta drar hon huden av bålen. Andningen forcerad. Hon pressar sina fingrar mot kvinnans ögon. De ger med sig efter ett kort motstånd. När man googlar mig om tio år kommer man få en miljon träffar, fortsätter hon att tänka. Det här ska bli mitt livsverk. Hur kan de inte imponeras av mig?
- Är något på tok? Du svettas?
- Inte alls, jag planerar bara för framtiden. (Säger hon och ler.)

måndag 29 november 2010

Det var lättare att göra den andra examinationsuppgiften än den första i PIM. Vad är logiken i det?

måndag 15 november 2010

lördag 30 oktober 2010

Försöker klura ut hur jag ska göra för att bli miljonär innan 35 års ålder. Kommer liksom inte på något.

lördag 23 oktober 2010

Idag är jag författare, så jag börjar med skrivångest... :)

tisdag 19 oktober 2010

Human traces av Sebastian Faulks



I syfte att träna på min minst sagt eftersatta engelska läser jag nu boken Human traces av Sebastian Faulks och försöker på engelska besvara frågan huruvida madness is the price we pay for being human...




Då var boken utläst och passerad till kollega. Tjoho! :)

måndag 18 oktober 2010

Mimimimimimitt emellan. Tiden mitt emellan. Mitt emellan Antiken och Renässanssen. Medeltiden - tiden mitt emellan. Jag gillar tiden mitt emellan.

måndag 11 oktober 2010

Jag har börjat läsa en ny bok...


... är den som numer gör mig sällskap till grötfrukosten. I boken pratar David Eberhard om hur vi svenskar gör oss allt mer livsoförmögna genom att skapa överdriven trygghet och kontroll. Läsningen väcker en hel del tankar.

torsdag 7 oktober 2010

De välvilliga är nu slut

Efter en hel sommar och någon månad till så är nu De välvilliga slut. Alldeles nyss lade jag ihop pärmarna för sista gången och det känns faktiskt spännande att få börja med något nytt nu när jag levt med boken väldigt länge. Inte sagt att den var dålig, inte alls, tvärt om var den intressant och gripande, men något trött på folkmorden i nazityskland blev jag allt. Nu vidare...

tisdag 28 september 2010

Psykot verkar bli en följetång... Idag stod han parkerad utanför mitt hus, och själv stod han utanför bilen och hejade på mig. Skumt.

måndag 27 september 2010

Idag åkte mitt alldeles egna psyko förbi min bostad. Intressant, då vägarna förbi inte är några man naturligt passerar...

måndag 20 september 2010

Det kommer att bli intressant när SD ska definiera "svensk"!
Många gånger har jag tänkt tankar som jag pratat med andra om. Många gånger har jag mötts med oförstålse. Många gånger har jag tänkt att det bara finns ett rätt och en sanning. Nu vet jag att det är fel.

söndag 19 september 2010

Tacksamheten, vart tog den vägen?

Något som driver mig är tacksamhet inför det jag gör, men under den senaste tiden har jag verkligen bjudit till på en massa sätt - och vad har jag fått för det? Ett litet Tack? Ett leende? Ett "Jag hjälper gärna till"? Nej, faktiskt ingenting. Inte ens ett "Det här var dåligt". Men det kanske inte upplevs som värdefullt det jag gör, i så fall kan jag ju lika gärna sluta...

lördag 18 september 2010

Det var väldigt länge sedan nu, men idag ska jag minsann spela på Lotto - och vinn Storkovan! :)

torsdag 16 september 2010

Möten där människor känner sig kränkta äver träck, är inte min kopp te. Hur kommer det sig att man tar sitt arbete på så stort allvar att nergrävd elefantskit är att våldsföra sig på och skymfa den privata personen? Ofattbart.

onsdag 15 september 2010

tisdag 14 september 2010

Min balansurgång är alltid motiverad

Alla har något som kan sätta en helt ur balans. Jag har. Jag blir arg av oempati. Vimsig av förälskelse. Ledsen av hunger. Även om man hamnar ur balans, anser jag, i stundens hetta (eller vad man ska kalla det), att min balansurgång alltid är motiverad. Fullt och fast berättigad. Ändå har jag så pass liten förståelse för människor som tappar fattningen av andra orsaker än vad jag har. "Det är väl bara att bita ihop!!" Jag är till och med beredd att dumförklara deras existens. Som Alliansen. Hur kan man inte gå igång på en stark offentlig sektor? Hur kan man inte vilja att alla ska ha det bra? Är detta ett utlopp för svenssonrasistisk ilska gentemot de som inte är nog bra, nog rika, nog svenska, nog arbetsföra, nog friska och nog ALLT???! Behöver jag parterapi med nämnd dito? Nej icke, min balansutgång är alltid motiverad. Fullt och fast berättigad!

måndag 13 september 2010

Jag inser att jag saknat dig, kära blogg. Det är sant, du behöver inte vara så blygsam. Jag har delar av kvällen kollat in dig, trånat, känt på dig. Vi måste ha en date! Vad säger du om det? :)

onsdag 25 augusti 2010

Det verkar som om vi ska bli tre en sväng till!

Ja, en av mina favoritmänniskor kommer kanske att packa upp sin vänska i mitt hem återigen, mot att hon söker egen bostad och delar på sysslorna. MarginaljusteraDet kommer bli hur bra som helst! :)

onsdag 14 juli 2010

Jag, en entrepenör?

Jag tror att jag blivit lite av en entrepenör under de senaste dagarna. Som jag nämnt förut så har det droppat in beställningar på sockor, men nu har det även kommit beställningar på nyckelband. Självklart tycker jag det är jätteroligt och välkomnar förstås dessa. Så ikväll ska jag sätta mig och sy ihop två nyckelband till! :)

söndag 11 juli 2010

Stickning har blivit lite av min grej. Jag har stickat varje dag i sommar. Flera timmar om dagen dessutom. Och i och med att alster blir färdiga har jag lagt ut bilder i min FB-profil. Ett av dessa alster, en socka, har genererat ett gäng beställningar, och senast i natt var det en kund som absolut ville att jag skulle sticka ett par. Just nu har jag inte tid att göra dessa, men tycligen var det ingen brådska. Jag skulle dessutom få 400 kr för dem - inte illa! :D

lördag 10 juli 2010

För någon dag sedan fick jag ett tips om att följa ett bloggande gäng över två veckor. Idag gick jag in på bloggen för att kolla in vad den hade att erbjuda, och jag blev förvånad över hur man kan marknadsföra sig själva som galna. Är inte det konstigt? Och det blir ännu mer konstigt när det som de ska genomföra inte alls är särdeles galet. De sätter igång i morgon så jag får återkomma med mer information.
Jag har precis kollat igenom ams.se utan något resultat. Jag vill verkligen hitta ett arbete där jag kan trivas och där jag har arbetskamrater som inte är galna. Nu.

fredag 9 juli 2010

När man minst anar det så dyker en "gammal" människa upp i ens liv igen. En kvinna som jag hade mycket kontakt med för 10-15 år sedan - och jag blir jätteglad, men samtidigt lite förbryllad. Det är svårt att veta hur man ska reagera och agera, men jag antar att det löser sig och jag låter henne styra. Hur som helst är det intressant att hon helt prötsligt tänkte på mig. :D

torsdag 8 juli 2010

Ny bil?

Jag behöver en ny bil. Eller egentligen behöver jag ingen bil alls. Det är alla andra som anser att jag behöver en bil. För det är nämligen så att den jag har egentligen skulle ha besiktigats idag, men då den inte har någon handbroms så var det ingen idé att ens försöka. Och jag håller med de som vet... den är sliten, mycket sliten, och ja... jag borde göra mig av med den. Men då återstår ändå frågan om jag borde köpa en ny eller ej. Jag får fundera på den ett tag till.

tisdag 6 juli 2010

Åter i Sverige...

...efter en långtur genom Europa samt en helg med Peace and love, så blev det så här, typ:
Malung-Borlänge-Falun-Stockholm-Malmö-Köpenhamn-Amsterdam-Haag-Bryssel-Chimay-Paris-Barcelona-Madrid-Algaciras-Gibraltar-Malaga-Stockholm-Borlänge-Falun-Malung. :)
Alice in chains, Them crooked vultures, Meshuggah, Hardcore Superstar, Donkeyboy, Kim Wilde, Khoma, Katatonia, D-A-D, DLK, Sick of it all, Michael Monroe, Imperial state electric, John Fogerty, Mew, Sonata Artica

fredag 18 juni 2010

torsdag 17 juni 2010

Väskan var packad och huvet var fullt...

Nu tror jag att jag har packat ner allt jag behöver för tågluffen och den efterföljande festivalen, och är det så att detta inte stämmer får jag väl lösa det efter hand. Nu: sova. I morgon tar jag första etappen klockan halv tio från min ändstation av världen! :)

Jag och boken är ute i solen, och jag vill komma underfund med om den är bra eller anus...

Sill i dill, sill i dill, med potatis till...



Här är de! Erkänn att det ser sataniskt vidrigt ut. Hur som helst så är de rätt goda efter en rejäl omgång glödstekning, lagda på tôlla tillsammans med mandelpotatis, eller krokar som jag gärna kallar det.

Good moooooooooooooooooorning

Jag har ett uppdrag: att inhandla två sillar och därefter blötlägga dessa tingestar. Jag tycker att det är lite småäckligt att hantera dem måste jag säga, men jag har lovat, så jag kommer att göra det.

Du måste va sjuk... Forts

11 A4-sidor sms från min stalker till min chef är nu ivägmejlade. Undrar vad som kommer att hända nu? Hon bad mig att inte söka nytt jobb i alla fall! Det känns bra att man har det stödet.

onsdag 16 juni 2010

Du måste va sjuk... forts

Nu ska jag minsann skriva ner alla sms jag fått från min stalker och skicka dem till min chef!

Destination: K-world


Då var det sommarlov och som vanligt har jag begett mig till Dalarna. Bilden är tagen medans jag förtär en hastig lunch (sojakorv och bröd) och man kan ha sämre vy att spisa till, men jag ska inte vara här så länge för på fredag bär det som sagt av söder ut.

tisdag 15 juni 2010

5 minuter Falsterbo och 5 minuter Koster!

5 minuter Flen och Hjo och 5 minuter kloster. 5 minuter Örebro och 5 minuter fjäll, 5 minuter rast på ett europavägsmotell... Man ska ha sovvagn... :)

På fredag bär det av ut i världen, och vägen... ja....

Falun - Köpenhamn - Amsterdam - Haag - Bryssel - Runt lite i Belgien, eventuellt Chimay - Paris - Barcelona - Madrid - Algeciras - Gibraltar - Malaga - Stockholm - Borlänge och Peace and Love!

:)

Du måste va sjuk... forts

Min kollega är helt fixerad av mig som person. Han går efter mig på jobbet, han dyker upp på ställen där han inte borde veta att jag är, han messar och mejlar hela tiden. Och idag har han skickat meddelanden som snarast bör liknas vid kärleksmeddelanden: "kan inte sluta tänka på dig och en hel sommar utan", "du vet vad jag känner för dig, du sköna varelse"... Och jag tycker det här är otäckt. Jag har bett honom låta mig vara och jag svarar inte på några meddelanden, men ändå fortsätter han. Och chefen tycker att jag ska förstå. Sjukt.
Hejsan kära sommarblogg! För någon timme sedan gjorde jag ett riktigt bottenresultat vad gäller min fysiska kondition, och som så många gånger förr, så säger jag det igen: Nu jävlar måste jag börja träna! Jag vet ju att det inte kommer att bli bättre av sig själv. Så enkelt är det. Hur som helst har jag i alla fall tillryggalagt 6,5 kilometer och med tanke på motståndet måste jag nog vara nöjd.

måndag 14 juni 2010

Ja, jag glömde ju det viktigaste... från och med nu har jag semester! :)

Du måste va sjuk. Sjuk... sjuk... sjuk....

Den senaste tiden har varit för överjävligt jobbig. Jag har en kollega som tror att jag är upprinnelsen till all världens ondska. Det låter överdrivet, jag vet, och det är helt sjukt hur han bryskt meddelat att jag är det värsta som hänt honom och att jag beter mig som jag gör bara för att straffa honom. Idag har jag bett om att få samtalsstöd. Det har jag inte fått än. Förutom att jag mått fruktansvärt dåligt, inte minst på grund av hans störda beteende, så har jag inte direkt fått något stöd från min chef. Chefen påstår att jag har en del i det hela och att jag måte förstå att det är jobbigt för kollegan. Jag tänker från och med idag söka nytt jobb. Punkt.

lördag 12 juni 2010

BRA och BEGAGNAT

Under veckan har mina tantkollegor övertygat mig om att Bra och Begagnat is the place to be, och så här i efterhand måste jag säga att de minsann hade sina poänger med att säga det. Det var hur trevligt som helst. Visserligen fanns där sjukt mycket rämmil men det fanns även andra saker som intresserade mig mer, som gamla stickbeskrivningar och handarbetsmaterial. Jag köpte till och med en påse med blandade knappar som jag ska ha till ett stickprojekt jag håller på med just nu.

måndag 31 maj 2010

Dricka sprit och hålla käften...

Jag har varit på DLK. Rätt och slätt. Och jag inser att min myckna konsumtion av dem under tidigt nittiotal har satt sina spår. Jag bara ler och låter takttrampet med foten fortplanta sig. :)

lördag 29 maj 2010

Det var bra att jag gick på personalfesten igår, för nu är jag fullt ut övertygad om att jag inte kommer att bli kvar på skolan eller kanske till och med i Örebro. Jag kan inte på något sätt känna stöd i något jag gör och allt är uppbygt av svågerpolitik. Så... nu ska jag på allvar kolla upp universitet som vill ha min kapacitet. Resten av dagen ska jag ägna åt de välvilliga.

lördag 22 maj 2010

Visst är det konstigt hur människor lovar saker till höger och vänser, men väldigt sällan infriar sina löften.
Fotboll... kan det finnas något mer ointressant?

måndag 17 maj 2010

Svenska aspergerfruar

Poesin har inget roll att spela förutom bortom filosofin... Håller du med André Brenton? Hur som helst jag har en ny programidé på gång - Svenska aspergerfruar. Jag ska vara med. :)

söndag 16 maj 2010

Min dator är tillbaks!

Det tog över en månad, nästan två, för att inte göra något åt skramlet. Fantastiskt. Så planen är nu att köra på tills den inte orkar med mer.

söndag 9 maj 2010

Det är viktigt att påpeka att matchen mellan lärarna och eleverna idag gick med vinst till de förstämnda. Klart man är nöjd! :)

söndag 2 maj 2010

Jag börjar se ett slut på mitt bedömande och det är faktiskt en riktigt skön känsla må jag säga. Och det är faktist fler saker som håller på att ta slut - jobbet med koftan. Det kommer att bli intressant att se hur den blir. Just nu är det några centimeter som fattas och självklart själva monteringen, men har jag tur där med så kanske den är klar till kvällen. Vi får se.

tisdag 20 april 2010

Pensionärstant 1: Vad är det för växt som de odlar i utlandet, nu igen?
Pensionärstant 2: Knark!
Pensionärstant 1: Ja! Knark heter det ju.

måndag 19 april 2010

Jag skulle så stort skanna...

...men det gick inte som jag hade tänkt mig. Det är nämligen så här: att till bröllopet som jag är med och planerar ska det finnas blider av de som tänker ingår det heliga förbund, och jag har tagit på mig att skanna in diverse bilder. Grejen är den att maskinen som ska kunna utföra denna, i min ögon sett simpla åtgärd, vägrade att lyda order. Programmet bara stängde ner hela tiden, så nu måste jag välja på att göra dem svartvita eller inte skanna alls. Å andra sidan kanske maskinen har kommit på andra tanker i morgon. Borde testa en gång till.

söndag 18 april 2010

En blogg nerlagd, en ny startad.

Som jag vid något tidigare inlägg skrivit så har jag drivit en blogg som handlat om mitt jobb. Nu är den död och det känns faktiskt bra. I inledningsfasen var den väldigt aktiv men har i slutet inte varit direkt det och fylld med ickejobbrelaterade inlägg, så därför beslutade jag mig för att skicka den till blogghimelen. Men då var det ju så att jag startat en också. Inte för att jag kommer att svika dig, kära blogg, utan för att jag till viss del vill vara offentlig med mitt stickintresse. Jag kommer inte att länka dit, du som läser får helt enkelt leta. :)

lördag 17 april 2010

Det jag inte hade gjort i morse är nu gjort, och jag måste säga att jag ändå är nöjd med resultatet. :) Nu är det bara mat i magen som fattas och det är ett mindre problem.
Jag gör verkligen allt i sista minuten. Om två timmar kommer nämligen paret som tillsammans med mig och min sambo ska arrangera min sambos brors bröllop, och jag har förstås inte gjort min del jag lovat göra. Så de två timmarna som är kvar innan de knackar på dörren måste jag verkligen verkligen verkligen ta tag i min uppgift som bland annat är att skapa en tävling...

fredag 16 april 2010

Min datamaskin är fortfarande inlämnad. Jag börjar sakna den.

tisdag 6 april 2010

Smått mallig blev jag tvungen att visa upp min tröja på jobbet, visserligen bara på bild, men en kvinna blev mäkta imponerad och frågade om jag kunde tänka mig att sticka en till henne om hon hittade ett mönster hon gillade och köpte garn. Jag funderade lite på det och svarade att jag kunde tänka mig det om jag skulle få tid över. Jag måste erkänna att det var kul att få den frågan. Mycket kul. :) Jag måste komma ihåg att påminna henne om det inför sommaren, då borde jag ha en massa tid över.

söndag 4 april 2010

lördag 3 april 2010

Det kan tyckas konstigt, näst intill vansinnigt, men jag har haft en aning svårt att slita mig från mitt handarbete. Det är kul att se hur det växer fram och dessutom har jag insett att detta är en lisa för min något bräckliga själ. Terapi helt enkelt. :D Men då klockan börjar närma sig tre på natten iner ju även jag att det finns en gräns, så nu är det sova som gäller. I alla fall i några timmar. Natti.

torsdag 1 april 2010

Jag har stickat hur många timmar som helst idag och jag har ännu inte tröttnat. :)

Jag måste bara...

...få tipsa om ännu en sida på nätet: http://www.ravelry.com

Projekt: Alpaca

Då var projektet bestämt och det kommer att bli ett stycke grå tröja i Alpaca. Och jag känner verkligen att det ska bli roligt att sätta igång, nu med en gång! Jag har även, i min besatthet, kollat runt på andra roliga grejer man skulle kunna sticka på nätet och faktiskt fastnat för en designer som har gjort sjukt coola strumpor. Kolla gärna in Cookie A. Fantastisk.

onsdag 31 mars 2010

Jag har ett nästintill sjukligt behov av att hitta något som jag kan bli riktigt riktigt bra på. Detta är något av en besatthet jag närt rätt så länge. Just nu är stickning mitt område. I kväll ska jag påbörja ett nytt projekt, men jag har inte ännu bestämt vad...

tisdag 30 mars 2010

"Ångest, ångest är min arvedel, min strupes sår, mitt hjärtas skri i världen." Idag är det illa.

torsdag 25 mars 2010

Kära blogg!

Innan du, kära läsare, suckar av insikten att detta är ju den alldeles vanliga bloggen, så som den alltid har varit, vill jag bara säga att; JA det du kommer att läsa kommer förhoppningsvis vara så som jag hade tänkt mig en gång i bloggens begynnelse. Det är dit jag vill sträva med denna milda make over. Vi får se hur långt det räcker.
Puss och god natt
Jag säger bara - Beatrice Ask. Det räcker.

onsdag 24 mars 2010

söndag 21 mars 2010

Berättelsen om Pi

Jag hade förväntat mig en rolig indisk saga när jag först började läsa Berättelsen om Pi (en julklapp jag förövrigt fått av min syster), men snabbt insåg jag att den knappast var en saga utan snarare en hybrid mellan en smått humorisktisk, tänkvärd, dock direkt osann berättelse och naturvetenskap. Men jag måste erkänna att det är för lite aciton i den för att jag helt ska dras med i historien. I en livbåt på ett stort hav utspelar sig 95% av handlingen... bara det säger en del om tempot.
Nu börjar det lika något... Resan till Köpenhamn är bokad och J-girl har även bokat sin! :)

söndag 14 mars 2010

Sanning och konsekvens

Logik bygger på konsekvens. Logik bygger på att människan kan dra något sånär rimliga slutsatser utifrån given information. Logik fattas människan ibland... eller, den är definitivt inte särdeles underbyggd. Och sedan var det det där med tanke och känsla... människan är motsägelsefull. Alltid.

Nyss hemfärd från musikresa i norr, anländer jag i T-län och suger på stor grad av KASAM från gårdagskvällen. Var det enbart In mourning? Nä icke. :)

måndag 8 mars 2010

Jag måste bara berätta...

Det finns inget som när mig så mycket som att känna att jag gjort något riktigt riktigt bra och helst i kombination med att någon annan också tycker detsamma om min prestation, så därför gjorde det senaste mejlet (med ordet "eminent" skrivet om min prestation) mig väldigt glad! :)
En av de som lyfter lön från min arbetsplats anser att de 364 dagarna som inte är kvinnodagen är mansdagar. Och det kliar...

lördag 6 mars 2010

Nu har de visserligen gått...

... men för bara ett litet tag sedan satt det fyra tjejer från Vansbro i min soffa. Inte vilka som helst heller, utan mina gamla elever! Och det är inte lite glad och rörd man blir över att de har letat sig hit över skogar och myrar, för att just kunna sitta i min soffa. Snygga var de också! :)

fredag 5 mars 2010

Det som inte stått på Facebook har inte hänt!

På min arbetsplats, såg jag idag, skrivet på en vägg: "Det som inte stått på Facebook har inte hänt!" Ok, ok... tänker du. (Låter rimligt eftersom du kanske är en sådan som skriver minsta lilla detalj på nämnt ställe) Vart vill Cosmo komma, egentligen? Svaret är: Inte så långt... bara svamla lite om fenomenet. Vad gör folk egentligen, enligt Facebook?
Det finns inget som jag verkligen hatar mer än när folk skriver: FREDAGSMYS. Allt med mys och vad som ska göras/görs/vill göras med "älskling", går bort. Det får mig att fullkomligt kräkas av ointresse och likgiltighet. Eller så kan man ju alltid kämma till med en felstavad och felkonstuerad engelsk statusuppdatering, men den värsta sorten är nog ändå när människor pratar om vad deras respektive och avkommor har gjort under dagen, eller vad dessa individer företagit sig eller inte företagit sig i det perfekta hemmet. Som sagt, det som inte stått på Facebook har inte hänt... vilka trista liv folk måste ha, om detta stämmer!!!

tisdag 2 mars 2010

Jag har ådragit mig en andragradens brännskada på vänsterhandens fuck-you-finger, och jag kan bara drömma om hur fasansfullt ont det skulle göra att bränna sig över stora delar av kroppen. Sjukt!

söndag 28 februari 2010

Fem mil kvar av OS...

... och det är inte för inte i alla fall jag tänker på vad det skulle krävas av mig för att kunna delta i nästa omgång av detta Olympiska spektakel. Jag försår ju att en övermäktig träningsinsats förmodligen skulle kunna vara lösningen, men jag förstår också att min ålder och min oerfarenhet av de olika diciplinerna talar emot detta argument. Nej, det finns nog egentligen bara en lösning; att byta nationalitet och där engagera sig i en idrott med få utövare. För visst har även du, käre läsare, tänkt att du nog MÅSTE kunna åka bättre slalom än någon stackars has-ramlande afrikan i lånad fartdräkt?

lördag 2 januari 2010

Ja till varg!

Masslakten av varg måste bli miljöminister Andreas Carlgrens största, och som man hoppas, sista svek! Se till att du, kära läsare, till nästa val röstar rätt så vi får kompetenta personer på rätt platser i regeringen, människor som inte blir ilurade av exempelvis troféjägare att det behövs jakt på varg. Hur kan man lägga sig platt inför en aggressiv redneck-lobby bara för att röstfiska? Är inte det bara att skylta med sin inkompetens?