fredag 31 oktober 2008

Varför egentligen fråga efter bus eller godis. Det är ju alltid BUS som gäller... ;)
BUS eller GODIS?
En hyllning till en av mina allra bästa vänner: Grattis Edit på namnsdagen! :)
Nu har jag och syrran varit och inhandlat en, eller snarare fyra, presenter till vårt enda kusinbarn som precis har fyllt 12. Hon fick följa med oss till den enda bokhandeln som finns här i västedalarna och plocka det hon ville ha. Hon ville ha två böcker så de andra två var snarare tips från oss. Hon blev i alla fall jätteglad, och böcker är ju alltid bra, eller hur?

torsdag 30 oktober 2008

Det sägs att träningsvärk alltid är värst andra dagen. Hur fan ska det då kännas i morgon?
Efter helgen kommer jag att vara billös. Lite läskigt är det då jag hitintills använt den varje dag. Men så får det bli. Nu hoppas jag bara på att cykeln kommer att fungera. En mil drygt för jobbets skull...

onsdag 29 oktober 2008

Trots att jag har varit förkyld i snart en månad så beslutade jag mig för att börja träna, som i går. 45 minuter på löpband fick bli inledningen på mitt "friska" liv. I dag tyckte jag att ett Box-pass skulle sitta fint, men det tyckte inte min kropp. Kräkan var nära vid flera tillfällen men jag lyckades hålla tillbaka den. Det var sjukt jobbigt. Men jag ska ge det en chans till när jag blivit lite bättre och känner mig starkare.

tisdag 28 oktober 2008

Antingen blir tanterna pisst eller så kommer de att gilla det. Jag och min bästiskollega har tagit oss friheten att möblera om i vårt rum. Nu vill vi bara att de ska förstå att de måste börja slänga bort en massa lucktexter från 70-talet och gamla kassettband som fullkomligen fyller varenda liten yta, så det kan bli luftigt och skönt.

måndag 27 oktober 2008

Ska det både vara kärleksmums och kanelbullar eller räcker det med en slät kopp kaffe?

Det är bara på mitt arbete det i stormöte med chefen ska lyftas, beslutas och tas till protokollet en så otroligt livsavgörande fråga för verksamheten som "hur onsdagsfikat bör vara beskaffat" ändå är. Mein Gott!
Lisa har fått mejl av Leonid...

söndag 26 oktober 2008

Hör och häpna

Jag har precis nätinhandlat en rosa plattång. Det är första gången i mitt liv jag köpt en rosa grej, och att det skulle bli det mest flickiga jag kan tänka mig är ren och skär slumt, dock rätt kul. Nu undrar jag bara hur lång tid det kan ta för den att komma fram till min adress? Får återkomma med detaljerna kring den när den dyker upp.

Imagine a life without limits

För bara några minuter sedan avslutade jag Martin Scorseses Aviator. Det kändes skönt när rollistan äntligen rullade upp i rutan. Aviator är berättelsen om Howard Hughes, en unik personlighet och ett fenomen i sin egen klass. Totalt vanvettig på alla sätt, ackompanjerad med en överdos swing. Även om innehållet bitvis var gripande och spännande så gjorde längden att åtminstone jag hade svårt med uthålligheten. Detta är en film jag inte kommer att se igen på ett tag, men trots det är den värd att beta av för den som inte gjort det.

Persuasive force

Så här stod det i mitt horoskop i dag:
"Valid during several weeks: This influence signifies a time of very intense mental activity. Your thinking and your communications with others have an intense, penetrating quality. You have a strong desire to get to the bottom of every question, and you will not be satisfied with superficial answers. This is a good time for any kind of mental activity that involves solving a mystery or answering a question. You also have the capacity to influence others, if you need to, and you are able to speak with persuasive force and vigor. You make it clear that what you say is the answer, not merely your opinion. The only danger here is that others will believe that you are right even when you do not know the answer. You must take the responsibility of not misusing this energy and not misrepresenting yourself."
Detta tycker jag låter bra i alla fall, då jag just nu är inne i en period av betygs- och bedömningsfunderingar samt behov av att attackdiskutera det med allt och alla.

Örebro i gråskalor

Inte alla dagar man känner att man får lite extra tid, och det gör ju inget att alla klockor sköter det där med tillbakaskruvningen självt. En sjukt tråkig dag är det i alla fall vädermässigt. Regn som det som oftast är här. Jag tror att Örebro bara kan existera i gråskalor. Jag antar att jag får hitta på något som lättar upp på egen hand. Film ligger nära till hands, eller hitta några roliga radiokanaler att lyssna på är också upplyftande. Att umgås med min blogg är inte illa det heller.
Nu har jag skrivit klart och det är fortfarande rätt ångestladdat. Jag vet ju inte vad min medskribent kommer att tycka. Han kanske kommer att håna mig totalt. Läskigt är det i alla fall. Det är bara vänta och se om jag får några reaktioner.

lördag 25 oktober 2008

Fan Leo, one of those days eller?

Jag har börjat svara på brevet och det har varit rätt krångligt och ångestladdat. Anyways, det ska förhoppningsvis resultera i en brevnovell någon gång i framtiden, men vi som skriver har ingen aning om var det kommer att sluta då vi ”uppfinner” efter hand. Det är rätt häftigt att se vart det leder.

Kära Lisa!

I min inbox finns ett brev som inleds med "Kära Lisa!". Just nu har jag sjuk jävla prestationsångest över att jag ska svara på det på ett för avsändaren tillfredställande sätt.

fredag 24 oktober 2008

En ond morgon till en god dag

Gårdagens morgon var en ond morgon till en god dag, och dagen i dag har fortsatt positivt. Rutan på min bil pryddes nämligen i går morse av en P-bot. Det var väl egentligen bara en fråga om när jag skulle få den, så jag är inte så förvånad. Varje torsdag står jag och en massa fler med mig, räknade med att staten drog in ungefär 20 000 kr på min gata, felparkerade. Sexhundra kronor är då kanske inte så mycket om man slår ut det på alla torsdagar under ett och ett halvt år. Som sagt, dagen i går blev fan bra i alla fall. Det känns faktiskt bra att ha bestämt sig för att ha kul på jobbet, och dagens lektioner blev också så sjukt bra. Det kan bero på att det var sista dagen inför lovet, men jag är inte helt säker på det. Det var bra samtal, bra deltagande, bra allt… Så nu väntar bara en halv arbetsvecka utan kids!! Tjoho!! :D

onsdag 22 oktober 2008

I gave you all I had to night, all except my soul...

På tal om hångel. Jag är hopplös. Inte bara för att jag ständigt är lite sugen på grov kurtis, utan för att jag även fastnar vid vissa medel som är befrämjande för en sådan aktivitet. Jag snackar Return för att tala i klarspråk. Jag har varit som besatt i dag. Varje liten stund jag kunnat sitta vid mitt skrivbord har lurarna åkt på och jag har blivit förbytt av tanken på ja… Kategori ETT. Lallandes, så klart, i min egen lilla imaginärt anpassade fjortisvärld, är tillvaron fan rätt go. Synd bara att ingen annan potentiell medhånglare verkar tycka det.
Jag hörde en tjej i dag som deklarerade att hennes lillebror börjat bli smått patetisk i sina försök att komma lite längre med alla tjejer han under senaste tiden släpat med hem. Så nu hade han börjat kolla på filmen Titanic vid dessa tillfällen för det hade han märkt gav önskvärt resultat. Fan va ball ändå! Vad gör man inte för lite hångel? :D
Från och med i går så kommer mitt jobb vara en suverän plats att vara på, därför att vi (jag och min partner in crime) har bestämt det!Vi ska skita i alla andra jävla klondhuvun som hitintills gjort vår vardag lite närmre ett sammanbrott. Men nu är det slut på det.

tisdag 21 oktober 2008

Jag har handlat i snabbkassan på min lokala ICA-butik alldeles nyss. Satans bra uppfinning det där!

måndag 20 oktober 2008

Care for a cup of coffee?

På onsdag är det jag och min kollega (om du vill veta så var det han som förekom mest frekvent i ligg-undersökningens kategori ETT!!! Tihi :) En riktigt snygg och attraktiv sate med andra ord…) som ska bjuda på fika till arbetslaget, och jag har inte kommit på vad jag vill baka ännu. Han vill i alla fall bjussa på muffins, vilket så klart fungerar hur bra som helst. Men jag då? Vad ska jag baka? Varför duger inte en slät kopp kaffe?

Firmafest - eller vem vill du helst ligga med?

Jag har gott om utpressningsmaterial om du skulle behöva. Jag vet numer vem som vill ligga med vem bland mina kollegor utifrån tre kategorier. Nu är du allt nyfiken, va? Kategori ETT: den man helst vill ligga med hänsyn till yta och attraktion. Kategori TVÅ: den man helst vill ligga med av den anledningen att man tror att det skulle bli ett sjukt bra ligg p g a erfarenhet, fysiska förutsättningar, fantasi… ja du fattar. Kategori TRE: den man helst vill ligga med för att i efterhand kunna skryta med det inför andra.

Med lite vin, eller mycket i vissa fall, var detta inte svårt att få svar på från kollegorna. Några ville dessutom berätta väldigt utförligt vad de hade tänkt, tänker och ja… om vissa andra personer som de ville ha med på sin lista. Undersökningsmaterialet skrevs in på duken (!) där jag satt och antecknade och analyserade febrilt. Den delen av duken finns just nu i mitt hem för vidare forskning (eller utpressning). Haha.

Jag hamnade till och med på listan. Hur sjukt det än låter. Inte bara av en!!! :D
Redan i fredags fick jag besök här i Örebro av min syster och hennes sambo. Även en av mina andra vänner kom och besökte. Jag tycker det är jättetrevligt med främmande. Det borde man ha oftare. De stannade tills i går. Det fanns så klart en annan plan med att de var här och besökte och den var att vi skulle gå och kolla, lyssna och avnjuta Sophie Zelmani på en av teatrarna här i stan. Det var sjukt bra och mysigt. I mörkret lutade jag mig tillbaka och blundade och delade familje-GUF med en av mina älsklingar.

torsdag 16 oktober 2008

Förlåt?

Det verkar ha fallit på min livslott att göra folk ledsna. Jag drog mig precis ur planerna på ett projekt tillsammans med syrran p g a omständigheter jag inte orkar tjafsa över. Det känns som om jag har nog med att få mitt övriga miserabla liv att släpa sig framåt utan att göra henne ledsen också. Förlåt, men du måste försöka förstå. Jag vet inte vad jag ska göra åt min situation. Livet här suger verkligen. Mitt jobb… ja, det är fan inget jobb heller, det är ett arbetsläger! Och hemsituationen är inte den bästa även om vissa justeringar har gjorts. Söv ner mig!

Det har hänt något helt fantastiskt!

Estrella har tagit tillbaka sina vinägerchips i sitt sortement, något jag längtat efter de senaste åren. Underbart.

onsdag 15 oktober 2008

Se hit!

Föröl hos mig på fredag! Kommer man innan 16.00 är det preföröl i trapphuset. :D

tisdag 14 oktober 2008

Jag har öl!

Jag har precis ätit panerad kålrot och koktpotatis med grönpepparsås, så det känns som om magen står rakt ut. Det kanske inte bara känns så heller för när jag tittar ner så tycker jag nog mig ana en liten rondör över basen. Det var sjukt gott i alla fall.

Hitintills har jag lyckats hitta Länsteatern och hämtat ut biljetterna till Sophie Zelmani. Kvinnan i kassan var oerhört tydlig med att påpeka att vid konserter kan det förekomma förband, vilket gör att huvudartisten spelar lite senare än det angivna klockslaget. NO KIDDING?! Jag har även inhandlat diverse berusningsdrycker. Det är alltid uppmuntrande att få visa legitimation när man är där. Självkänslan ska ha sitt också. Snart ska jag i alla fall ringa upp min kompis som lider av matteproblem. Stackarn. Tja så länge.
Kort rapport:
Biljetterna till Sophie Zelmani är bokade. Jag ska hämta dem i eftermiddag på Länsteatern. Det är bara det att jag inte har den blekaste vart stället ligger, men det får bli en senare nöt att knäcka. Dessutom har jag snackat sommaraktiviteter med min syster. För första gången i hela mitt liv kommer jag att ha semester, så vi hade tänkt att spendera den på diverse ställen i världen. Det kanske lät vidlyftigt, men i alla fall på diverse ställen inom riket. Det kommer att bli hur kul som helst. Dock finns ingen obegränsad budjett, men det löser sig nog. Jag är fortfarande sjuk, för den som bryr sig och jag sitter tragiskt nog just nu och jobbar medan jag äter gröt.

måndag 13 oktober 2008

Jag röstade rätt!

Jag följde partiledardebatten igår på TV. Det hoppas jag du gjorde också. Det är så skönt att inse att jag vid förra valet röstade helt rätt. Jag hoppas du gör det nästa gång också, röstar rätt alltså.

söndag 12 oktober 2008

Jag tänkte mest skicka ut lite kärlek till världen. Puss och kram på er!

Nytt regelverk

I dag blev det en total härdsmälta hemma här. Men inte något ont som har något gott med sig. Min aspergersambo och jag har nu värkt fram tydliga hushålls- och ordningsregler. Numer finns t ex tyst tid, speltid, tydliga punkter för vad som ingår i städning, diskning och tvättning. Ja, allt sådant där. Det finns till och med straff om man inte sköter sin del i det hela, och allt detta börjar omedelbart gälla. Så det är bara sätta igång.

lördag 11 oktober 2008

Inspirerad av Super Mario Bros


Jag fick precis en krya-på-dig-present av min sambo. Han tyckte jag behövde fundera över något annat än jobb för ett tag nu när jag har varit sjuk. Presenten bestod i en massa små plastcylindrar. Pärlor, skulle en del säga. Det är väl inte direkt det korrekta ordet, men vi kan använda det i alla fall. Så jag beslöt mig för att göra slag i saken och testa direkt. Pärlplatta var kanske min grej när jag gick på Kyrkans barntimmar där jag för första gången i mitt liv gjorde en dylik. Så här tjugofem år senare känns det som om jag har exakt samma finmotorik och resultatet… ja… det är väl det samma också. Men det var kul. Jättekul. Men jag har en del pärlplatteteknik att jobba på vill jag lova.

Låt kärleken växa

”Med kärlekens tal och gåvor. Musikens mirakel. Sagans magi och oändligt mycket mera…” presenteras Tomas di Levas show Låt kärleken växa som jag i går kväll deltog i. Mitt i ett totalt mörker lyser denna ultimate kärlekspoet upp scenen med sitt vita, dock sparsamma, möblemang och sin lila kaftan. Man blir totalt lycklig och bekymmerslös i samma stund som karln sätter igång med showen för det är inte alla dagar jag mediterat tillsammans med självaste Tomas di Leva, inte heller kastat kosmiska guldbollar med samma existens. För en kort stund så har han i alla fall övertygat mig om att det att vara människa bara är en image. Att alla egentligen är superhjältar. Nästan alla i alla fall. Med klar självdistans, och ett samhällskritisk förhållningssätt behandlar han både FRA, produktionen av atombomber, sin egen hemplanet, vad som finns under kaftanen och därtill även kärlek, kärlek, kärlek. Och allt summeras med att den hand som ger frukt ska man inte frukta, och vi alla kommer ändå att sluta upp som hippies. Det är ofrånkomligt. Annars har vi inte levat…
Fortfarande sjukt sjuk...

torsdag 9 oktober 2008

Varje gång jag inte mäktar med mitt jobb måste jag besöka AMS. I dag är en sådan dag.

onsdag 8 oktober 2008

Filmutbildning i Arboga

Sitter just nu och äter gröt. Ja jag har faktiskt datorn på köksbordet... Jag kan inte prata så bra i dag heller, men jag hoppas slippa kommunicera verbalt allt för mycket. För det är ju så att jag ska åka till Arboga och filmutbildas, och jag hoppas detta kommer att ganska mycket ske via föreläsningar och filmtittning. Ser fram emot dagen i alla fall. Det är även skönt att få lämna skolan för en stund. Den har varit smått hysterisk de senaste dagarna, och jag undrar hela tiden när det är tänkt att man ska hinna med att jobba.

tisdag 7 oktober 2008

I stora drag

Klassresan. Låter faktiskt som en dålig rubrik till en högstadieberättelse vid närmare eftertanke. Och vid ännu närmre eftertanke så fanns alla de element som en sådan kräver med på denna också, fast gymnasievarianten då. Bada bastu hela natten, (tjuv)röka som fan, spela poker, färga håret, laga pizza och leka sanning och konka. Alla dessa aktiviteter genererade så klart i ett hångelsug hos några som inte riktigt kunde komma till skott, trots att jag försökte uppmuntra till aktivitet… Skit samma, de vet inte vad de missar. Hångla borde man göra mer.

Men inte en klassresa som går helt smärtfritt. Mitt i natten får två tjejer jätteont i magen och börjar få kramper i kroppen så efter samtal med sjukvårdsupplysningen så blir vi så illa tvungna att åka in med dem till sjukhuset där det konstateras att de förmodligen fått matförgiftning. Så där slutade det roliga för dem.

Man sover inte så mycket på sådana där tillställningar, så tre timmar uppskattningsvis blundade jag den natten. Dagen efter försökte jag vara vaken under en föreläsning på universitetet. Enkelt? Nja… På kvällen var jag självklart jättetrött, men då jag tidigt nästa dag skulle upp för att vandra i Skärmarboda så blev inte heller den natten så lång.

Jag älskar ju alla typer av vandringar, men mitt intresse för det delades inte direkt med hela gruppen jag hade med mig denna dag. Utan att gå in på personer så kan jag meddela att inte all var fullt så beredda på naturen som jag var. Och vad grundar jag det i? Jo, varför inte börja med utrustningen? Tunna tygskor, står inte mot väta och det kuperade underlaget särskilt bra, och om de dessutom är i en ljus färg, låt oss säga vit, så kontrasterade leran rätt bra mot tyget. Axelremsväska, är inte så bra att bära saker i som inte råkar vara i A4-format och relativt lätt, den är inte heller så bra att klättra och krypa i. Karta, kan vara bra att ha om man inte vill komma bort och inte ständigt fråga sin lärare vart man är. Jag skulle kunna fortsätta med alla möjliga saker… men det får bli en annan gång. Annars gick vandringen rätt bra. När jag kom hem så hade jag ett besök att vänta. Mitt nyförvärv till kompis. Denna gång hittade han hem till min läga utan några större problem vad jag vet. Vi hade sedan tidigare bestämt att vi skulle gå på The Haunted tillsammans vilket vi också gjorde. Utan att även här dra detaljerna, så var jag supernöjd när vi gick där ifrån. Inte för att vi gick där ifrån utan för kvaliteten i det konsumerade. Hempromenaden var kall och dagen efter kändes det inte riktigt kul i min kropp. Visserligen var vi på handbollsmatch (Lindesberg - Skövde) och lite sådant men på natten så sov jag knappt något. Feber är inte kul. Vilket jag hade i två dagar. Och nu när jag skriver detta så har det dock gått över men i stället bara piper min hals. Men hellre hes än febrig.

Vad vill du veta?

Nej jag har inte lagt ner min blogg. Jag har bara varit borta. Så vad vill du veta mer om? 1) Klassresan 2) Friluftsvandringen 3) Helgen 4) Eller kanske inget av det...

onsdag 1 oktober 2008

Snart åker jag till Klockhammar med en klass. Syftet är att de ska gotta till sig i sin nya gruppkonstellation och vi lärare som ska med ska konferera vårt tema: APU. Hoppas verkligen att det kommer att leda fram till en massa bra grejer som vi kan arbeta vidare med. Jag har laddat "bandaren" med lite bra sovmusik, i fall det blir stökigt, vilket sådana här samkväm gärna blir. Jag har känt mig lite låg de senaste dagarna så sömn kan vara en bra lösning tror jag. I morse var jag uppe alldeles för tidigt för att det skulle vara sunt. Fem tyckte min sambo det var lämpligt för mig att gå upp då han ville ha skjuts till jobbet. Så så fick det bli.
Jag måste till skolan tidigt i dag så jag hinner mejla ut ett gäng kommentarer som olyckligt försvunnit från min dator. Ledsen blir man ju när man suttit och arbetat röven av sig för dem. Men borta är de. Så jag kommer att tvingas skriva nya. Och det ska ske typ nu.