onsdag 31 december 2008

Igår fick jag en inbjudan till ett nyårsgalej... eller snarare var det så att min bästa kompis messade ett alterntiv på vad man kan göra en kväll som denna: "Hej, kära nyårsfirare! Då vi har olika matpreferenser gör vi på följnde sätt. Jag fixar en potatisgratäng, sallad och dessert. Ni tar med dricka och det ni vill äta till hududrätten, så lgar vi till det på plats. Funkr det? Kram!" Så, så får det bli. Jag drar med mina julöl som aldrig blev uppdruckna under helgen och så lite annat ätbart skit. Det kommer nog bli hur kul som helst. Nytt år blir det garanterat! :D

måndag 29 december 2008

Med tjugo negativa grader utomhus och inte direkt treglasfönster samt två väggar mot yttervägg, har det blivit rätt kallt i mitt rum som jag sover i, men nu har jag en lösning.... ett extraelement!!! Det går visserligen inte att köra på max, långt i från, men nu har värmen i alla fall gått upp från köldskadekallt till fisljummet. Det här blir suveränt! :D

Detox för fan

Nu var det några dagar sedan sist, men egentligen har du inte missat så mycket bäste läsare. Jag har "legat runt" lite, som min kära syster så fint uttrycker det. Och ja det är väl sant, i och för sig. Jag har legat och läst en hel del och jag har legat och kollat på film en hel del. (Jag har ju semester, va fan! :)) Det verkar som om folk till och med haft funderingar över eventuella liggsår som skulle kunna ha uppkommit i och med dessa fysiskt passiva aktiviteter. Jag kan försäkra dig, bäste läsare, att jag inte ådragit mig några sådana hitintills och att jag faktiskt även gjort mer fysiskt ansträngande uteaktiviteter än just nämnda. Sedan senast har det också slunkit ner diverse chokladbaserade gottesaker och som julen kräven även kladdbaserade anrättningar så från nu kommer det att ske lite mer detox-inspirerade intag på den kulinariska fronten och för att ge ett exempel på det så bjöds idag en av mina bästa vänner och hans kvinnliga bekant över på veganmat.

onsdag 24 december 2008

schyst


Det måste erkännas att föräldrarna mina har en schyst vy från sitt tillhåll här i livet. Eller vad tycker du?

GOD JUL alla vänner och ovänner!

GOD JUL alla vänner och ovänner! Från och med nu ska i alla fall jag åsamka, vålla, ådra, förorsaka min själ och min kropp, en riktigt fröjdefull jul, samt från och med nu anlägga något typ av anarkistiskt perspektiv på hela spektaklet. Så därför ska jag efter en frukost på tre timmar faktiskt ut och fotografera lite i lugn och ro. Men som sagt... GOD JUL alla vänner och ovänner! Vi höres.

tisdag 23 december 2008

Kändis-kåt

Kändis-kåt som man är vill jag bara berätta att Vild-Hasse precis har varit hem till oss med en julklapp! :)

måndag 22 december 2008

När är för mycket?

Min syrra pratar med en kollega/kompis/vad det nu är, i telefonen hela tiden. Hon pratar dessutom om honom mellan telefonsamtalen med oss övriga som finns runt om kring, vilket betyder att hon pratar om eller med honom jämt. Ja, ok... visserligen är det en liten överdrift att det är ständigt men det känns som om det är väldigt väldigt väldigt ofta. Så ofta att jag får känslan av att jag känner honom, och jag har bara träffat honom en endaste gång. Ta idag som exempel, då har hon pratat om honom vid säkerligen tjugo tillfällen, specifika sådana där han är huvudpersonen i samtalet, dessutom har hon pratat med honom i telefon och på MSN några gånger, och inte några korta stunder heller, utan så pass så man undrar om det inte börjar kännas ekonomiskt. Så då undrar jag bara, när blir det för mycket, och när bör man börja säga till? Eller man kanske inte ska säga till utan bara låta henne av en slump läsa detta inlägg och funder över om alla verkligen vill veta allt om denna kille som verkar betyda mest för henne just nu om man ser till samtalstid?

Krokfiskad lutfisk - miljövänligare?

Jag måste erkänna att jag har lite träningsvärk i benen sedan igår men det är helt ok. Temperaturen har dock kommit på plus nu så det kommer inte att bli någon åkning idag. Det är inte så roligt att trampa runt med en massa snö under skidorna. I stället har jag varit och inhandlat allt ätbart som ska intas under julen. Det är fan inte ett billigt kalas man ska på. Men en fråga dyker upp... Det är så här att jag har bland en massa andra varor inhandlat lutfisk, och på förpackningen påstås det att denna skulle vara mer miljövänlig än någon annan för att denna var fiskad med krok. Och då undrar jag varför den är det det? Varför är det mindre miljövänligt att fiska med nät exempelvis?

söndag 21 december 2008

Då var premiärturen åkt, och den var helt fantastik! :D Spåren var fasta och fina och temperaturen behaglig (-5 - -8).
Och så här ser det ut från mitt perspektiv... suddigt är det för att det tåras så mycket i ögonen när man åker så fort som jag gör... ;)
Jag har fått ett uppdrag, eller snarare tagit på mig ett uppdrag. Jag ska fotodokumentera hur det ser ut hemma hos mig här i Dalarna så att jag kan visa upp det för mina kollegor. Så jag får väl börja lite mått med det.

lördag 20 december 2008

Home sweet home

Först tåg i ett par timmar tillsammans med andra människor som också skulle till lite mer nordliga breddgrader, sedan bil några timmar till med gatuköksmat i näven och Kridänsklervåterrevajvel på radion så var jag åter hemma i Dalarna. Väglaget var inte det bästa och vi passerade en del avkörningar, men vi tog oss hem säkert i alla fall. Nu så är det umgåsning som gäller.

fredag 19 december 2008

Anarki är enda botemedlet mot moralpanik

När din sambo börjar fundera över lösningen till all världens moralpanik finns risken att han/hon kommer att ta till enda lösningen som enligt min sambo finns - anarki. Just det, anarki... Helt vanlig hederlig anarki. Och jag måste ändå säga att det fungerat rätt skapligt. Visst lite buffligt har han tett sig, men det kan lika gärna bero på hans taskiga rumsuppfattninig. För kanske är det ändå så att det ideala samhället vilar på en anarkistik grund där alla är härskare, för något okontrollerat kaos, som Marx skulle ha sagt, har inte brutit ut ännu. Dock inser jag att det behövs en anarkistik motpol till all anarki här hemma, för så länge jag försöker upprätthålla den ordning man lärt in så blir det ju friktion. Jag kan hålla med om att tanken på att riva hierarkiska strukturer är bra. Jag vill inte heller ha ett klassamhälle där kapital eller status blir styrande. Hur som helst, det är ett intressant experiment och det verkar, precis som jag sagt, som om det fungerar skapligt bra. Ska nog sälla mig till den lilla enmansskaran anarkister i vårt tvåmanshushåll så får vi se vad som händer.

Utvärdering

Jag kom lite senare till skolan än vad jag hade räknat med så IG-varningarna blev inte gjorda. Jag fick en del presenter som jag inte hade räknat med också; te från en av rumskollegorna (jag är ju något av en te-fantast så det passade ju hur bra som hels), tre filmer till filmklubben (också hur bra som helst), samt godishjärtan och en porrroman av min rumsgranne (kombon är ju jätterolig och jag hoppas min porrromansvärld kommer att växa nu), dessutom har jag fått ett väggur i retrosnitt av en annan kollega. Bara bonusar alltså. Avslutningen med klassen blev också bra, och temat var positivitet. En annan grej jag hade fel över var avslutningsshowen som i år faktiskt var riktigt riktigt vass. Annars var maten inte så mycket att hurra för men presenten vi fick från skolan var bra. Det var ett pocketogram. Vi får själva gå in på nätet och beställa en bok! :D
Det blev inga minnesluckor, men det var en väldigt trevlig kväll tillsammans med mina temakollegor, de två som vill arbeta integrerat. Så på det hela taget så var det en bra dag igår. Det var så bra att jag har satt upp några nya mål för nästa temin. Förklarar nog dem lite senare, för nu ska jag läsa ut min bok som jag har på gång. Tja.

onsdag 17 december 2008

Så här kommer det att bli

Jag tänkte att jag skulle försöka mig på att se in i framtiden, så långt som till fredag faktiskt. Alltså tänkte jag berätta om gårdagen, och för dig som nu är helt förviddad så är det alltså i morgon vi snackar.
Jag kommer att komma ganska tidigt till jobbet, ungefär 07.30, för att städa undan mina högar på skrivbordet och därefter göra en del IG-varningar. IG-varningarna kommer att ta ett tag att göra eftersom det är en del elever som inte riktigt visat att de kan de som de ska kunna. Undertiden som jag gör detta kommer jag ha ett spännande och roligt samtal med mina kollegor på rummet som kommer att vara uppklädda och muntra. Själv kommer jag bära jeans och någon överdel som passar bra till eftermiddagens spritfest.
Jag kommer att fika med min klass och kommer att tycka att det egentligen är rätt tråkigt men jag kommer att spela med och skratta klämcheckt och vara så där härligt kameleonttrevlig som man kan krysta fram ibland. Därefter kommer jag att gå till aulan för att se en show som skulle kunna vara mer genomarbetad, men jag kommer att tycka den är rätt trevlig tack vare att jag känner igen elever som är med i den. Jag kommer att känna igen rätt många.
Därefter kommer jag att äta en jultallrik fylld med en massa mat som jag kommer att sålla rätt regält i. Jag kommer att äta allt kladd och peta bort allt som är kryddat med konstigheter. Jag kommer att dricka kall glögg och tycka att det mest är skit, men jag kommer att sitta vid bordet med plastdukning och säga trevliga saker precis som det förväntas av en. Jag kommer att tycka att det är larvigt när personalkören sjunger julsånger och jag kommer även tycka att talen som ledningen har är larviga.
Efter maten så kommer jag att gå tillbaka till aulan och få en julklapp som jag kommer att klassa som onödig konsumtion. Den kommer att ta plats på vinden. Det kan hända att jag ger bort den också.
Sedan börjar det roliga. Jag och mina kollegor kommer att sitta på mitt rum och flamsa och sedan kommer vi att dra in till stan för att börja lovet på riktigt. Därefter kommer jag inte minnas något (jag har visserligen aldrig drabbats av minnesluckor förut, men varför skulle inte i morgon kunna vara första gången?) på grund av stor alkoholkonsumtion (men jag kommer att ha skitkul :D) förrän jag kommer att utvärdera hela min spådom på fredag. Så blir det.
Jag har spelat på Lotto för ovanlighetens skull, så nu hoppas jag på drömvinsten. Vinner jag är det jag som bjuder på festen i morgon.

tisdag 16 december 2008

By the way... julafterworksbläcka på torsdag, ska du med?

Aaaah!!! :@

Du har jag och min bästa kollega varit till cheriffen igen för att gnälla, eller snarare skrika ut vår frustration över stoppklossarna som nupit och gett sig fan i att ge med sig.

måndag 15 december 2008

Deo

Varför är deodorantförpackningar så små? Allvarligt, en stor, man skulle kunna säga överdimensionerad, kula på en ofta ihoptryckt kropp. Vad är syftet med att sälja ett sådat litet innehåll? Fixar inte vi vanliga transpirerande människor större förpackningar?
Det finns en idé om att minska den onödiga konsumtionen i vårt hem. Jag tycker tanken är sjukt jävla bra. Jag ska göra så gott det går i alla fall.
Så där... bloggen har genomgått en liten förändring. Några retroinspirerade kurbitsar är inte helt fel, eller?
Ha den äran käre sambo!

lördag 13 december 2008

Be mig om vad som helst och jag säger JA

Jag är med i ett experiment. Det går ut på att man alltid måste säga JA - alternativet NEJ finns alltså inte. Detta har hitintills lett till att jag bokat biljetter till en film jag normalt inte skulle gå på själv samt bokat bord på en restaurang som inte var tanken i morse. Jag tror detta kan vara bra så man får se världen lite från ett annat håll ibland. Man är ju tyvärr både en vanemänniska och en som gärna hamnar i samma fack och genrer.

Lucia och rock

Ok, jag har inte bara ett jävulskt horeri till jobb, jag har ett skapligt underbart också ibland. Natten till idag var jag och bedömde ett projektarbete i Hällefors - LUCIAROCKEN. Det är inte alla dagar man får chansen att lyssna på rock i Hällefors på arbetstid. Det var dessutom min första gång i byn, vilket i sig var en upplevelse. Vi, jag och några elever, åt slaskmat i byns ena pizzeria, vi tog ut pengar på ICA eftersom inte betalkort används, och vi hamnade i ett tjafs med några locals med attitydsproblem. Allt man kan förvänta sig egentligen. Men hur var nu arrangemanget? Jo, jag skulle nog vilja säga att det inte kunde blivit bättre utifrån de förutsättningarna eleverna hade. Jag hade en jättebra och trevlig kväll och det var ju det som ändå var syftet. Och så fick jag ett tips om en sida som jag måste kolla upp... ;)

torsdag 11 december 2008

Idag har några personer fått roligt-på-jobbet-choklad! :)

Bensköra tanter + broddar = sant

När man kommer som den utomjording man ändå är till ett sådant här ställe som jag råkar bo på just nu, så inser man att det finns väldigt många skillnader i hur man beter sig mot vad man är van vid. Här är man till exempel inte van vid att det snöar och under dagen har det kommit några flingor som täkt marken, och vips är det kaos! Även om vägarna är bara så åker bilisterna i smygfart och tanterna på jobbet måste få hjälp från parkeringen och in i byggnaden så att de inte drattar kull och bryter sina sköra lårbenshalsar. Hur är det fatt? Och folk undrar hur jag som cyklar tog mig till jobbet, när de kommer halvtimmen till timmen försent, och jag tänker att "visst, det kanske var lite trögt när det fastnade lite snö i dynamon, men det kan man ju lösa genom att inte ha den aktiverad, och jobbigt blir det ju först när snön går upp till navet, och under dagen har det inte ens varit så mycket så det kommit upp till ekrarna." Men men, det är ju gnällbältet jag bor i, så då är det väl som det ska.

onsdag 10 december 2008

Ett riktigt kåtslag för Magdalena Ribbing

Nobelbanketten - Du har inte heller missat att den är igång? Ja jag håller med, vilket spektakel. En orgie i flärd. Vissa påstår att det är festernas fest, men allvarligt... jag har aldrig sett kungen varken dansa på bordet, köra Lambo eller dricka sig full på välkomstbålen. Festernas fest... celibriteter som klär sig i siden och paljetter, och äter så korrekt så att Magdalena Ribbing får kåtslag (!), blir det roligare då eller? Eller så är jag bara så anti mot allt som på något sätt hyllar kungen. Kungens skål med efterföljande fanfar, som förövringt ska hållas 19.11, vad satan är det?! Han har väl inte gjort något bra som bör hyllas med trumpeter och dyr sprit. Det ska ju vara pristagarna i fokus om några. Folk som räddar världen på olika sätt och folk som kan skriva! (- Äntligen!!!)

tisdag 9 december 2008

Remember the MORALTANT

Jag måste erkänna att jag blev väldigt intresserad och sugen på att se filmen Remember the Titans när en av mina kollegor här om dagen bokstavligt talat la den i min hand. Nu i efterhand är jag inte lika upprymd som jag var innan. Filmen handlade om amerikansk fotboll, kulturskillnader och fördomar, men konceptet var knappast medryckande och efter knappa timmen in i filmen så var det inget snack om saken hur filmen skulle sluta. I deltalj. Jag har svårt att se att detta är mångas favoritfilm.
Nej, det här var jättetrist (sorry alla RTT-lovers) och liknande filmer har jag sett miljarders gånger tidigare. Klassiska och förutsägbara vändningar i en lika tråkig filmmall. Förutom allt detta så blir vi som konsumenter sondmatade med rasismuppsträckningar och vänskapsläxor av en tvättäkta moraltant, eller farbror - Walt. Nej, har man någon känsla för film, så spola denna GENAST!!!

söndag 7 december 2008

Jag ska berätta något intressant om mig själv i morgon. Vad ska det bli, månne? Jag lever ju ett synnerligen ointressant liv för tillfället.

lördag 6 december 2008

En out of body experience

Fann precis mig själv tittandes på Dansbandskampen, och vad gör jag? Jo, jag motiverar det högt och tydligt för min sambo med ett kraftfullt tryck bakom orden "men det är ju så trevligt".Marginaljustera

fredag 5 december 2008

Jag är inte den som skäms

Jag vet inte vad det är som händer, men jag är inte den som skäms över saker och ting, och nu helt plötsligt har jag känt på den sjukt bisarra känslan av att faktiskt göra det. Jag har fått världens erbjudande om att verkligen få hjälp med min engelska och nu tycker jag att det är skitjobbigt att jag är så usel i det. Engelska ord låter som skit när de kommer från min mun. Det är som om jag inte är gjord för att kunna utstöta dessa läten. Och grejen är att han jag ska få hjälp av, eller snarare han som ska sparka mig i min enorma språkröv, är fantastiskt grym på just engelska. Vad jag behöver försöka få in i min hjärna är att jag måste få vara kass, och att han förmodligen inte kommer att döma mig för resten av mitt liv. Jag vill ju verkligen det här, så varför skäms jag? Hur som helst, jag har i alla fall fått ett uppdrag tills på måndag, ett engelskuppdrag så klart, som jag ska klura lite på och försöka att inte få för mycket ångest över.

onsdag 3 december 2008

Imponerad av ditt engagemang!

Lite vemodigt var det allt när mina VFU-studenter lämnade skolan för denna utbildningsperiod. Hur bra studenter som helst, och de kommer garanterat att bli sjukt bra lärare med. Finns inga tvivel. Och så fick jag en liten present... klart man blir lycklig av dessa gulligheter. :) Glögg som jag självklart älskar...

Om du inte helt ser vad som står på etiketten så ska jag hjälpa dig: "Imponerad av ditt engagemang! Tack för bra diskussioner och feed back, det betyder massor..." Sedan följer en julhälsning från avsändaren. Och ja, jag måste säga att jag faktiskt tycker att jag gjort en bra insats med VFUarna, självklart finns det alltid önskemål om mer tid, men det är en annan fråga som jag inte rår över.
Hej så länge!

tisdag 2 december 2008

Bra saker

Nu ska jag ta fasta på några bra saker: Jag har haft några riktigt bra och utvecklande samtal med elever angående måluppfyllelse. Vi gick ur samtalet överens och peppade att fortsätta arbeta, vilket borde vara så bra som det möjligen går att bli på den fronten. Jag har även fått en present i dag av min allra bästa kollega (mellan 08 och 16.30 är han det, annars är han bara bäst). En påse vars innehåll man blir jävligt glad av om man äter det. Godis! :) Sedan har jag haft ett bra arbete med mina VFU-studenter också, så jag får nog vara rätt nöjd i dag faktiskt.

måndag 1 december 2008

My day will now be evaluated...

1. Att vara positiv har inte fungerat alls. Jag har vid flera tillfällen fått bekräftat att det är ett dårhus jag arbetar i - en anstalt för rekrytering till sveriges framtida förtidspensionärer.

2. Jag har faktiskt jobbat som fan, så den punkten vill jag nog mena att jag lyckats med i dag. Hurra!! :S

3. Denna punkt är väl det jag gör nu kanske, skriver på bloggen. Annars hoppas jag på att hinna med att läsa lite i boken. Jag har förresten köpt dyr Parmesan, det är ju gott och ego! :)