tisdag 9 december 2008

Remember the MORALTANT

Jag måste erkänna att jag blev väldigt intresserad och sugen på att se filmen Remember the Titans när en av mina kollegor här om dagen bokstavligt talat la den i min hand. Nu i efterhand är jag inte lika upprymd som jag var innan. Filmen handlade om amerikansk fotboll, kulturskillnader och fördomar, men konceptet var knappast medryckande och efter knappa timmen in i filmen så var det inget snack om saken hur filmen skulle sluta. I deltalj. Jag har svårt att se att detta är mångas favoritfilm.
Nej, det här var jättetrist (sorry alla RTT-lovers) och liknande filmer har jag sett miljarders gånger tidigare. Klassiska och förutsägbara vändningar i en lika tråkig filmmall. Förutom allt detta så blir vi som konsumenter sondmatade med rasismuppsträckningar och vänskapsläxor av en tvättäkta moraltant, eller farbror - Walt. Nej, har man någon känsla för film, så spola denna GENAST!!!

3 kommentarer:

Hanna sa...

Ojoj, vad ska alla "lovers" till denna film säga? De som tycker den är så underbart bra och känslosam att de faktiskt sitter och gråter till filmen! Jösses. Fast mitt tycke säger nog att den ändå är sevärd trotts att den är helt förutsägbar. Men en favoritfilm? I dont think so! :)

Cosmo sa...

Men allvarligt. I alla fall jag vill bli utmanad när jag ser en film. En chans att tänka till, liksom. Men det här är ju redan färdigtuggat, idisslat och uppkräkt, klart för att sväljas ner igen.

Anonym sa...

Remeber the WHO? Titanerna... Var det inte de som blev överkörda av de unga Olympierna!!? Snacka om paradigmskifte... (Ehh...ööhh... OK,OK, so I can Googla! Vem gör inte det nuförtiden?) Jag tänker IAF inte RTT. Det kan snyftisarna göra själva medan jag håller mig till filmer med lite fantasi. Tacka vet jag Hollywoodlessness. XXX