lördag 28 februari 2009

Det här med att bara ligga i sängen med sin dator är helt fanstastiskt. Dagen idag har varit en sådan. Täcke på och bara chatta eller spela nätpoker, göra ett och annat blogginlägg... det är fint det.
Jag kom precis tillbaka med hunden efter en morgonpromenad. Det är fantasktiskt väder ute.

fredag 27 februari 2009

Man blir så medveten om att ens liv inte är oändligt när ens kompis dör. Man vet inte när det slår till heller. Man har verkligen ingen aning.
Det är skönt att det är fredag. Det känns som om jag verkligen behöver helg nu. Och så har hunden kommit som jag och min sambo ska ta hand om. Det kommer bli trevligt. Vi har redan tjenat lite på varandra.

torsdag 26 februari 2009

I helgen ska det vara en hund här på kollo. Det blir annorlunda men hur kul som helst. Han var här och hälsade på nyss, men i morgon kommer han på riktigt, får då ska matte till Finland och äta smörgåsbord.

tisdag 24 februari 2009

Socialbidrag till överklassen

Bör man säga någonting om FÖRLOVNINGEN som tydligen har blivit tillkännagiven idag och den där festen som du och jag ska betala för senare? Nä, kunde tänka mig att du är lika ointresserad av att betala socialbidrag till överklassen som jag!
Jag har fått en fråga, eller snarare ett förslag att ta ställning till, fast det är nog samma sak känner jag när jag tänker till. Jaja, frågan/förslaget är att eventuellt dra till London tillsammans med min kompis. Helt klart ett intressant förslag. Tål att tänkas noga på.

Fettis-dagen...

...är det Amerikanernas nationaldag?

måndag 23 februari 2009

Det här med att skaffa vänner är fan inte enkelt. Nu på onsdag skulle jag vilja se Opeth på Club 700, men det är ingen hitintills av de jag lite halvt känner som visat intresse för det, så förmodligen kommer jag att gå ensam. Jaja, det kanske finns roliga människor där.
Första dagen efter lover på jobbet och ingen ångest infann sig. En annan underbar sak var att jag inte igår åt upp allt bilgodis, så jag hade kvar när jag skulle åka hem. Det höll mig levande då jag inte idag hann äta någon lunch på jobbet.

söndag 22 februari 2009

Då var jag tillbaks i storstaden och storstadsångesten smyger sig på. Jobb i morgon, och 7 veckor till nästa gång det är lov.

lördag 21 februari 2009

Jag har försökt mig på att vara lite vardagsromantisk, med en kompis dock. Ja, man kan faktiskt vara det. Eller i alla fall mysig. Men jag är fan usel. Film, chips och öl... och killen sover!!! Måste arbeta fram något annat, en dikt kanske? Hm... jag får fortsätta arbeta på och återkomma.
Nu har de kommit och det har inte ännu blivit någon fika, inte heller någon tur till de nordliga delarna av samhället...
Eftersom Vasaloppets start inte ligger så långt härifrån så är det just nu trafikkaos, och det hade jag tänkt att gå ut och kolla på inom några minuter. Jag ska bara vänta in de som ska med. Lite senare ska jag hämta syrran på tåget och hon har med sig sin sambo och en kollega till henne. Vi allihopa ska åka och kolla in de mer nordliga delarna av samhället... mest för skojskull. Jag har blivit lovad en fika på byn senare också, men känner jag alla rätt så är jag inte så säker på att vi kommer att hinna med det. Men som sagt, just nu ska vi ut och ta en promenad och kontrollera flödet av skidintresserade människor som trafikerar riksvägen.

fredag 20 februari 2009

Atlantis?

Jag kan inte låta bli att tycka att det är jättespännande att folk tror att de eventuellt kan ha hittat Atlantis. Så här står det i The Sun:
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/article2255989.ece
Det som är minst lika intressant i denna artikel är bilden på Patric Duffy, denne 70- 80-tals hunk med pufffrisyren, tillika den snyggaste killen i Dallas....

torsdag 19 februari 2009

Jag är en hopplös oromantiker

Jag fick frågan idag (Tack så mycket Nonis...) om jag ansåg att jag var romantisk, och jag svarade lättvindigt att "Ja jo... men det är jag väl ibland", men efter några frågor och diskusionen som följde insåg jag relativt snabbt att så inte är fallet. Jag är helt enkelt en hopplös oromantiker, och jag imponeras av folk som får klicheer att låta bra och som kan producera lyrik som får folks ögon att tåras av beundran. Jag vill också kunna! Så nu ska jag försöka odla den lite mer romantiska sidan hos mig, hur det nu ska gå till. Du kanske har förslag?

Grannsamverkan


Ok, den enda motionen jag kommer att få idag är nog snöskottning trots allt. Nu har jag varit ute och skottat halva gården. Det tog drygt 3000 steg (blev tvungen att sätta på stegräknaren, nördig som man är), tills en av våra grannar kom och sa att jag inte fick skotta mer för en annan granne skulle komma med traktorn och skotta resten. Så kan det vara, grannsamverkan i snöyran. Jag fick i alla fall lite motion. Det är faktiskt ganska tungt att skjuta snö. Mina högar blev sjukt snygga i alla fall. Det är viktigt med estetiken! :D

Ekorrn satt i granen

Jag har kommit över några av Anders Beks stilöversättningar av Ekorrn satt i granen som jag bara måste bjussa på. De är helt fantastiska och det finns hur många fler som helst.

Videotrailer
- De kom oväntat.
- De drev honom från hans hem.
- De försökte knäcka honom.
- De kommer att ångra sig.
Squirrel - kotthämnaren!
Med Drew Barrymore som barnet och Bruce Willis som John McSquirrel. Kevin Costner är Tallegren.

Carl Bildt
Vi har idag sett ännu ett exempel på hur enskilda individer drivits hänsynslöst från sin privata egendom av högröstade särintressen i dagens rödgröna lingonskog. Vi har idag sett ännu ett exempel på hur en enskild småsparare fått benen undanslagna av skränande populister. Men framförallt har vi idag sett ännu ett exempel på hur inte bara en enskild individs stolthet knäckts av en gren av den rödgröna röran, utan även hur en liten men högröstad lobbygrupp lyckats i sitt uppsåt att tvinga hårt arbetande egenföretagare att lämna sin post och söka sig till mer tillväxtfrämjande miljöer.
Snoop Doggy Dogg
Yo, check dis out Goan tell ya 'bout my homeboy Squirr-L Know what I'm sayin'? Just sittin' there chillin' out with his stash Kids bustin' in with a mighty crash Squirr-L my man, Ooo whatcha gonna do? Broke yo' legs and broke yo' tail too Yo check dis out, dis is fo' sho' There ain't gonna be no Squirr-L no mo'.
Stream of consciousness
Ekorrn ekorrn sitter i granen i grannen i grenen i Grenoble han sitter i sitterisitterisatterisutta sutta mutta kutta granen grannen en grann gran Skulle skala flå riva klösa lemlästa lemmellästa nästa lämmel lemmar organ organist organism ism ismo ismo jukkapekka Kottar kottar småbarn ungar snor dagis blöta vantar hejsan hoppsan Hoppa han från tallegren svindel snurra runt runt stötte sitt lilla ben sitt lilla ben sitt förkrympta ben sitt äckliga lilla ruttna ben slog han stötte malde malde ner i e en mortel mortel mord rotel moderrot rotmos och den långa långa long and winding road roadmovie långa road långa ludna ludna ludo ludo lupo lupen anlupen anfrätt syra fräta fräta fräsa steka fläsk steka Svansen svansa svassa vassa vässa pennor.
Det kommer nog inte bli någon skidåkning idag heller, för det spösnöar (kan man säga så?) som fan ute. Det innebär ju att antingen får jag spåra själv eller så skiter jag i det. Det kommer förmodligen bli det senare. Den aktiviteten som då förväntas av mig att snöskottning, och det tycket jag faktiskt är rätt kul och dessutom bra träning. Men det får bli lite senare. Nu ska jag sätta igång med arbete. För det ska arbetas i dag med så det blir skönare att komma tillbaka till jobbet. Tja så länge.
Det verkar som om min kollega är intresserad av att blogga med mig. Det här tycker jag är jättespännande. Då ska bara alla detaljer kring bloggen redas ut sedan drar den igång. Antar att det kommer att dröja i alla fall en vecka eller så, för att diskutera ihop sig om vad vi vill med bloggen osv. Men jag är verkligen peppad på detta. Skitkul. :)

onsdag 18 februari 2009

Jag måste ha slagit något typ av rekord i att arbeta, i alla fall ett personligt. Just nu har jag inte bara ont i händerna, jag har skapligt ont i röven med. Trycksår finns det nog en risk för som det känns just nu. Ingen eller nästan ingen blodförsörjning till de lite mer fläskiga delarna och det kan vara kört! :S
Jag har funderingar på att starta upp ännu en blogg, men den här gången mer en genreblogg än mitt privata tjat. Jag tänkte inte på något sätt lägga ner denna, inte på något vis. Vi får se hur det går med idén. Funderar på att engagera en kollega i den med. Jag får återkomma på den punkten senare.
Jag har klippt mig! Inte så mycket kanske, men på sina ställen upp till en deci... Så nu är det inte så slitet som det var nyss.

Poesi mina vänner

Som du vet så sitter jag och arbetar (under mitt lov...:( ) och idag har det faktiskt gått riktigt bra. Medan jag sitter här, vid datorn som jag brukar eftersom jag inte skulle kunna leva utan en dylik, och rättar en blandning av det mesta så slår det mig att kärleksdikter producerade av pubertetsstinna tonåringar kan vara riktigt riktigt underhållande. Sanning. Klichéerna duggar tätt, men det finns en humor i dem på ett sätt som jag inte tror de är medvetna om. Bildspråket är fantasifullt, känn på den här liknelsen till exempel: "Du är som en perfekt lagad Flintastek, saftig och mör..." eller den här lilla snutten: "Det bästa jag vet är när du kommer hem och ropar mitt namn och äter min lagade mat men ibland har jag lust att blåsa skallen av dig men vad som än händer älskar jag dig – nu och för alltid...". Den inkluderar också mat, men är den inte humorisitskt brutal men ändå ja... kärleksfull? Men jag har faktiskt en favorit bland favoriter hitintills: "...med ett lakan runt hjässan och ett skägg under näsan med order från Usama ska jag skapa ett trauma som skall sätta Sverige i fasa och få Globen att rasa. Så jag gick in på Ikea för där var det rea. Det blev en kraftig kaboom, nu smakar det blod i min gom."
Det börjar snart bli pinsamt att jag inte åkt skidor en enda gång sedan jag kom hem. Det enda jag själv tycker jag tjatat om när jag inte kunnat. Det måste bli en ändring på det. Grejen är att det är så trist att göra saker själv. Det är ju ingen som vill följa med. Åndra sidan är det inte heller så illa att sitta framför datorn hela dagarna. Jag har ju en massa roligt här med!

tisdag 17 februari 2009

I don't want to be a product of my environment. I want my environment to be a product of me.

Nu har jag klämt en till film, The Departed. Filmen får väl kategoriseras som en maffiafilm med Jack Nicholson i en av huvudrollerna. Han är den fullständigt ohotade Irländske och totalt hänsynslöse ledaren för en omfattande kriminell verksamhet. Handlingen beskriver ett dubbelspel i Bostons undre värld där Leonardo DiCaprio och Matt Damons karaktärer är poliser som försöker arbeta mot de onda krafterna som handlingen rör sig kring. Första halvan av filmen är helt fantastikt spännande och storyn byggs upp till en högfrekvent nagelbitarnivå, men sedan vet jag inte vad som händer. Det är som jag lite skämtsamt brukar avsluta en del berättelser med "Det blev atomkrig och alla dog". Visserligen blev det inget atomkrig, men alla dör. Nästan i alla fall. Och jag blev lite uttråkad på att alla skulle skjuta alla på slutet, det kunde filmskaparen ha funderat på en annan lösning. Men i sin helhet är jag ändå nöjd. Jag blir engagerad och den är skickligt uppbyggd, speciellt med alla telefonsamtal där varje ord är avgörande...
Albumet I am a bird now har stått i min skivhylla under något år nu, och jag inser först nu att jag aldrig riktigt har givit det en ärlig chans. Antony & the Johnsons - vilket sataniskt musikgeni!!! Denna absolut absurda figur berör på alla tänkbara sätt. Det går inte att komma undan. Det går inte heller att beskriva, det måste upplevas och kännas. Alla som känner mig vet att jag är svag, på gränsen till sjukligt svag, för stråkarrangemang, och Antony & the Johnsons är en lång stråkorgasm som man bara inte vill ska ta slut. "Guds svar till Job" som jag hört fenomenet beskrivas som. Jag kan bara hålla med. I dag, medan jag arbetat med det jag vanligtvis arbetar med, har jag lyssnat på det senaste albumet The crying light, och känslan infinner sig ögonblickligen. Fan va bra det är! :D
Moderaterna gör det om å om å om å om å om å om igen, in å ut, ut å in, in å ut igen... (Tänkt att moderaterna kan trigga igång en gammal Pelle Almgren-dänga, det är ju fan positivt!! :D) De har återigen bevisat att de är ett främlingsfientligt parti genom deras ännu hårdare flyktingpolitik. Nu måste väl folk ändå fatta att vi inte ska ha ett parti som driver SD-politik i regeringsposition.
Ja, jag förstår att du, kära bloggläsare, sedan igår gått och funderat över den fantastiska stavmixern och jag ska inte hålla dig på halster längre. Så här ser den ut: http://www.mediacreator.se/files/_upload/BSH/Product_Sheets_LR/Bosch/MSM6B300_SE_SV.pdf
Fantastisk eller hur?

måndag 16 februari 2009

Sa jag att jag nu mer har en stavmixer i min ägo? Det har jag i alla fall.

Tänk hur det kan vara

Det är märkligt hur saker och ting är. Nyss var jag och fikade med min moster och min mamma och hur ofta händer det att det kommer fram folk till ens bord i en stad, som jag vanligtvis bor i, och vill diskutra stickmönstret på ens vantar och jämföra det med sin egen dalslandsmössa som råkar finnas i nära till hands i innerfickan? Och hur ofta händer det att butiksbiträdet, där jag inhandlade en svart huvtröja, skriker ut till hela affären att hon ska göra ett ägginplantat för att skaffa barn, helst två barn förståss (målmedveten som hon verkar vara), för att hon har haft cancer i livmodern? Och hur ofta händer det att en äldre tant kommer ut från blomteraffären med en massa blommor som hon skämtsamt på grov dialekt förklarar att hon ska piffa upp klänningen hemma som "Kitty i LÄTS DANS". Folk är för jävla härligt spontana här! :D Hur som helst, jag fick mitt fika och förutom tröjan som jag tidigare skrev att jag inhandlat så har jag även köpt en stavmixer med allehanda tillbehör...
Arbetet går sakterliga framåt, och nu är det snart dags för fika på byn tillsammans med mamma och moster. Senare i eftermiddag hoppas jag på besök av min kompis från öst. Nu ska jag piffa upp mig så jag ser by-representabel ut! :D
Precis som igår är min plan att på förmiddagen rätta en massa arbeten som jag ligger efter med, så det arbetet är faktiskt igång. Det går långsamt men bara det går framåt så är jag nöjd. Mellan arbetena har jag lekt hårfrsörska. Jag har nämligen tonat håret på min gråhårsåldersnojiga mamma... kopparrött, bästa färgen. Inte för att hon skulle behöva, men jag antar att det är känslan av att inte ha ett rödmatt hår. Jaja, själv har jag inte blivit friserad ännu men det kommer nog. Nu ska jag köra några arbeten till. See you.

söndag 15 februari 2009

Man on the moon

När man lånar sin kompis hårddisk så lånar man ju också det som finns i den på sätt och vis. Jag har kollat på ännu en film som råkade finnas där, Man on the moon, filmen om en mycket märklig man - Andy Kaufman. På ett sätt så farsineras jag av annorlunda och orginella människor och Andy är verkligen annorlunda och orginell. Jim Carry gör ett helt strålande arbete som huvudrollsinnehavare, och jag kan tänka mig att rollen inte är lättspelad. Allt mellan absurd humor och grav seriositet visas, och där i alla fall jag slits med i Andys oerhört sorgsna liv. Det här är en otroligt snyggt porträtt av herr Kaufmans liv. Strålande skulel jag vilja påstå. En annan liten detalj som jag finner lite komisk är att jag denna vecka, utan att anstränga mig på något sätt, blivit "utsatt" för Paul Giamatti vid inte mindre än tre tillfällen! :D

Burn after reading

Jag hade höga förväntningar på filmen Burn after reading efter att ha läst skådespelarlistan; George Clooney, Brad Pit och John Malkowich... och eftersom jag för tillfället har varit inne i en Clooney-period så kändes filmen spännande på alla sätt (mest fysiska) och vis. Men shit vilket magplask, och vilken röra. Den enda stora behållningen i filmen är Brad Pits sjukt ocoola roll som tuggummituggande gyminstruktör. Det är riktigt riktigt kul faktiskt.
...och promenad blev det. Det är underbart att få vara ute. Det är faktist en sak man längtar till när man annars bor i en stad. Knarr under sulorna och frost i håret. På tal om hår. Jag har den mest slitna kalufsen i världshistorien för tillfället, ok... lite överdrivet kanske, men den är i behov av att i alla fall toppas något. Jag ska försöka få till en klippning under veckan så jag inte måste fortsätta skämmas över mina split ends. Idéer tas självklart emot.
Då var lunchen intagen och det är dags för en promenad.
Det borde vara dödsstraff på att sitta inne och arbeta när det är strålande solsken ute, så efter jag ätit lunch ska jag ta mig ut på en promenad i det underbara vädret. Hitintill har jag har faktiskt hunnit med att rätta en projektarbetesrapport och påbörjat rättningen av en annan. Det tar rätt lång tid, men det får väl göra det då. Målet är att bli klar med den andra under dagen.

lördag 14 februari 2009

Efter en sovis sitter jag nu äterigen framför skärmen och funderar över hur jag ska lägga upp dagen jag har framför mig. En plan är att åka hem, men jag har inte packat färdigt på långa vägar, så än är det inte aktuellt att åka uppöver. Ute skiner solen och jag skulle vilja vara ute och njuta av den lite, för jag antar att det kommer bli jobbigt att se den hela tiden när man ska köra bil, men tanke på skitiga rutor osv... det kommer förmodligen att vara en massa turister på väg till fjället med, så jag får försöka vara på min vakt, eftersom jag ska åt samma håll. Nu har TVn åkt på med. Det är skidskytte för damerna så det kommer jag kanske att följa lite granna, en annan fundering är att spela ett parti nätpoker. Det sista blir det i alla fall.

fredag 13 februari 2009

Det kan inte vara otur att det blivit lov, det går bara inte. Det är hur skönt som helst! Tänkte fira det med att förändra utseendet lite på bloggen. Så, inspirerad av min grymma hemlängtan...

torsdag 12 februari 2009

tisdag 10 februari 2009

Jag har fått min biljett till Peace and Love med posten idag. Du som hängt med i min blogg under året som varit, vet att jag inte har haft de bästa erfarenheterna kring biljetthantering, så nu vet jag inte hur min strategi kring detta ska läggas upp, så jag inte tappar bort även denna.

"I have an idea..."

För några dagar sedan, på min födelsedag för att vara exakt vilket även framgår av meddelandet, fick jag följande sms: "Good morning birthday-girl:)! I have an idea ("what's new", eh:)?)for a joint music venture: How about if I write a text for a song in English, than YOU decide how you'd like it to be sung, and then The J-MAN puts chords to it!!!? Feel free to counter if y'all want." Och bara någon dag senare låg en text i min inkorg och idag är väl jobbet egentligen, tro det eller ej, faktiskt igång. Det känns riktigt kul hitintills, så jag hoppas att man inte behöver skämmas allt för mycket när man anser att produkten börjar bli någotsånär färdig. Planen är att börja kunna spela in redan i morgon...

måndag 9 februari 2009

Spotify forts...

OK, jag är fast!!! Jag erkänner. Jag har haft mitt konto i bara någon minut och jag lägger mig och erkänner min svaghet för detta. Härligt att vara på rätt sida av lagen och ändå inte köpa sig pank även om detta förmodligen kommer att leda till det sistskrivna. Hej så länge, har lite att lyssna på just nu...

Jag har Spotify

En av mina fördelsedagspresenter var att få Spotify i tre månader och idag, nyss för att vara exakt, så har jag installerat detsamma. Så nu tänkte jag ägna kvällen åt att lyssna på en massa musik, lagligt och gratis... :D

Hör och häpna

Idag fick jag lov att skotta fram bilen. Det har nog aldrig hänt på de 7 åren jag bott här. Under helgen har det nämligen snöat skapligt bra, och det är bara så synd att man blir tvungen att vara inomhus under dagarna när det är underbart ute. Som du kanske vet så har jag ju skurit ner rejält på min bilkörning, men idag blev det bilen i alla fall. Men jag kommer nog ta cykeln resten av veckan för folk här vet inte hur man ska bete sig när det kommer snö på vägen. Det här med avstånd och marginaler finns inte.

söndag 8 februari 2009

Det blir inget Backyard Babies för mig på fredag. Det var nämligen ingen som ville hänka och då kände jag att det inte var hela världen att gå dit ensam, så jag beslutade mig för att lägga pengarna på en annan biljett i stället, Peace & Love för att vara exakt. Så nu kommer jag att få se inte bara dem, utan en massa annat trevligt med. Kolla här får du se: http://www.peaceandlove.nu/festival/

Jag vill vara Caroline af Ugglas

Om det finns någon person som jag skulle vilja vara så är det Caroline af Ugglas. Vilken briljant människa! Dessutom är hon skitsnygg och så har hon en fantastiks röst. Hon verkar rakt igenom äkta. Dessutom är hon jämt glad!

torsdag 5 februari 2009

I morgon fyller jag år. Undrar hur det blir?

Mobbing?

Det kan tyckas konstigt, med ny dator och allt, att jag inte suttit som fastnaglad vid skärmen skrivandes en massa inlägg, men jag har fan inte orkat. Datorn har inte ens varit påslagen. Men nu är det dags för tjat om mitt jobb, för det är ju det jag gör här mest. I dag var jag till chefen igen, denna gång tillsamman med en av mina kollegor och pratade med honom om ett misstänkt fall av mobbing på arbetsplatsen. Det är bedrövligt att vuxna människor beter sig som, ja jag vet inte vad. Man tycker att de borde se vad de gör, men jag är inte så säker att deras kapacitet räcker så långt. Hur som helst känns det bra att ha talat med bossen om det, samtidigt fick jag ännu en chans att prata om deras inkompetens att lagarbeta, när det bara är falskspel det handlar om.

söndag 1 februari 2009

Jag kom precis hem från en "rockfest" utan rockmusik. Jag får återkomma med mer information i morgon om spektaklet. Nu är det sova som gäller.