onsdag 11 juni 2008

Ur "Fauna utan flora!"

Homosapiens BF-pedagogicus är ett flocklevande djur som ofta syns till vid något för tidiga fikatillfällen på onsdagseftermiddagar. Ibland ses de även i par överdrivet kelandes med yngre individer från närbesläktade raser.
Arten karaktäriseras av att det inte finns några hanar. Honorna känns dock igen på sitt falsettliknande läte och uppspelta parningsbeteende. Fjäderdräkten under sommartid är oftast kulört. Arten är en samlare och ordnar saker i pärmar i sitt rede, vid förflyttningar eller vandringar utanför boet, kan vagn ibland ses.

Kroppen är oftast symmetriskt byggd, kan emellertid vara lite rundare kring själva basen, men saknar likväl ryggrad och består mest av mjuk vävnad. Utbredningen är begränsad till två korridorer men antalet djur har ökat markant under senare tid vilket har lett till smittspridning inom arten och en het diskussion har förts om att möjligen börja skjuta delar av populationen.

1 kommentar:

Cozzmo66 sa...

Not: visste Ni att arten Homosapiens BF-pedagogicus inte är så vanlig som man kan tro? De är bara väldigt bra på att synliggöra sig själva på ett kraftfullt sätt. Ingen kan väl ha missat dem när de visar sig men tänker man efter så är nog de flesta gångerna man sett dem i det specifika området innanför den så kallade "vita linjen" där de brukar vistas (ett område speciellt lämpat för just denna arts krav på förutsättningar och villkor).

Går man liksom "ut i omvärlden", där arten sällan färdas i flock på grund av olika men ganska uppenbara skäl, så kanske man inte ens känner igen dem även om man skulle hamna "öga mot öga" med en. För lika bra som de är på att synas i sin naturliga miljö är de också på att smälta in i andra miljöer såsom just "omvärlde" - våra miljöer (!!!). Inte för att utöva skrämseltaktik, MEN... Be careful out there, for Christ's sake.