tisdag 22 december 2009

Idag har det verkligen varit en produktiv dag på matfronten: Två sillinläggningar och en gurkinläggning, knäck och praliner, knäckekex och lutfisk. Jag måste säga att jag är nöjd hitintills. Det är nämligen så att jag planerar att ge bort "julmaten" till mina föräldrar för att de är de bästa som finns! :)

lördag 12 december 2009

Att ge livet uppmärksamhet

Jag har under kvällen funderat över hur mycket uppmärksamhet man egentligen ger sitt liv. Exempelvis, om du blundar, kan du säga exakt vad du har på dig för kläder? Eller kan du säga exakt hur ditt skrivbord på jobbet ser ut? Jag kan nog det, till viss del i alla fall, men tänk så mycket man missar för att man inte är uppmärksam nog. Det kan även handla om andra människor som man inte fullt ut uppmärksammar. Har man då missat en viktig del av dennes liv? Från och med nu ska jag försöka bli lite mer observant, i alla fall på mitt eget liv, för att fylla tomrummet mellan alltings existens...
Jag har alldeles nyss varit på kalas. Ett tvåmanskalas visserligen, men ändå trevligt. Jag bjöd med min sambo på grektiskt. :) Han ska nämligen bli gubbe till veckan...

måndag 7 december 2009

Det där med världsherravälde kanske inte var min grej trots allt. Det kanske räcker för mig att förtrycka minoriteter, fattiga och fula? ;)

fredag 4 december 2009

Att skapa ett världsherravälde

1. Få stöd av USA
2. Skaffa monopol på vapen-, drog- och sexmarknaden.
3. Bli USA

onsdag 25 november 2009

Ett konstaterande: Folk är galna! I alla fall de låsningsfria...

tisdag 24 november 2009

måndag 23 november 2009

Funderar på att bli lite roligare, men har ingen strategi för det ännu.

onsdag 18 november 2009

Det ska erkännas - jag har kollat på Paradise Hotel

Jag anser att den här dialogen i den nya såpan Paradise Hotel på ett strålande, självklart lite för deltaljerat, sätt sammanfattar hela idén med spektaklet: "Jag kommer nu." Varpå den ännu inte knullade desperat säger: "Nej kan du inte tänka på något äckligt!"

fredag 13 november 2009

Är det någon mer än jag som slagits av likheten mellan Gordon Shumway, även kallad Alf, och Katrin Zytomierska?


torsdag 12 november 2009

Om en halvtimme ska jag...

...kolla på film. Det blir en bra avslutning på dagen. Till det ska jag sticka på min klänning som är under konstruktion. Det är faktiskt riktigt kul att se hur den växer fram, sakta men säkert. En annan kul grej är att jag idag har fått en inbjudan till en kulturkväll i morgon nedskriven i min kalender under dagen. En av mina elever ville absolut att jag skulle komma och kolla när hans band skulle spela, och eftersom jag blev jätteglad över inbjudan kommer jag att gå. Och jag hoppas det blir lika bra som han utlovat! :)

tisdag 10 november 2009

Fan va lättroad man är på väg hem från jobbet. Världens enklaste skämt på radion går jag fortfarande och fnittar åt. "- Hur många kanaler har du? - Menar du på TV:n eller i trosskyddet?..." Kolla upp Cirkus Kiev. För jävla bra! :D

lördag 7 november 2009

lördag 31 oktober 2009

måndag 26 oktober 2009

I raden av onödiga saker man företar sig...

... har jag alldeles nyss kollat upp i vilken reklamkampanj Megan Fox figurerat, och det enbart för att få rätt, i en känsla över att hon var något mer än skådespelerska, i en ganska platt och patetisk diskussion igår kväll. Vann jag? På ett måte...

söndag 25 oktober 2009

Så var den där igen, tanken om kollektivet...

I morse när jag satt och åt frukost kom tidningen. Eller för att vara precis så var det den lokala tidningen som delar ut en bilaga som i enkelhetens namn kallas för BOSTAD, som låg där på hallgolvet lagom att konsumeras tillsammans med knäckemackan och teet. Efter bara några sidor hittade jag det perfekta objektet, en tvåmiljornersvilla! Problemet är medlen, pengarna liksom.

lördag 24 oktober 2009

Jag har under den senaste månaden åkt bil till mitt jobb, då jag fortfarande inte fått tillbaka min utlånade cykel. Hur som helst... en dag i veckan, när jag kom till bilen för att åka hem från jobbet, så låg det en ros bredvid min bil! Jag vet inte om det är någon som råkat tappa den just där (dock var jag den enda som hade parketat just på det stället), eller om den rent utav har suttit på min bil... lite spännande är det allt! :) Har jag blivit utsatt för tycke???

1:6 724 520

Hur kan 7 nummer av 35 vara så svårt att pricka in?

söndag 18 oktober 2009

Din P-guide i etern

Vet du inte vilket preventivmedel som passar dig bäst? Då följer här ett råd innan du bestämmer dig: Det absolut bästa preventivmedlet alla kategorier, bättre än spiraler, stavar, kondomer, piller, säkra perioder, pessar... ja det mesta du kan tänka dig på marknaden, måste vara att göra sig till den odrägligligaste personen i världen. Finns det något mer avtändande än arroganta, högdragna, överlägsna och moderater? Det krävs ingen kontakt med barnmorska eller läkare för att få recept och det skyddar både mot oönskade graviditeter, könssjukdommar samt dagen-efter-ångest. Lycka till! :)

onsdag 14 oktober 2009

Önskelista

En av minsa största idoler, Marcus Birro, önskar att han fick sälja som Mankell, skriva dikter som Öijer, tjäna pengar som Läckberg, vara cool som Thåström, bli mytisk som Dan Andersson, ha Dagermans genialitet och Karin Boyes känslighet. Det vill jag med. Dessutom vill jag ha hans talang och humor. Kan man få det?

Jag fårstår hinten

Jag kör en inte allt för ny bil, där rosten börjar krypa fram här och där. Röd och självklart matt i färgen, som alla äldre bilar tenderar bli, med kastanjekladd och fågelskit i en underbar harmoni över lacken har den. I morse fanns en lapp instycken under ett torkarblad, ironiskt nog med reklam för bilvård. Jag förstår hinten.

tisdag 13 oktober 2009

Nu har det gått tre veckor, och jag har fortfarande inte sett en skymt av min punkterade cykel. Jag börjar faktiskt fundera över om den har lämnat jordelivet och tramat vidare mot sällare jaktmarker...

måndag 12 oktober 2009

Jag måste bara få lägga mig i jaktdebatten en aning...

Enligt jägarförbundet skadeskjuts 5000 älgar varje år. Till detta skjuts även ett antal hundar, kor, hästar samt människor! Dessa går i många fall en mycket plågsam och utdragen död till mötes... Jag förstår jägarnas argument om att hålla älgstammen i trim med viltvård som argument (även om jag tror på att naturen klarar detta på egen hand ...), och visst vill även jag kunna köra bil utan att vara rädd och hela tiden på helspänn för att krocka med en dylik, men det är inte där som jag blir avig, utan det är när det kommer till själva genomförandet. För det verkar som om jägare inte alls är särdeles intresserade av själva vårdandet, utan bara av dödandet. För hur många jägare tar ledigt en vecka bara för att vårda viltet, och är helt nöjda när de inte har skjutit ett enda djur och inte har med sig något kött hem? För det måste ju ses som en stor skandal att så många jägare inte bryr som om att lägga ner sitt byte på effektivaste sätt, utan bara vill döda för nöjes skull...

söndag 11 oktober 2009

Något att fundera över...

"En professor i filosofi står framför sin klass med några saker framför sig på katedern. När lektionen börjar lyfter han, utan att säga något, fram en stor och tom syltburk, och fyller den med golfbollar. Han frågar sedan studenterna om burken är full. De nickar jakande. Så plockar professorn upp en låda med små färgade kulor och häller dem i burken. Han skakar burken lätt och kulorna finner vägen till hålrummen mellan golfbollarna. Igen frågar han studenterna om burken är full. De nickar jakande igen. Professorn tar då upp en påse med sand och häller den i burken. Självklart fyller sanden hålrummen mellan golfbollar och kulor. Återigen frågar han studenterna om burken är full och studenterna svarar med ett rungande JA. Professorn plockar då fram en stor burk öl från under katedern och häller hela innehållet i burken, vilket effektivt fyller upp hålrummen mellan sandkornen. Studenterna börjar nu skratta.

Nu, säger professorn när skrattet lagt sig, ponera att denna burk representerar ditt liv. Golfbollarna är de viktiga sakerna i livet, din familj, dina barn, din hälsa, dina vänner, dina favoritsysselsättningar, saker som om allt annat försvann, och bara de sakerna återstod, så skulle ditt liv fortsatt vara fullständigt.

De små kulorna representerar de andra sakerna som betyder något, ditt jobb, din bil, ditt hus. Sanden är allt annat, de små sakerna.

Om du först häller sanden i syltburken, fortsatte professorn, blir det ingen plats till golfbollarna och småkulorna. Det samma gäller i livet. Om du spenderar för mycket tid och energi på de små sakerna, får du aldrig plats till de sakerna som är viktigast för dig. Koncentrera dig på de saker som är viktigast i ditt liv. Lek med barnen, ta dig tid till motion, bjud ut din kära på middag, spela 18 hål till. Det blir alltid tid kvar till att städa huset och kasta soporna. Ta hand om golfbollarna först, det som verkligen betyder något.

Prioritera. Resten är bara sand.

En av studenterna sträckte upp handen och undrade vad ölet representerade. Professorn log. Jag är glad att du ställde den frågan. Det visar bara att hur fulländat ditt liv än kan verka, finns det alltid plats till en stor öl!"
Natten och morgonen spenderades tillsammans med två karlar i djuplodande diskussioner över livets stora och små frågor och jag jag inser hur värdelösa vi är i skolan att skapa dylika fora där folk verkligen utmanas i sina tankar, för det är ju ändå tankar, analys och reflktion som är det som gör människor till något bättre sådana, anser jag.

torsdag 8 oktober 2009

En dygd...

Jag imponeras av folk som törs säga som det är, och fråga rakt ut, utan att linda in ärentet i en snygg förpackning. Kanske är det ärlighet i sin fulla prakt - en eftersträvansvärd dygd, ett sätt att inte fejka någon typ av verklighet?! Men hur rationell är ärligheten egentligen? (kopplar tillbaka till några blogginlägg sedan) Kan ärlighet fullt ut bli förnuftig, moralisk och lämplig? Det är klart att det borde vara beroende av sitt sammanhang (och nu vill jag bara klämma in ordet kontext, för det är kul :)) och därför skulle inte denna fråga gå att svara på rakt av. Hur som helst, idag fick jag nämligen frågan om ett könsumgänge (läs ligg) skulle kunna vara aktuellt. Rätt och slätt, inga krusiduller. Och jag imponeras av direktheten, ärligheten och modet! :)

onsdag 7 oktober 2009

Jag har en idé om att vara först. Jag vill vara först och jag ska verkligen försöka vara det. :)
Två spinningpass borde göra susen för bodyn... :)

tisdag 6 oktober 2009

Avbetalningsplan

Genom att tvätta alla mina fönster erhålls den summa som en lagning av ett stycke cykelslang kostar. Den summan skall användas till nämnd aktivitet. Resultat: Jag kommer att få tillbaka min cykel, och målsäganden kommer att få ett lugnare samvete! :)

lördag 3 oktober 2009

Jag, en lögnare?

Jag har oerhört svårt, jag skulle vilja säga omöjligt att se mig själv som lögnare, men jag har från och med igår fått klart för mig att alla inte tänker på samma vis om mig. Det ska erkännas att det tog mig hårt att höra, men jag respekterar andras versioner av mig, dock är ju jag den enda som vet hur saker och ting förhåller sig från min synviken i världen. Jag känner ändå att jag måste få prata om det.
För hur vet man egentligen om en människa pratar sanning? Jo, det är så att man kan inte veta. För undersökningar som har gjorts på ämnet visar att människor gissar rätt ungeför varannan gång på vilken som talar sanning eller ej, vilket betyder att det inte är mer än slumpen skulle visa på. Till och med människor som har som profession att bedöma om saker är sant eller falskt som poliser och advokater ligger på 50 till 60 procents rätt! För de misstror också människor som talar sanning, precis som vem som helst, som du och jag. För det är så att det handlar om grundläggande mekanismer i vårt psyke, som gör att vi människor misstar oss. Vi har liksom otur när vi tänker, så enkelt är det.
Men vad ljuger folk mest om då? Jo, folk ljuger mest om otrohet och för att slippa bestraffning av olika slag, för det är det som mest framkallar rädsla för att uppdagas. Och det är i detta läge som man skulle kunna avslöja en lögnare, för en lögnare blir helt enkelt nervös över dessa områden. Ansiktsuttryck blir svåra att kontrollera, men också kroppen reagerar och blir stel och röstläget blir något högre och personen verkar oengagerad... (Stämmer detta på mig, månne?)
Å andra sidan skulle jag kunna hävda att jag är en lögnare. För utan små vita vardagslögner skulle nog inte vi människor kunna stå ut med varandra, tror jag, som någon typ av social kompetens, eller vad man skulle kunna kalla det. För vem skulle egentligen vilja höra att den nya frisyren är gräslig eller att andedräkten har karaktären av sur mjölk? Men då ställs man framför ännu ett dilemma: Ärlighet varar längst...
För visst är det så att man bedöms hårdare om man kommer för sent till jobbet och berättar att man vaknade bakis med killen man drog hem dagen innan, än med lögnen "jag fastnade i rusningstrafiken"? Så kanske är det så, trots allt, att jag är en lögnare. Precis som alla andra.

onsdag 30 september 2009

Jag är vanvettigt tokig och besatt. När ska jag få min dagliga dos? :)

tisdag 29 september 2009

Fittsnack - helt enkelt!

Appropå en diskussion som jag drogs in i idag tänkte jag ta tillfället i akt och prata om något som engagerar många men som egentligen inte finns - mödomshinnan. Visst är det märkligt att något som inte existerar kan vara så mytomspunnet? Jag finner det mycket märkligt att folk pratar om någon typ av oskuld där det nästan förväntas att tjejer vid sitt debutligg ska spräcka någon typ av hinna som ett bevis för att de inte gnussat kön med någon innan dess. För som vissa familjer anser så är det fint att inte gjort det innan exempelvis sitt giftermål. Sitt enda giftermål. Jag tycker inte så. Absolut inte. Men jag respekterar att det finns andra åsikter än min. Det viktigaste för mig är att ingen mår dåligt på ett eller annat sätt, sedan tror jag det finns miljarders varianter på att må bra vad gäller sex och allt det som hör till det området.
Åter till mödomshinnan... myten om att tjejer blöder första gången (vilket bara en liten del gör)har spritt sig och det har gjort att både killar och tjejer går och oroar sig i onödan över något som skulle kunna vara väldans mysigt och spännande i stället för ångestladdat och fyllt av "shit hur ska det här gå och kommer det att göra ont?"
För om alla kunde fatta att mödomshinnan bara är ett hudveck eller ojämnheter i slidväggen som bara existerar hos vissa tjejer och som för det mesta försvinner vid fysisk aktivitet och att det inte går att avgöra (inte ens gynekologiskt) om en tjej legat med en kille en massa gånger eller aldrig, så blir inte det där en stor grej (no big deal...). För det är så att "Lisen" kan töja ut sig åt alla möjliga håll så att få in fingrar, ha samlag och föda barn inte kommer att vara några större problem. Och töjbarheten kommer först när man börjar bli sugen på att utforska... typ puberteten. Bra va? :) För är det så att man har svårt att komma igång, så ligger det förmodligen i att kåtheten inte riktigt är där! (Säg emot mig om jag har fel...)
Förmodligen har du rätt lätt att läsa av min åsikt kring detta spörsmål, och jag vill bara fortsätta deklarera att det här med att tjejer uppfostras till att hålla på sig inte behöver tas på sådant jävla stort allvar, bara alla mår bra, som jag tidigare sa. Det måste komma i allra allra allra första rummet. Alltid. "Ja, men det är ju så fint och rent om man inte legat med en massa killar!", tänker du... Då säger jag bara att det är dags att ändra den "normen"! NU!
På inget sätt sägar jag att man ska göra varken det ena eller det andra, men jag säger att jag tycker att man själv ska få bestämma och att man inte ska se sig som begränsad av en massa myter och förväntningar. Precis som FN skriver i sin deklaration om de mänskliga rättigheterna: "Ingen har rätt att bestämma över hur eller när en annan människa ska ha sex. Det är en mänsklig rättighet att själv bestämma över sitt liv och sin kropp."
Det får bli dagens fittsnack för min del! :)

måndag 28 september 2009

När jag för ett och ett halvt år sedan fyllde år fick jag av min kollega en låda. Ja, det låter kanske konstigt, men om jag säger att det inte var hela presenten så kanske det låter lite bättre. För grejen var den att presenten snarare låg i lådans innehåll och lådans funktion. Ok, fortfarande konstigt? Förstod nästan det. Så här är det: Lådan fylls på med snask (kakor, choklad, godis...)efter hand det tar slut i den och snasket är till mig, bara mig mig mig!!! Men i dag upptäckte jag ett något annorlunda innehåll... ett fantastiskt innehåll!!! Nämligen chips och öl. Det kallar jag present! :)

söndag 27 september 2009

Det var något jag ville berätta... hm... och bara för det kommer jag inte på vad det är. Skit samma, det dyker väl upp så småningom... En annan sak som dock bör nämnas och som FAN är dagens sanning är att Secret Garden är för jävla bra!!! :D

söndag 20 september 2009

Föreningsliv

För första gången i mitt liv var jag igår på motorcykelklubb. Ja, en förening för motorintresserade personer helt enkelt. Men vad gjorde du där då, kanske du undrar. Jo, jag var där för att kolla till min kollegas coverband som spelade då ett litet lokalt fotbollslag hade sin avslutning för säsongen. Jag har ju sett dem (bandet) ett antal gånger förut, men denna var helt klart den bästa. Synd bara att lokalen inte direkt var fylld, å andra sidan fanns mer yta att boppa lös på! :)

måndag 14 september 2009

Vart tar all irritation vägen?

Jag har som vanligt en fundering. Vart tar all irritation vägen egentligen? Är det så att den ackumuleras och tillslut gör att man som person totalt imploderar av dess framfart, eller kommer jag komma till sans och skaffa mig den där parterapeuten så jag sakterliga kan börja närman mig min anledning till allergi, min pinne i cykelhjulet, men nagel i ögat, på jobbet? Eller kommer jag utföra någon personlig vendetta på grund av irritationen och frisnooza, ballhacka eller spamma honom till vansinne? Så... vart tar all irritation vägen? Är den kanske som energi som inte kan förstöras, bara omvandlas mellan olika former? Rörelseirritation? Lägesirritation? Och hur skulle dessa irritationsformer se ut i så fall? En sak är i alla fall säker: Han är definitivt Cronan på mitt irritationsverk, och det med råge! :)

lördag 12 september 2009

Från en jävulskt trevlig afton till förhoppningsvis ännu en, fast i en annan och mycket trevligare del av världen, nämligen den knätoffsbeprydda. Och snart rings det på en dörr... :)

söndag 6 september 2009

Rymdsatsning

Visst är det intressant att det bara varit fred i två veckor på jorden under dokumenterad tid. Vad beror det på egentligen? En anledning tror jag är orättvisan av resurser över jorden. Att vissa länder gottar sig i lyx medan andra hålls tillbaka. Och direkt dras mina tankar till den ”rymdsatsning” som just nu är igång. För är det inte lite väl typiskt högern att förhindra utvecklingen av just u-länderna genom att pumpa in pengar i världens dyraste lekprojekt? Astronauter åker till sin alldeles egna lekstuga och ja… vad de nu gör där. Fotar. Fast då kanske du tänker: ”Satellit-TV och GPS är inte det bra produkter då som kommit av rymdforskning?” Jo, kanske det, men inte för mig personligen och förmodligen inte heller för de kwashiorkor-skadade barnen i Afrika, då varken jag eller de tittar på TV eller använder navigator. Men jag håller med om en sak, och det är att det förmodligen alltid legat i människans natur att utforska det okända. Jag antar det är därför folk använder droger, ger allt för konsten och har oskyddat sex på Goa. Men det behöver inte göras med miljarders kronor i insats, anser jag….
Jag har minsann köpt gitarr. Så nu har jag i min privata ägo två jag inte kan spela på!!! :D Dock blir jag ju ännu mer taggad att verkligen sätta mig och fila på kunskaperna...

lördag 5 september 2009

Jag är för dålig på att skämmas

Jag vill bara haka på det sista inlägget. Jag säger att min verklighetsfantasi inte är acceptabel, med det menar jag förstås att den inte är det för den stora massan. För mig är den förstås på det sätt jag vill, då jag lekt med tanken ett bra tag nu, men det kan förstås vara så att jag är för dålig på att skämmas också, eller för att jag inte kan förstå att ångra det som aldrig händer. Eller så var det det där med att inte dö nyfiken… jag återkommer alltid till det som på något sätt har blivit mitt valspråk, mitt rättesnöre och norm – att inte dö nyfiken. Nä, ånger är inget att stå efter!

Att blanda ihop dröm och verklighet

Jag vill gärna tro att det är en tillfällig rubbning i fantasisystemet, men för att vara ärlig har det varit så här jämt. I min del av världen får man drömma och fantisera om precis vad som helst - om hur jag brutalt ”städar upp” på min arbetsplats, om fantastiska narkotikarus, hur jag föder barn inne i trånga skräcktoalettsutrymmen, hur jag kan flyga och om osannolika förälskelser… men när drömmar glider över i någon typ av verklighet, då kan det helt plötsligt bli väldigt väldigt farligt eller fruktansvärt, till och med icke acceptabelt. Min fantasi är lite av min största fiende. Jag älskar att vara i den, och jag vill ofta att den ska vara just på riktigt. Min verklighetsfantasi just nu är av den sista rangen…
... och världen blir lite större! :)

måndag 31 augusti 2009

För den som är nyfiken är det här jobbigt. Jag tror det har hänt en spännande grej! :) Jag kommer nog få anledning att återkomma till den vid ett senare tillfälle känns det som.

söndag 30 augusti 2009

Runt sex i går och idag är det redan alldeles för sent. Jag skulle må bättre av att sova. Gör ett försök.

torsdag 27 augusti 2009

Tänk hur man kämpar för att folk ska se vem man verkligen är, tills den dagen då man upptäcker att det man egentligen är räddast för är att någon ska se vem man VERKLIGEN är! Att de liksom ska komma på en... :)

onsdag 26 augusti 2009

Tänk att en tillsynes helt vanlig promenad faktiskt kan bli något av det mest fantastiska jag gjort denna vecka. Den kändes väldigt upplyftande! :) Något jag borde göra oftare.
Jävligt irriterad på människors oförmåga!

tisdag 25 augusti 2009

Jag blir påverkad av människor jämt och ständigt. Några påverkar mig mer, några mindre, några inte alls. Två kvällar i rad har jag blivit positivt överraskad, och det har suttit i som en bakvänd baksmälla hela dagen efter. Sådant uppmuntras. :)

måndag 24 augusti 2009

Vad märkligt det är när man hör det pratas om mig i sammanhang av doggy och så vidare! Det här måste undersökas närmare... :)

söndag 23 augusti 2009

Tänk så många saker folk ångrar. De ångrar till och med saker de inte har gjort. OCKSÅ! För mycket ånger helt enkelt. För lite hockey! Jag har för länge sedan bestämt mig för att inte ångra saker. Det går ändå inte att förändra, göra bätter, eller ogjort. Jag tycker det går rätt bra på den fronten, trots allt. :)

tisdag 18 augusti 2009

Idag har jag avböjt en tredagarsdejt och det känns helt rätt! :) Jag har även jobbat på en promenad- och fikakontakt här i stan som jag tror mycket på. Hoppas det kommer bli något med det. Jag skulle behöva ha någon att fika med efter jobbet och eventuellt prata lite tok med. Något jag saknar jättemycket. Och i morgon kommer min bästa kompis T-boy och gör livet lite skönare. Tillsammans ska vi åka på Coldplay i helgen.

måndag 17 augusti 2009

Ekonomiskkris

Mitt i månaden och pengarna är slut. Inte bra. Det får bli matlåda och snålveckor framöver för att försöka hamna innanför budjet.

söndag 16 augusti 2009

Jag har varit på bio i helgen. Public Enemies var filmen som gick och jag vill bara ge alla ett råd: SE DEN INTE!!! Den var bland de sämsta filmerna jag sett på mycket länge. Visserligen har filmen goda förutsättningar för att lyckas, men handlingen masar sig sakterliga framåt och karaktärerna förändras inte nämnvärt, inte heller har de något större djup som intresserar. Men det finns en scen som lyfter allt annat och det är när Dillinger kliver in på polisstationen och in i sin egen brottsutredning utan att bli upptäckt. Underbart! :) Som sagt: se den inte. Det är bara slöseri med tid. En annan film som dock bör ses är Lucky number Slevin. Spännande karaktärer och en spännande twist på slutet är det man behöver efter Public Enemies tunna story. Sjukt bra! :)

lördag 15 augusti 2009

Under hela veckan har jag haft besök här i min del av världen. Han och jag har idag inhandlat ett smörgåsbord av ale och stout, som under kvällen kommer att inmundigas. Man är välkommen att delta! :)

onsdag 29 juli 2009

Som blogg kan man tycka det är trist när ingen skriver i en, men det ska bli ändring på det, om två veckor eller tre. Just nu får det bli som det blir, när det blir. :)

måndag 13 juli 2009

Som jag tidigare har sagt så ska jag vara med i en fjälltävling som heter Fjällräven Classic. Och för bara några minuter sedan så avslutade vi "familjerådet" som bestämde hur vi ska transportera oss fram och tillbaka mellan start och mål och ja... allt det där. Det är bara att inse att det är träning som gäller för mig dagarna som är kvar till start. Annars kommer det nog bli tungt. Jag har i alla fall prungit 13,5 km i dag och snart ska jag ut på kvällspromenad på 1 mil. Alltid något i alla fall. Dock kommer det bli klurigt att hinna till jobbet som börjar veckan efter loppet. Bara transporten mellan mål och var jag befinner mig nu är kring 18 timmar. Och då har jag tre och en halv till här ifrån till mitt andra hem. En senare plåga...

Larz Kristerz

Igår kväll tog jag och syrran en kvällspromenad och vad är det man får se? Jo, kändisar! :)

söndag 12 juli 2009

Här om dagen fick jag för mig att jag ville åka på www.rockweekend.se i Kilafors, så jag gjorde det helt enkelt! :)

torsdag 9 juli 2009

Trägen vann inte

Facebook. Allvarligt. Kan någon berätta briljansen med detta verktyg. NU! Idag har jag fått veta sådana intressanta fakta som: att någon diggar Electric Boys, äter mat, undrar var solen är och att man blir svettig på Friskis och Svettis. Gör denna information mig till en bättre människa? Förändrar den något över huvudtaget? Svaren på bägge frågorna torde vara negativt.

tisdag 7 juli 2009

Ett nytt steg i min kollektiviska strävan... jag har intresseanmält en femma centralt i Örebro! :)
Jag tänkte göra ett försöka att skriva några rader på min novell.

måndag 6 juli 2009

Håll i dig för här kommer alla artister jag såg (antingen hela eller delar av spelningarna) på Arvikafestivalen:


HOFFMEASTRO & CHARAA, THE SOUNDS, SANTIGOLD, OPETH, THE MARS VOLTA, RÖYKSOPP, NORDPOLEN, PALPITATION, NINE INCH NAILS, ELEGANT MACHINERY, FRIDA HYVÖNEN, WELLE:ERDBALL, BOB HUND, DE/VISION, DEPECHE MODE, FEVER RAY, ANNA TERNHEIM, FIRST AID KIT, MUSTASCH, FLEET FOXES, DAF, SWEDISH FOR BEGINNERS KORN, TIGER LOU... och en massa annat smått man passerat här och där...
Festivalen var förövrigt riktigt bra. Arvikas festival är alltid så liten och mysig på något vis, och den är väldigt lugn. Maten var sjukt bra, vilket är viktigt anser jag. Inte bara en massa friterat utan det var inga som helst problem att få tag på bra vegan mat till och med. Det bästa från festivalen, om man bortser från musiken, var ett libanesiskt tält där man kunde hänga och dricka chaite och äta mat. Eller bara ligga på en massa och röka vattenpipa. Hur sig miljö som helt.

onsdag 1 juli 2009

Ännu en dag med moster som lekkamrat. Sjukt kul faktiskt. Annars har jag försökt att täna, men det är bara inse att min kropp inte direkt tyckte att 9km var en höjdare att springa. Lite för varmt, lite för ortänad och lite för ont i halsen. Men det är en början i alla fall. Och det har varit ännu en dag med fejan, och fortfarande har jag inte fattat vitsen med det. Men som sagt, jag hoppas att det kommer. Imorgon drar jag till Arvika på festival i alla fall, så jag borde inom de närmaste timmarna packa så att jag är redo när bilen med syrran och hennes kompis dyker upp. Hoppas på att det blir lika kul som P&L, kanske till och med bättre. Jag har förresten hört av en elev i dag som ringde och berättade att han var världens lyckligaste, och för ett slag tror jag att jag delade den platsen med honom. Det är bara så underbart kul att höra. Och det roligaste av allt var att han kom på att ringa just mig och berätta det!!! :D

tisdag 30 juni 2009

Grannar

Jag vet inte om det är för att jag just nu bor i hus eller för att huset just ligger på det stället det gör som jag idag tjuvlyssnat på den stora händelsen som tilldragit sig på gatan. Det är nämligen på det viset att en av grannarna har köpt takstolar för något bygge på tomten. Egentligen inget konstigt med det och när jag lyssnade lät det väl genomtänkt och grannen visste precis hur han skulle hantera dessa, men det ansåg inte den manliga delen av grannarna. Inte alls. De hade en uppsjö idéer om hur han på ett bättre sätt skulle bygga än hans egna idéer. De berättade till och med hur dåligt vissa saker han hade tänkt var. Hur som helst, slutade jag lyssna efter ett tag och nu står takstolarna på vägen orörda. Fruarna var mest engarerade i fikat som de tyckte gubbarna vid upprepade tillfällen borde göra paus för. Det är ändå rätt underhållande.
Jag har varit och hälsat på min moster också. Hon är bara för bra. Hon bakade sockerkaka till mig för att jag här om dagen sa att jag var sugen på det. Sedan gick vi och åt glass på glassbaren som finns här. Jag har sagt att jag ska försöka att inte äta så mycket socker, då min kropp inte alltid reagerar så positivt på det, men det är nog bara att ge upp vad det verkar. Det är gott i alla fall. Vi ska nog "leka" i morgon med. Det kanske blir allsång. :) Vi får se.

Jag har en fundering!

Under festivaler så är det här med toalettbesöken en inte allt för trevlig stund. Du kanske har upplevt det själv, eller du kanske har sett på bild eller hört hur det kan se ut. Men det var inte det det här med att gå på toaletten som egentligen var grejen med min fundering, utan snarare vart allt kiss tar vägen. Bakgrunden är så här: Det finns egentligen två typer av toaletter. Den ena är den klassiska "bajamajan" där både män och kvinnor kan göra både det ena och det andra. Och så finns det en till, jag vet inte vad jag ska kalla den, en sak som karlar kan stå och kissa i från fyra håll i alla fall. Det är den jag funderar över. För när man ser på den så finns det inga ledningar som går från eller till den och det ser inte heller ut som om den kan inrymma någon tank, och eftersom det går att flytta dessa så antar jag att det inte heller går ner i marken. Så är det någon som sitter inne med kunskap kring vart kisset tar vägen så skulle jag vara tacksan.
Peace and Love var för mig en skitbra festival. Mycket att se och uppleva och fundera över. Nu väntar ytterligare en festival till helgen - Arvika - som jag förstås har stora förhoppningar kring. Och så var det det här med fejan... jag har ju haft det ett antal timmar nu och jag tycker att det är för jävla rörigt, om jag ska vara ärlig. Dessutom är det ganska fult. Men jag ska ge det en ärlig chans, det ska jag. Och jag får väl anledning att återkomma i ämnet.

måndag 29 juni 2009

torsdag 25 juni 2009

tisdag 23 juni 2009

Packat och klart. Min hals gör ont och min näsa blöder, men detta kommer ändå att bli hejdundrans skoj. Min buss går om 45 minuter ungefär, men jag måste gå om en kvart så jag dels hinner till stationen och dels hinner plocka ut lite riktiga pengar. Något jag väldans sällan brukar handskas med, men som är nödvändigt på sådana här ställen där inte korthanteringsmöjligheterna är så stora. Nästa: P & L

måndag 22 juni 2009

Jag har gjort ett försök till packning inför Peace and Love, men jag ska komplettera i morgon bitti. Nu orkar jag inte mer. Natti
Natten till igår rensade jag ur min garderob, och nu håller jag på att fundera på att fylla den igen. Självklart med nya kläder då. Och självklart med något skoj man kan ha på jobbet. I vanliga fall brukar jag inte knalla runt särdeles glamorös. Men med en extra band-T-shirt tror jag att jag skulle göra det minsann.
Tjoho... då har man mellanlandat i en förkommun till min egen. Eller mellanlandat och mellanlandat... jag har faktiskt varit här sedan igår. Film, ostkrokar och sovis medan min kompis försökte sig på att gå till jobbet. Inom några timmar ska jag förhoppningsvis passera gränsen till min hemmasocken som jag ska vara i tills i morgon bara. För i morgon tänkte jag sätta mig på bästa tåg till Falun/Bolänge för att där vistas över helgen med en massa musik, friterad mat och öl. Ja, det är Peace and Love, som du förmodligen känner till och jag råkar ju ha biljett dit, som du förmodligen också känner till. Nu: inköp av batterier till min röda kärlek! Puss och kram :)

söndag 21 juni 2009

Ja, då var det dags att lämna kommunen för denna sommarn. Det som kommer att vara annorlunda denna gång är att jag för första gången i hela mitt liv ska ha semester. Alla andra somrar har jag arbetat, som ni vet. Det som dessutom är annorlunda är att jag faktiskt lämnar stället inte bara med lättnad utan faktiskt med en det-blev-ju-ett-rätt-bra-år-trots-allt-känsla och med nyfikenhet och spänning inför det som kommer att hända efter sommaren. Bra va? :) Men nu är det fokus på semester. Och i morse fick jag faktiskt ett spännande sms på mobilen från en kollega som hade delat med sig av mitt nummer till en människa som hon tyckte jag borde träffa. Ännu mer spänning! Så det hoppas jag kommer att hända. Men nu är det sista som ska packas sedan är jag på väg uppöver... Nästa gång vi ses är jag 25 mil norr. Puss och kram.
PS Jag har beställt en ny mobiltelefon också...

lördag 20 juni 2009

torsdag 18 juni 2009

Att vända dygnet...

...verkar inte vara några problem alls. Och då kan man kanske tänka att: jamen då blir det ju ingen sol för mig... Allvarligt, har det någonsin varit sol denna tid på året? Nej, det är ju snart midsommar och det innebär ju att det ska vara regn och rusk (vad nu ruskt är i detta sammanhang), så därför anser jag att man inte missar något vändermässigt enastående. Dessutom har det varit väldans trevligt på kvällarna dessa få semesterdagar som gått. Nu: Herr Martinsson och lite poker.

onsdag 17 juni 2009

Så, Harry på balkongen är ok, men nu blir det allt Harry i sängen. Jag tror han är effektivare där. Eller i varje fall jag.
Jag har nu i alla fall lämnat av min sambo på stationen för en resa till Turkiet. Själv borde jag städa upp lite här hemma, fast det borde man jämt och ständigt, och det ska jag nog göra så man inte måste skämmas. Sedan blir det allt balkongen tillsammans med Harry Martinsson.

SEMESTER

Första semestern i mitt liv börjar nu! Och jag har redan försökt mig på en dygnsvändning tillsammans med en ny bekantskap som traskade hem kl 04 i morse. Idag hade jag tänkt läsa en del, eventuellt fundera över novellutmaningen, men vi får se... jag har ju SEMESTER! :)

tisdag 9 juni 2009

Det händer spännande saker här. Det verkar som om jag håller på att få nya grannar. Det har i alla fall varit ett ungt par ute på balkongen och funderat på hur man ska kunna möblera på ett bra sätt och de har haft funderingar över om det är sol länge under dagen osv. Det här tycker jag verkar väldans spännande i alla fall. Hoppas att de är trevliga, och gillar att det ibland låter mycker innefrån vår läga... :) Jaja, om det nu är de som flyttar in så kommer jag nog få chans att hälsa på dem mer på riktigt framöver. Kul i alla fall med lite nytt. Jag hade så smått tröttnat på It's raining man...

måndag 8 juni 2009

Två föreläsningar avklarade. Kommunen hade tjänat på att ha mig någon annanstans.

söndag 7 juni 2009

Då har jag röstat rätt!!! Det känns skitbra.
Det är egentligen inte alls konstigt att man följer världen runt sig från sin säng. Idag har jag både varit på cruising i Dalarna, på andra sidan jorden, i drömmarnas värld och i min egen uppdiktade värld. Den sista tror jag att jag ska var kvar i ett tag till.

lördag 6 juni 2009

Jag funderar på att förtidsrösta i dag, men det verkar inte som om det är så många stället som är öppna. Annar får jag väl göra det i morgon helt enkelt.

Grattis Sverige...

...för 1809 års regeringsform!

måndag 1 juni 2009

Så kom då dagen då alla avnsitt av 2½ men var slut!!!

lördag 30 maj 2009

Från det ena till det andra

Igår kväll var jag och lyssnade på Mats och Morgan i Örebro och nu när jag skriver detta så har jag förflytat mig till Falun för att få lyssna på ännu mer musik. Det är nämligen Seasidefestivalen och jag är och hälsar på min syster som bor i samma stad. Detta evenemang vet jag med all säkerhet inte kommer att toppa gårdagens spelning då den var KALASJÄVLABRA, men kul kommer det säkerligen att bli i alla fall. Och i morgon kommer jag att ta ett tidigt tåg tillbaka till Örebro för att kunna så några artister på YEAH!-festivalen i Örebro. Som sagt, från det ena till det andra, men det är kul! :)

onsdag 27 maj 2009

Tillbaka från skogen och det har varit helt fantastiskt. Vad mer kan man begära än underbart väder, sova under bar himmel och beat boxing runt lägerelden? Det är även intressant att se elevernas andra sidor än de de visar upp i skolan. De sidor som kommer fram när det börjar tryta på blodsockret och när ryggsäcken är lite för tung. Ja, du förstår nog. Annars har det varit betygssättning idag och inte alla är överens med mig. Verkligen inte alla. Men men...

söndag 24 maj 2009

Ja, idag har jag faktiskt varit ut i obygden på frukostfika. Det var självklart hur trevligt som helst och det är alltid intressant att se hur andra har det i sin del av världen. Det som händer just nu annars är att väskan ska bli packad för friluftsaktiviteter. Jag ska nämligen ut i skogen med en klass samvetare. Med lite erfarenhet på området kommer detta förmodligen att bli en spännande händelse. Jag hoppas i alla fall på bra väder, så att eleverna får en positiv upplevelse av utflykten. Som sagt, till packningen...

lördag 23 maj 2009

Tjoho! Då har man varit ute på en stadsvandring (13km) med min kompis. Jag har visat en väldans udda stadsdel (otäckt lugn) och så har vi fikat på stan. Annars är det Robinson som händer just nu. Jag brukar inte fastna för serier, då jag sällan tittar på TV alls, men Robinsom är lite kul måste jag ärligt erkänna. Jag har förresten blivit bjuden på frukostfika i morgonbitti med.
Det där gick ju bra! :) Evergrey var väl kanske inte det bästa man sett i sitt liv men det var trevligt med prepartyt innan. Nu är det dags för fika på stan.

fredag 22 maj 2009

Då har man precis ätit och inhandlat diverse berusningsdrycker. Så då kan festen komma! :)

torsdag 21 maj 2009

Nu har jag hämtat T-boy på stationen. Det här kommer bli trevligt. :)

onsdag 20 maj 2009

Jag menade förstås inte att inhandlingen skulle ske i morgon, för då är det ju stängt. Den kommer att ske någon gång mellan 10.00 och 19.00 på fredag, självklart.

Helg!

Trots att jag vetat hela veckan att jag bara ska arbeta i tre dagar, kändes det ändå konstigt när kollegorna önskade "trevlig helg" i eftermiddags. Som att jag inte hade hunnit ikapp, vilket jag kanske inte heller hade... Nu har jag i alla fall hämtat ut biljetterna till Evergrey som jag och mina poolers ska insupa på fredag. Det kommer bli hur kul som helst. Det känns som om jag sagt detta ett antal gånger förut, så är det när man inte har någon variation i det man skriver. Min kompis kommer i morgon med tåget hit klockan tolv och då har vi fått ett uppdrad att inhandla berusningsdryck till resten av gänget. Så nu ska jag botanisera på Systembolagets sida på nätet. Tja så länge.

tisdag 19 maj 2009

Ångest, ångest är min arvedel, min strupes sår, mitt hjärtas skri i världen...

Du kanske kände igen Pär Lagerkvist kända rader? Hur som helst... det är nämligen så här: DU som följt med i bloggen vet att jag blivit utmanad att skriva en novell under sommaren. Och i och med att jag publicerade utmaningen har flera hängt på, vilket är grymmekul!!! Men nu är det också så här att novellen kommer att ha ett tema, för er som tänker hänga med i skrivandet. ÅNGEST ska genomsyra verket... Så då är det väl bara att sätta igång att skriva... :D

Jag har haft morgonbesök

I morse hände något som inte händer varje morgon. Det har faktiskt aldrig hänt om jag ska vara ärlig. När jag öppnar dörren för att gå ut till min cykel och vidare cykla till jobbet, springer en katt in i vår lägenhet! Självklart är det alltid kul med gäster, men det är trist när de kommer när man måste gå till jobbet...

måndag 18 maj 2009

Jag ska bli författare

Jag har förresten glömt att berätta en sak. Det är på det här viset att jag har blivit utmanad att skriva en novell över sommaren. Jag har ingen som helst aning om vad jag ska skriva om, och jag inte inga ideér idagsläget heller, men jag tycker utmaningen verkligen är skitskoj. Alla som vill får självklart vara med på utmaningen och skriva en egen, och alla som vill får även vara med och bidra med uppslag och ideér till min novell. Allt mottages tacksamt! :) Jag har inte skrivit ett ord hittills, men jag gillar som sagt utmaningen.
Första dagen på skolan efter en veckan i Lettland och jag känner mig inte direkt motiverad. Det ska bli så skönt med sommarlov. Allvarligt. Annars har jag bokat biljetter till helgens Evergrey-hippa idag. Jag har inte hämtat ut dem ännu, men det ska nog hinnas med det också.

söndag 17 maj 2009

Underbart väder gör att jag någon timme framöver tänker läsa en bok på balkongen. Gött va?

Jag har fått nya tapeter

Medan jag var borta har min sambo dragit upp nya tapeter i sovrummet (inte helt enkel uppgift då allt är snett och vint här hemma). Dock tycker jag att det blev super. Nu finns även en matta och nya gardiner. :)
Torsdagen blev sista dagen tillsammans med eleverna. På förmiddagen åkte vi till ett barnhem för föräldralösa barn och på eftermiddagen var det dags att åka in till Riga för att lämna eleverna på flygplatsen, men innan dess så hann vi spendera några timmar i den stora staden. Jag, min kollega och en av eleverna tillbringade dessa timmar på ett kafé medan regnet föll utanför. De andra shoppade och "blev glada", faktiskt så "glada" att de höll på att missa bussen ut till flygplatsen... :) Så kan det gå. Fredagen var jag och min kollega barnlösa så då passade vi på att leka turister. Vi försökte bland annat hitta en sandhög som tydligen skulle vara något alldeles extra. Vi lyckades inte med det. Senare tog vi tåget till Riga och bara njöt.
Den här resan skulle aldrig ha blivit så bra som den blev utan elevgruppen och utan min fantastiska kollega. Han är super! :)

lördag 16 maj 2009

Hemma

Jag tänkte bara meddela att jag nu finns på svensk mark och att jag återkommer med detaljerna. Nu ska det sovas.

onsdag 13 maj 2009

Dagens forutsattning: Jag ar i Lettland. Koncekvens: Inga a a o, samt en massa andra konstiga tecken... ah, du fattar...
Sondag:
Som sagt, jag kom hit i sondags med flyg fran Sverige. Med mig hada jag fem elever (och jag har dem fortfarande med mig, om du bleb orolig kara lasare) och min nu mera bastis, tillika kollega och partner in crime. Forsta dagen ar egentligen inte sa mycket att saga nagot om, da vi mest reste. I och for sig sa ar det intressant att aka taxi mitt i natten och se vad som hander utanfor rutan. Eleverna kom sa smaningom till sitt boende medan vi larare lyxigt nog fick bo pa hotell.
Mandag:
Det ar mycket som ar annorlunda har i Lettland och det ar faktisk mycket som svarar upp mot mina fordomar (som jag kan erkanna att jag haft och har). Taskig tandstatus, kefir och misar... Hur som helst, under mandagen var vi pa ett studiebesok pa ett aldreboende/sjukhem och ogonblickligen inser man att de inte har samma forutsattningar till vard som vi i Sverige har. Det ar ocksa valdigt tydligt att manniskor inte har samma varde. Letter och ryssar forvaras exempelvis inte pa samma vaningar. I morka och sma lokaler finns patienterna och terapi och friskvard haller mycket lag standard.
Forutom studiebesok har jag och min kollega gatt en hel del. Mycket for att vi faktiskt har haft svart att hitta, till vara elevers stora noje, men ocksa for att det faktiskt har funnits tid till motion... det finns namligen en strand som ar tre mil lang, men vi har hitintills inte gatt hela. Kvallen efbjod god mat pa en liten restaurang. Gronsaks ragu... Gotte!
Tisdag:
Igar alltsa... vi akte in till huvudstaden Riga for att dar ga pa annu ett studiebesok, men ocka for att bli lite mer kulturellt bevandrade. Jag vet inte om vi lyckades sa bra med det sista, men vi har ju fler dagar pa oss. Studiebesoket denna gang var pa ett barnhem for barn med olika handikapp men ocksa for foraldralosa barn.
Maste nog lamna ifran mig datorn nu, men en sista grej... kort...
Onsdag:
Idag alltsa... vi har precis fatt en rundvandring pa skolan som eleverna bor pa, och det ar ocksa dar jag har hittat en dator i deras bibliotek. Senare i kvall ska det tydligen vara magon typ av internationellfest som vi ska pa, och det som hander narmast ar att jag och kollegan ska ga och hitta en juste restaurang. Vi har for mycket pengar kvar sa vi maste spendera.... :) Jag forsoker aterkomma och skriva mer... Puss pa er! :)

söndag 10 maj 2009

Senare i eftermiddag kommer jag att lämna detta land för ett i öster. Så därför borde jag packa då jag inte gjorde det igår. Grejen är att vi bara reser med handbagage, så jag får bara ha med mig 10 kg. En gåta jag måste lösa under de kommande timmarna.
Ett annat dilemma jag har är om man kan köpa en gitarr och hänga upp på väggen bara för att den är snygg, inte för att spela på. Som en talvla, du vet...
Jag hade en riktigt trevlig kväll i går. Först lite lågkvalitativ fotboll på vallen, sedan öl på ett mysigt ölhak i stan och sista men inte minst en riktig rackarns rock. Det är bara att erkänna att jag är svag för pyro och bara överkroppar... Som du redan vet, så har jag alltså sett och hört Sabaton och Hammerfall. Vi, jag och min kollega, missade Wolf då vi inte trodde att de skulle spela strax innan insläppet. Men det gör inget. Det var intressant att vara inne i en för mig ny arena och jag hoppas verkligen att det kommer att hända fler gånger, och då gärna med samma tongångar.

lördag 9 maj 2009

Dagens schema:1) http://www.metallsvenskan.se 2) Packa inför resan 3) Öppet förslag
Det var meningen att jag igår kväll skulle ha varit ut med en klass och ätit mat och haft trevligt, men då jag ska iväg till Lettland i morgon och allt inte var fixat drog det ut på tiden, så när jag och min kollega som ska åka med äntligen kände oss redo för utgång var redan sällskapet på väg därifrån. Så vi stannade kvar hos en annan kollega på väg mot stan på värmpizza från Coop och öl. Det blev också hur trevligt som helst. Under kvällen avhandlades det mesta, men då alla vi tre har tystnadsplikt inför omvärlden så kan jag tyvärr inte nämna några detaljer här. Det jag dock kan nämna var att jag under kvällen bar min kollegas jävligt snygga högklackade skor i guld! :)

torsdag 7 maj 2009

Inspirerad av en föreläsning som jag idag tog del av tänker jag nu försjunka i litteraturens underbara värld.

onsdag 6 maj 2009

Vem skulle först vilja veta att jag dött?

Jag ska ju ut i världen och resa till veckan, och eftersom jag inte åker privat utan genom mitt arbete så måste jag fylla i diverse blanketter innan resan så att alla har koll på mig och mina allergier och min kosthålning och allt det där. Men det är inte bara det. Nej, de vill även att jag ska uppge anhöriga som ska kontaktas om det skulle hända mig något, och dessa anhöriga ska rangordnas. Jag tycker det är skitjobbigt att sortera upp personer. Jag måste nog göra ett tillägg och säga att de själva kan välja vilken de vill ringa till först, så det inte är jag som bestämt vem som är viktigast.

måndag 4 maj 2009

Jävla seg dag idag. Jag kom aldrig igång över huvudtaget.

söndag 3 maj 2009

Idag ska jag rensa vinden.
Tjoho! Efter en massa timmar slit tycker jag att det blev riktigt skitbra. Nu hoppas jag bara att min sambo tycker samma sak. :)

lördag 2 maj 2009

Jag har fått för mig att städa upp i mitt liv och det tänker jag göra genom ett inköp av en ny hylla.

Krossa imperialismen NU!

Röd front kamrat! Det är nog bara att inse att jag är kommunist. Jag sket förövrigt i sossarnas tal, de är ju ändå borgare...

fredag 1 maj 2009

Sköna maj välkommen...

Arbetarnas dag och allt... en jättebra "högtid" på många sätt, förutom ett. Det är nämligen så här, att min sambo har en oförmåga till framförhållning och speciellt när det gäller toalettpapper. Det spelar ingen roll hur många gånger jag påpekat att "tar man sista papperet sätter man i en ny rulle" och "tar man sista rullen ur förrådet måste man säga till så att man kan köpa nytt". Inget av detat hade hänt i morse när jag vaknade och magen kände ett visst behov av att tömma sitt innehåll. Allt papper var slut och affären öppnade inte förrän klockan 10! Och JA, jag kan förstå om du tycker att jag borde ta större ansvar i toalettpappersfrågan själv, men jag sköter min del. Ska man behöva ta över en trettoårig mans ansvarsområden? Hur som helst, nu ska jag iväg och lyssna på lite olika första majtal, både socialdemokraternas, vänserpartiets och kommunisternas. Tja så länge.

onsdag 29 april 2009

Så där! :)
Fan, min bild måste bytas ut... Typ... NU!!!
Halloj! Imorgon är sista dagen i arbetsveckan, bra på ett sätt (ja, du vet hur), trist på ett annat. För det innebär att mina lärarkandidater försvinner. Imorgon ska jag berätta att jag lätt skulle kunna tänka mig att ha dem som kollegor. En annan sak som händer i morgon är att jag och min kompis ska på festival, en liten tvådagars festival som egentligen börjar i dag, men då jag har för hög arbetsmoral och inte vill riskera att missa mitt utveckligssamtal kl 08 i morgonbitti så har jag bestämt att bara gå i morgon. Dundertåget och Promoe är några av artisterna som jag tänkte skulle kunna bli intressanta studieobjekt, och blir de inte det så kan man ju alltid dricka öl för sina växelpengar och hitta en brasa att titta på. I och för sig är inte det här med brasa min grej. Dessutom tycker jag det är lite larvigt med körer med studentmössa och skit... men men... en annan sak som är bra är arbetarnas dag på fredag. Du ska väl demonstrera hoppas jag??

tisdag 28 april 2009

Tjoho! Betygssnack på jobbet leder alltid till att oenigheter kommer upp till ytan. Idag var inget undantag. Jag blir bara så less på all avsaknad av professionalitet. Utvecklingsledare, up my ass!

måndag 27 april 2009

Vad är det som händer?

Oii... Det är något konstigt som händer nu. Det är som om jag är en mänsklig magnet för folk jag råkar känna igen. Jag känner ju inte så många här i stora staden, men under loppet av ett dygn har jag sprungit på lite för många sådana som jag seriöst hängt med, för att man inte ska fundera över om inte det inte är något skumt i alla fall.
Annars har jag sprungit idag. Det var skönt som vanligt.

söndag 26 april 2009

Tjoho. Syrran är här. Det är det bästa. Igår var vi ute och shoppade avslutningsklänning och åt god mat på stan. Jag köpte dessutom nya linser och så ska jag i veckan testa ut några nya som jag eventuellt får ta med på flyget. Senare på kvällen blev det Robinson, film och fotmassage. Idag ska det bli löpning är det tänkt. Kanske också en liten utflykt till närmsta köpcentrum.

torsdag 23 april 2009

Jag och bästa kollegan har tränat vår "kondis" på ett lite annorlunda sätt idag. Jag hade vaniljsås på mitt.

tisdag 21 april 2009

Jag är bra! :)

Bloggen... idag har jag varit på lönesamtal och det gick för djävla bra. Min rektor överöste mig med komplemanger. Eller det kändes i alla fall så. Han var i vilket fall som helst väldigt positiv till min insats. Så nu tror jag att detta kommer att gå mig till huvudet, att jag på något sätt kommer att börja tro att jag är lite bättre än alla andra. Tänk om jag förvandlas till en stöddig sate? Nej, det får inte hända. Jag hoppas mer på att det pushar mig i en bra och utvecklande riktining. Kanske i riktningen utvecklingsledare... vad vet jag? Och så hoppas jag förstås på en skapligt bra lön, kapitalist som jag är.

måndag 20 april 2009

Jag har sprungit tillsammans med min kollega även idag. Det var helt ok, trots att jag under helgen arbetat fram en fin skavblåsa på ena hälen. Jag hoppas att jag kan hålla i med träningen ett tag framöver nu eftersom jag senare under sommaren kommer att vara med i ett fjällopp. Vi har i alla fall pratat om att springa även i morgon.

söndag 19 april 2009

Jag har legat med min kompis hela dagen

Tjoho bloggen! Idag har jag mest kört videosamtal hela dagen med min bästa kompis. Det känns som om han och jag delat säng i flera timmar. Rätt gött faktiskt. Det här med internet är väldigt fantastikst på många sätt. Även om jag ofta känner mig ensam här, så finns det i alla fall en som vill tillbringa lite tid i min säng... :)

lördag 18 april 2009

öl på balkongen och deltagare i ett tvåmanspartaj tjugo mil bort... Livet har sina ljusa stunder. :) Jag har förresten inte sagt att jag även igår var ute och sprang. Det var också jätteskönt. Nu hoppas jag bara på att vädret ska hålla i sig ett bra tag till. För det här är jätteskönt.

tisdag 14 april 2009

måndag 13 april 2009

Åker från Dalarna, typ nu...

Dags att åka tillbaka till jobb och allt det där som hör till vardagslivet. Visserligen börjar veckan skapligt lugnt med studiedag för eleverna vilket innebär diverse föreläsningar för mig och mina kollegor. Dagarna som följer ska jag dessutom åka till Kungsbacka, så denna vecka blir det bara lektioner på fredag. Gött, va? Men det som händer närmast är att jag ska tanka upp bilen med mina sista slantar på lönen (ja det är sanning) och styra tillbaka över skogen till den stora staden. Tja'ra så syns vi i en annan del av Sverige.

söndag 12 april 2009

Oj, jag köpte visst en biljett till Arvikafestivalen! :) Ska du med?
Då har jag precis varit ute och fikat med min bästa kompis och hans nya tjej, samt syrran och hennes sambo på ett av de lokala fiken. Det är alltid spännande att träffa nya människor, speciellt när det visar sig att de dessutom är riktigt trevliga.

lördag 11 april 2009

Måste blir hungrig!

I kväll blir det middag på den lokala thai-restaurangen. Syrran, hennes sambo och vår gemensamma kompis från grannkommunen ska med. De förstnämnda är redan här, men den siste kommer så småningom. De har underbart god mat på stället, så jag måste se till att hungern så småningom infinner sig. Den har ju, som jag tidigare sagt, inte gjort det hitintills. Just nu är det te igen...
Det är helt fantastiskt väder idag. Jag har redan suttit ute på trappan och läst och snart ska jag återgå till samma syssla. (Jag ska bara kolla igenom några bloggar som jag håller koll på först.) Jag har nämnigen fått låna en bok av en kollega. Boken är visserligen på danska, men det ska nog gå bra det med.

Jag har inte varit hungrig på flera dagar...

När man är hemma och bor hos sina föräldrar så är det en sak som verkligen inte fattas en, och det är mat. Här äts det hela tiden, och det är inte bara för att det varit påsk, utan för att det verkar som om matintresset (mest intresset för att äta mat) totalt har skjutit i höjden med åren. Vi åt för bara några minuter sedan, men redan nu ska det till att fikas, och det har redan ringts runt till folk som snart kommer att vara sugna på kaffe och cholkadkaka. Ojoj... jag har inte varit hungrig på flera dagar, och då hör det till saken att jag vanligtvis har väldigt bra ämnesomsättning och brukar äta väldigt ofta och gärna. Så du får dra slutsatsen själv...
Jag glömde ju säga att det var ett par (skapligt dyra) Björn Borg-skor.
Jag har spenderat pengar på nya skor hos den lokala skohandlaren. Jag är supernöjd. Killen i kassan var även det en stor behållning.

fredag 10 april 2009

torsdag 9 april 2009

"In seven days God created the world, and in seven seconds I shattered mine."

Jag har ägnat någon timme av mitt liv till film igen. Jag har nämligen tittat på Seven pounds - något av en Robin Hood-historia faktiskt, men inte med kapital i centrum utan snarare döden. "In seven days God created the world, and in seven seconds I shattered mine" och just där var jag fast. Redan i den inledande scenen, ville jag se resten. Hela filmen bygger på dramatiska tillbakablickar av sorg, skuld och dåligt samvete och hela tiden blir man berörd (tårdrypande bedörd), trots att svaret på allt aldrig kan bli något annat än: Sådant är livet! Självklart gillar jag Will Smith i huvudrollen, men min stora favorit måste jag ändå säga att Woody Harrelsons blinda karaktär. Hur skön som helst!
Förresten verkar det vara svårt att få tag på biljetter till Larz Kristerz i kväll, så jag får väl göra som alla andra som inte kommer in - hänga utanför... :)

Lars-Inge Svartenbrandt - vilken förlorare!

Eller ska jag säga Lars Ferm? Nä precis, som om det skulle spela någon roll... Han har ju varit framme igen, den klåfingringe gamle mannen, och gjort Hagfors något kändare. För dig som helt har missat hans senaste eskapader, så var det där han blev gripen i morse efter ett bankrån mot ett kontor i Säter. Vad säger man? Ränderna verkar aldrig gå ur, trots att han bedyrat att han lagt av ett flertal gånger. Som sagt, vilken förlorare. Det han har på sin meritlista är att knarka, stjäla och slåss, ja visserligen så försökte han sig på en karriär som ståuppkomiker och företrädare för Kristdemokraterna (är det samma sak förresten?), till och med författare, föreläsare och familjefar, men vad hjälpte det? Inte ens med Gud vid sin sida...
Visserligen är Larsa en intressant företeelse, men i alla fall jag blir mer intresserad av kvinnan som var med och medrånade. Vad är det för en lirare?

onsdag 8 april 2009

Jävlar va vidrigt det är med skinka!

Jag trodde det skulle vara en enkel procedur att fixa till de där skinkorna som jag lovat, och rent praktiskt var det det också. Det som var mindre tillfredställande var att dra av svålen och se alla ådror som löpte genom fettet, och allt det där. Lukten av kokt nasse och uppenbarelsen av köttdelar... Nej, tacka vet jag min vegetariska linje! Jag blev faktiskt förvånad över min egen reaktion, trodde verkligen att detta var en baggis. Men det säger jag dig - det är det inte.

Spotify är fantastiskt..

Nu har jag setat (suttit) och lyssnat in Larz Kristerz alla hits så jag kan skråla med i dem i morgon. Gött mos! :D
Ett pizzabud med solsken i blick äntrade precis mitt Påsklov. Det ska bli gött med flottigheter. I morgon blir det kanske Larz Kristerz på folketspark. Känn på den! :D
Ny dag. Nya sysslor. Nytt väder. Från att det igår var soligt och fint ute, så är det idag regn och ganska fint. Egentligen ett skitbra väder när jag ändå gör en massa jobb. Idag ska jag dessutom göra något jag typ aldrig gör. Jag ska griljera skinka, tre stycken faktiskt. Det har blivit mitt jobb. Visserligen kommer jag inte att äta av dem, men men... någon annan ska förhoppningvis det, så grisarna inte har behövs sätta sina liv till i onödan.

tisdag 7 april 2009

Min dator är en evig följetång. Nu har jag återigen fått ett sms som säger att servicen på min dator är klar och att jag kan hämta den. Nu kan jag visserligen inte göra det då jag är 25 mil därifrån, men när jag kommer tillbaka så får vi se om den funkar denna gång. Förra gången gjorde den ju inte det.

måndag 6 april 2009

Hej, vill du köpa tandborstar?

Det ringde precis på dörren. Utanför stod det en kille på cykel och hans kompis utan cykel, men bärandes på en påse. De förklarade på äkta tandlöshetslespning att de hade för avsikt att sälja mig tandborstar. Synd nog kunde jag inte göra det, för de tog visst inte VISA. Men de var noga med att berätta var jag kunde få tag på ett gäng borstar om jag senare hade kapital. Söta killar! :)

Kommer Wanja att vara ordförande för LO den 1 april 2009 respektive 1 maj 2009?

Idag är första riktiga påsklovsdagen. Utanför mitt fönster, på vilket det igår kopulerades, är det underbart väder och inne är det skapligt med. Jag sitter förnärvarande vid datorn med mitt morgonte (the) och kollar över läget på internet (nyheter, bloggar, diverse fora...). LO-Wanja är fortfarande hett nyhetsstoff. Jag blev tvungen att kolla upp spelmöjligheter på henne och Unibet har faktiskt två: "Kommer hon att vara ordförande för LO den 1 april 2009 respektive 1 maj 2009." Inte för att jag ska spela på det, men det är intressant att det faktiskt går och att det finns odds. Det betyder ju att det också finns folk som sitter och skarpt funderar över tendenser, tryck från olika fackklubbar och hennes personlighet.

söndag 5 april 2009

Det gökas på mitt fönster

Tja'ra! Jag trodde nyss att jag gjort en stor upptäckt till vår svenska fauna. På fönstret till det rum jag sover sitter ett kryp som inte är av denna världen. Jag till och med engagerade familjen i min upptäckt när jag under en mer ingående undersökning insåg att jag åskådat ett regelrätt skjut i insektsvärlden!!! Så kan det gå...

lördag 4 april 2009

Bara de utklädda får ta

Nu har jag firat mitt hemmavarande med att sova. Det är så otroligt skönt att bara kunna lägga sig mitt på dagen. Visserligen är det väldans varmt i mitt rum, då solen ligger på mot en av väggarna men att vakna i värmepanik har sina ljusa stunden också . Resten av dagen ska jag ägna åt att nalla av påskkärringarnas godis, trots att min mamma vid flera tillfällen påpekat att de bara är de utklädda som får ta.
Påsk LOV!!! Nu drar jag från Närke för Dalarna...

torsdag 2 april 2009

Som sagt så har jag varit på universitetet idag. Det har varit bra på flera sätt. Dels så är det skönt med miljöombyte och dels så är det intressant att få gå på olika seminerier och föreläsningar som man valt utifrån eget intresse. Det gör heller inget att de bjöd på mat och fika emellanåt. Imorgon kommer det att fortsätta med seminarier och föreläsningar men det kommer även att vara praktiska övningar. Och på tal om praktiska övningar, så kommer jag och några kollegor att dra på lite after work. Social hälsa är också hälsa...

onsdag 1 april 2009

Tjena Bloggen! Det har varit en något annorlunda dag i dag. Till att börja med har jag hunnit göra två uppgifter, effektiv som man kan vara ibland, efter det så har jag tillsammans med min klass varit på teater -"Dan då Dan dog". Hur bra som helst. Se den om du har möjlghet. Efter den så åkte jag och två kollegor och tryckte i oss flöt-buffé och funderade över diverse helgplaner, och slutligen så fikade jag med arbetslaget och diskuterade nästkommande termin med min rektor. Inga lektioner alls alltså. Dessutom är detta den sista dagen på skolan innan lovet, torsdag och fredag kommer jag att spendera på universitetet. Det är också trevligt.

tisdag 31 mars 2009

Nu är det bakdag. Och det är inget negativt med det. Jag har nämligen fikat till i morgon. Och bullar ska det bli. Och det blir nog bra hoppas jag.

lördag 28 mars 2009

Då så... lite Earth hour skadar inte. Det var dessutom väldigt mysigt och man kommer på en massa bra idéer. Det är som att när man tar bort en massa stimulans så vaknar hjärnan till liv. Det är ju egentligen helt underbart. Allt blir så lugnt och skönt utan en massa apparater som står på, och man ser saker som man inte annars lägger märke till, som ringarna i taket...
Jag har stött på patrull vad gäller nedsläckningen av alla lampor och apparater. Min sambo vägrar att göra det då en jävla fotbollsmatch är viktigare än mänsklighetens fortlevnad. Vad göra?
Om jag i går var helt inne på 2½ men, så har jag i dag storkonsumerat Grotesco Royal, och det är poritivt! :)

Earth hour

Alla som inte är med på Earth hour i kväll 20.30 är dumma och dåliga! :) Och det vill man ju inte vara, så se till att släcka lamporna i en timme... för jordens skull!

fredag 27 mars 2009

Jag ska till Riga

Jag har förmodligen redan sagt det en massa gånger, men jag och en kollega ska tillsammans med fem elever åka till Riga om några veckor. För dig som inte vet det så är Riga huvudstad i Lettland som råkar ligga på andra sidan vattnet (Östersjön). Jag har redan fått en massa tips på bra SPA som man tydligen måste besöka, men jag hade nog mer tänkt mig att faktist vara med kidsen. Eventuellt sitta på någon schyst uteservering och dricka det lokala ölet (Eller de kanske bara har sprit? Det är ju trots allt skrämmande nära till Ryssland...). Nu är det dags att hämta tvätten från källaren. Tja så länge.

torsdag 26 mars 2009

Ska jag vara ärlig känner jag mig helt slut. Jag behöver ledigt och det är snart. En vecka till bara, och i morgon förstås. Då är det ju dessutom lön att se fram emot.

tisdag 24 mars 2009

För en massa veckor sedan fyllde jag år. Då fick jag bland annat en kartong (med låder, bör tilläggas) av min kollega. Jag förstår att det låter konstigt, men tänk inte så noga på det. Grejen är att den där kartongen har titt som tätt blivit påfylld med diverse gottegrejer och senast igår så fanns där chokladpuffat ris! Hur gott som helst. Tidigare grejer som har funnits är bullar, kakor, diverse choklad... Det är onekligen en väldigt bra present då den sträcker sig över en så pass lång tid. Jag hoppas det aldrig tar slut! :D

måndag 23 mars 2009

Bara HAN och DU? Lyllo lyllo dig...

Aftonbladet hade den här artikeln idag:

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article4716556.ab Och JA!!! Det är ju helt underbart när man inser att det är Mårten Månsten från den kultförklarade ungdomsserien Ebba och Didrik som blivit något större och vuxnare (vi råkar faktiskt vara lika gamla) och som helt briljant driver med Ryssland. I LOVE! :D Jag älskade den serien när jag växte upp på 80-90-talet. Den här scenen är en av de som jag kommer ihåg bäst från när jag såg serien för typ 20 år sedan. Se och begrunda: http://www.youtube.com/watch?v=ORKbywbTESo

söndag 22 mars 2009

Nu ska jag förflytta mig till sängen och slå igång en rulle. Jag har arbetat på bra nu och eftersom jag råkar vara tjej så är jag ju expert på belöningar, har jag hört. Så film får det bli.
Jag är i ett dilemma. Jag har inget godis hemma. Jag är jävligt lat och jävligt sugen på godis.
Jag har ont i fingrarna idag och i det här fallet är det ett gott tecken. Kvällen blev jättetrevlig och lyckad på alla sätt och vis. Jag till och med spelade lite gitarr och sjöng, vilket jag inte direkt skulle ha gjort i en annan situation än med de jag känner mig bekväm med. Men det ska erkännas att det inte var helt lätt, men jag har ju sagt att jag ska försöka våga mer så...

lördag 21 mars 2009

IUP

Nuläge: Klarar inte att på bästa sätt spela F på gitarren. Blir därför ledsen när hon misslyckas.

Mål: Att klara spela F på gitarren.

Delmål: Inga.

Medel: Träna dagligen.
"Jag tror Linda Rosing för gå över till fattiga sidan", hörde jag min sambo hojta från vardagsrummet för ett tag sedan. Han har fullständigt fastnat vid Big Brother 2003 som sänds i repris av kanal 5. "Tragisk jävel" tänker du, och JA det tänker jag med.

fredag 20 mars 2009

AAAAhhh! Varför är det så satans svårt för min kropp att skapa ett F? Jag har till och med besviket gråtit över det. Patetiska jag.

You are not alone

Kalla mig larvig, men jag tänker faktiskt ägna kvällen till att lära mig BWOs bidrag till melodifestivalen. Och jag har redan börjat lite smått. :)
Yooohooo!!! :D Det är fredag!!! Efter att ha slängt i sig slaskmat och sovit lite är man som en ny människa. Underbart.

torsdag 19 mars 2009

Nu har jag precis fixat till en skiva till morgondagens lektioner, dock finns ännu inget innehått till dessa. Det ska jag klura på medan jag packar ihop för dagen med tandborstning och allt det där. Natti så länge, kära blogg så syns vi förmodligen i morgon.

onsdag 18 mars 2009

Jag har en ny granne som förmodligen inte kommer att bli långvarig i huset om hennes hundar fortsätter att gnälla som de gör. Nu är klockan strax efter tio och snart kommer folk i huset att vilja lägga sig och sova, och förmodligen ha åsikter om lätena...

Konstiga saker

I kategorin Saker som är konstiga kommer helt klart dagens nyheter i lokaltidningen. Att min skolkamrat från gymnasiet har blivit anhållen för mordbrand. Han är misstänkt för att ha tuttat på (eller i alla fall varit med och planerat) byggnader vid elva tillfällen. Sjukt konstigt att tänka det. En annan sak som är minst lika konstig är att jag precis har lagat till en pastarätt, och jag tycker den är rätt god.

tisdag 17 mars 2009

Inte för att jag lider, men det är rätt irriterande med en blåsa på tungen. Jag har dock fått ett recept som jag inte kommer att ens inleda en kur av, och den är whiskybaserad. Jag tror minsann att jag har kvar blåsan ett tag till om lösningen är den nyss nämnda. Förövrigt blir det kul på lördag, hoppas jag. Gitarr, gotte och sällskap av mina kollegor som bjudit in sig.

måndag 16 mars 2009

Det går aldrig

Idag fick jag frågan vad jag saknade mest med mitt gamla "hemma" respektive vad jag gillade mest med mitt nya "hemma". Om det inte hade varit så förbannat svårt att få till en begriplig plusochminus-lista så hade du kunna följa med i mina tankar, men spalter är inget alternativ i den här varianten på blogg så därför skiter jag i hela grejen och säger att (för att sammanfatta) båda ställena har sina för- och nackdelar, men om jag måste välja så finns det bara ett alternativ och det är inte där jag är just nu. Här där alla människor verkar tycka precis allt är omöjligt. För det är nämligen ingen skröna att Örebroare tycker det mesta är "träligt" och ledorden "det går aldrig" hörs titt som tätt. Problemlösare och igångsättare är de verkligen inte!

söndag 15 mars 2009

Jag har suttit och knåpat med en Power Point-prestentation någon timme nu, och jag måste erkänna mig besegrad. Det funkar inte så bra med ljudet som jag vill att det ska göra, och jag vet att det bara beror på min ovana. Jag inser att måste fortsätta att leka runt lite för att bli bättre. Hur som helst så var det trevligt hela tiden, så jag ska inte klaga. Men som jag sa, så finns det helt klart utvecklingsområden.

lördag 14 mars 2009

Idag har jag verkligen fått en långpromenad. Med öl i ryggsäcken har jag gått från en sida av stan till den andra för att inhandla hårddisk. Bra träning inför Fjällräven Classic i sommar.

torsdag 12 mars 2009

Det börjar bli kärft nu. Min sambo har inte fått lön på snart fyra månader och just nu har vi bara 2000 kr kvar denna månad. Nu får fan A-kassan snabba på, detta funkar inte i längden.
Efter imorgon är det helg. FANTASTISKT!! :)
Ibland är vägen hem lång... speciellt när man inte har luft i cykeln. Idag var en sådan dag. Förövrigt vill jag bara att allt här hemma ska städa upp sig. Fan, hur det ser ut. Måste skärpa till mig.

onsdag 11 mars 2009

Igår var det en trafikolycka utanför mitt hus när jag kom hem. En lagom liten tilldragelse mitt i veckan i min lilla stadsdel. Det var till och med folk som stod och kollade på poliserna och bärgningsbilen som var där för att ta bort bilen som var kvar. Stora nyheter i min del av världen....

tisdag 10 mars 2009

I helgen var jag på en mycket spännande utställning på konsthällen här i stan. Utställnignen hette Det osmotsika trycket. Gå och kolla in det om du har stunder över. Jag blev påverkad i alla fall.

söndag 8 mars 2009

Visserligen är inte helgen slut ännu, men jag vill ändå passa på att säga att den har varit underbar. Den började sjukt bra med Laleh, sedan gled lördagen förbi med sällis av en kollega och en av mina bästa vänner hemifrån (nu lät det precis som om kollegan inte är en av mina bästa vänner, men det är han visst). Nu är det söndag, och den började med en alldeles för lång sovmorgon, ett samtal med mamma, och en promenad genom stan - en lång sådan. Nu sitter jag och arbetar framför datorn, med lite grejer som ska vara klara till veckan, rätt underhållande sådana faktiskt. Och min kompis är kvar!!! Ska försöka hålla kvar honom tills i morgonbitti. Det kan gå... vi får se. Tja så länge.

lördag 7 mars 2009

Laleh är GUD! Shit va bra spelningen var. Alla som inte var där missade verkligen något.

torsdag 5 mars 2009

Är det inte fantastiskt underhållande att COOP ska börja att sälja sexleksaker? Så snart kan man både köpa en Klitt-stimulator och B-vitaminer från samma hylla! :D

onsdag 4 mars 2009

Finnes: Prins...

Jag är kanske rojalist trots allt, för jag inser att jag går igång på kungligheter. Som idag, då Carl Filif(jag kan ha stavat fel, jag är ju inte så insatt) och hanses fjälla har "tagit en paus" (vi vet ju alla vad det betyder) så hoppas jag ju hur mycket som helst att han ska precentera en ny flamma, och med rätt kön denna gång.

tisdag 3 mars 2009

Min kollega har lovat mig pizza i morgon, snacka om att man redan är sugen. Det finns nämligen en pizzeria som ligger precis bredvid mitt jobb, nej inte den nybyggda grejen, utan ett annat sunkhak. Skitsamma hur det ser ut, och om hälsovårdsnämnden har varit där och plockat råttor, de har sjukt goda pizzor. Sjukt. I morgon ska nämligen kidsen göra en massa tok, så vi lärare är lektionsfria, så därför borde man hinna med en lunch. Det är så det ligger till.

Sur på ONOFF

Det där med min dator verkar bli en följetång. För länge sedan lämnade jag iväg min dator, helt enkelt för att den gav upp. Skärmen ville inte visa någon bild. Nu, två månader efter (typ) så har jag fått ett meddelande om att den är färdig. Denna process har då föregåtts av ett antal telefonsamtal och så vidare. Och nu när jag ska hämta den, då sevicen ska vara färdig, så har de inte gjort ett jävla dugg med datorn. Så just nu har jag fortfarande ingen dator, och jag är lite surare på ONOFF.
Idag har jag varit på universitetet hela dag en och arbetat. Det är märkligt hur det ändå har förändrats sedan jag gick där, eller så är det för att jag numer är mer uppmärksam, eller umgås med annat folk än mjukisbeprydda, men jag tycker mig se att det har blivit ett "snyggställe". Ja, ett ställe där folk går runt och är snygga helt enkelt. Jaja, det blev mycket arbete gjort i alla fall, vilket var det viktigaste. Det känns skitbra.

måndag 2 mars 2009

Jädrans vad det pissar ner snö. Ja, man kan faktiskt säga det när man bor här, för snön är ta mig fan lika tung som regn... Och direkt får folk panik, speciellt i trafiken. De åker som ja... ja just så som du tänker. Eftersom jag cyklar så känner jag inte av det direkt för att jag är i stort sett ensam på cykelbanan. Annars ser jag fram emot imorgon då jag ska vara på universitete hela dagen. Gött.

söndag 1 mars 2009

Då var hunden hämtad och kvar är bara en massa hår och presenten jag fick för att jag vaktat den under helgen. Spritgodis... lite av en favorit faktiskt. :D Kan inte förstå att choklad och sprit fullkomligt knullar i munnen! Borde kanske vakta hunden mer om belöningen är detta...
Jag fick frågan igår om jag idag skulle titta på Vasaloppet. Jag sa genast nej, och vad händer? Jo, jag har sedan starten av detsamma setat framför TVn och kollat. Och jag tycker att det är skittrist att jag inte haft möjligheten att köra i år. Jag sa ju för en massa månader sedan att jag skulle ha gjort det men då snömängden inte direkt tillåter träning i min del av världen så, ja... Men fan... sugen på att träna blir man i alla fall. Jag kommer förmidligen att kolla resten av loppet med och hoppas på att känna igen någon åkare. Det är alltid kul. Om inte annat så får man lite hamlängtan, och det är i detta fall positivt.

lördag 28 februari 2009

Det här med att bara ligga i sängen med sin dator är helt fanstastiskt. Dagen idag har varit en sådan. Täcke på och bara chatta eller spela nätpoker, göra ett och annat blogginlägg... det är fint det.
Jag kom precis tillbaka med hunden efter en morgonpromenad. Det är fantasktiskt väder ute.

fredag 27 februari 2009

Man blir så medveten om att ens liv inte är oändligt när ens kompis dör. Man vet inte när det slår till heller. Man har verkligen ingen aning.
Det är skönt att det är fredag. Det känns som om jag verkligen behöver helg nu. Och så har hunden kommit som jag och min sambo ska ta hand om. Det kommer bli trevligt. Vi har redan tjenat lite på varandra.

torsdag 26 februari 2009

I helgen ska det vara en hund här på kollo. Det blir annorlunda men hur kul som helst. Han var här och hälsade på nyss, men i morgon kommer han på riktigt, får då ska matte till Finland och äta smörgåsbord.

tisdag 24 februari 2009

Socialbidrag till överklassen

Bör man säga någonting om FÖRLOVNINGEN som tydligen har blivit tillkännagiven idag och den där festen som du och jag ska betala för senare? Nä, kunde tänka mig att du är lika ointresserad av att betala socialbidrag till överklassen som jag!
Jag har fått en fråga, eller snarare ett förslag att ta ställning till, fast det är nog samma sak känner jag när jag tänker till. Jaja, frågan/förslaget är att eventuellt dra till London tillsammans med min kompis. Helt klart ett intressant förslag. Tål att tänkas noga på.

Fettis-dagen...

...är det Amerikanernas nationaldag?

måndag 23 februari 2009

Det här med att skaffa vänner är fan inte enkelt. Nu på onsdag skulle jag vilja se Opeth på Club 700, men det är ingen hitintills av de jag lite halvt känner som visat intresse för det, så förmodligen kommer jag att gå ensam. Jaja, det kanske finns roliga människor där.
Första dagen efter lover på jobbet och ingen ångest infann sig. En annan underbar sak var att jag inte igår åt upp allt bilgodis, så jag hade kvar när jag skulle åka hem. Det höll mig levande då jag inte idag hann äta någon lunch på jobbet.

söndag 22 februari 2009

Då var jag tillbaks i storstaden och storstadsångesten smyger sig på. Jobb i morgon, och 7 veckor till nästa gång det är lov.

lördag 21 februari 2009

Jag har försökt mig på att vara lite vardagsromantisk, med en kompis dock. Ja, man kan faktiskt vara det. Eller i alla fall mysig. Men jag är fan usel. Film, chips och öl... och killen sover!!! Måste arbeta fram något annat, en dikt kanske? Hm... jag får fortsätta arbeta på och återkomma.
Nu har de kommit och det har inte ännu blivit någon fika, inte heller någon tur till de nordliga delarna av samhället...
Eftersom Vasaloppets start inte ligger så långt härifrån så är det just nu trafikkaos, och det hade jag tänkt att gå ut och kolla på inom några minuter. Jag ska bara vänta in de som ska med. Lite senare ska jag hämta syrran på tåget och hon har med sig sin sambo och en kollega till henne. Vi allihopa ska åka och kolla in de mer nordliga delarna av samhället... mest för skojskull. Jag har blivit lovad en fika på byn senare också, men känner jag alla rätt så är jag inte så säker på att vi kommer att hinna med det. Men som sagt, just nu ska vi ut och ta en promenad och kontrollera flödet av skidintresserade människor som trafikerar riksvägen.

fredag 20 februari 2009

Atlantis?

Jag kan inte låta bli att tycka att det är jättespännande att folk tror att de eventuellt kan ha hittat Atlantis. Så här står det i The Sun:
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/article2255989.ece
Det som är minst lika intressant i denna artikel är bilden på Patric Duffy, denne 70- 80-tals hunk med pufffrisyren, tillika den snyggaste killen i Dallas....

torsdag 19 februari 2009

Jag är en hopplös oromantiker

Jag fick frågan idag (Tack så mycket Nonis...) om jag ansåg att jag var romantisk, och jag svarade lättvindigt att "Ja jo... men det är jag väl ibland", men efter några frågor och diskusionen som följde insåg jag relativt snabbt att så inte är fallet. Jag är helt enkelt en hopplös oromantiker, och jag imponeras av folk som får klicheer att låta bra och som kan producera lyrik som får folks ögon att tåras av beundran. Jag vill också kunna! Så nu ska jag försöka odla den lite mer romantiska sidan hos mig, hur det nu ska gå till. Du kanske har förslag?

Grannsamverkan


Ok, den enda motionen jag kommer att få idag är nog snöskottning trots allt. Nu har jag varit ute och skottat halva gården. Det tog drygt 3000 steg (blev tvungen att sätta på stegräknaren, nördig som man är), tills en av våra grannar kom och sa att jag inte fick skotta mer för en annan granne skulle komma med traktorn och skotta resten. Så kan det vara, grannsamverkan i snöyran. Jag fick i alla fall lite motion. Det är faktiskt ganska tungt att skjuta snö. Mina högar blev sjukt snygga i alla fall. Det är viktigt med estetiken! :D

Ekorrn satt i granen

Jag har kommit över några av Anders Beks stilöversättningar av Ekorrn satt i granen som jag bara måste bjussa på. De är helt fantastiska och det finns hur många fler som helst.

Videotrailer
- De kom oväntat.
- De drev honom från hans hem.
- De försökte knäcka honom.
- De kommer att ångra sig.
Squirrel - kotthämnaren!
Med Drew Barrymore som barnet och Bruce Willis som John McSquirrel. Kevin Costner är Tallegren.

Carl Bildt
Vi har idag sett ännu ett exempel på hur enskilda individer drivits hänsynslöst från sin privata egendom av högröstade särintressen i dagens rödgröna lingonskog. Vi har idag sett ännu ett exempel på hur en enskild småsparare fått benen undanslagna av skränande populister. Men framförallt har vi idag sett ännu ett exempel på hur inte bara en enskild individs stolthet knäckts av en gren av den rödgröna röran, utan även hur en liten men högröstad lobbygrupp lyckats i sitt uppsåt att tvinga hårt arbetande egenföretagare att lämna sin post och söka sig till mer tillväxtfrämjande miljöer.
Snoop Doggy Dogg
Yo, check dis out Goan tell ya 'bout my homeboy Squirr-L Know what I'm sayin'? Just sittin' there chillin' out with his stash Kids bustin' in with a mighty crash Squirr-L my man, Ooo whatcha gonna do? Broke yo' legs and broke yo' tail too Yo check dis out, dis is fo' sho' There ain't gonna be no Squirr-L no mo'.
Stream of consciousness
Ekorrn ekorrn sitter i granen i grannen i grenen i Grenoble han sitter i sitterisitterisatterisutta sutta mutta kutta granen grannen en grann gran Skulle skala flå riva klösa lemlästa lemmellästa nästa lämmel lemmar organ organist organism ism ismo ismo jukkapekka Kottar kottar småbarn ungar snor dagis blöta vantar hejsan hoppsan Hoppa han från tallegren svindel snurra runt runt stötte sitt lilla ben sitt lilla ben sitt förkrympta ben sitt äckliga lilla ruttna ben slog han stötte malde malde ner i e en mortel mortel mord rotel moderrot rotmos och den långa långa long and winding road roadmovie långa road långa ludna ludna ludo ludo lupo lupen anlupen anfrätt syra fräta fräta fräsa steka fläsk steka Svansen svansa svassa vassa vässa pennor.
Det kommer nog inte bli någon skidåkning idag heller, för det spösnöar (kan man säga så?) som fan ute. Det innebär ju att antingen får jag spåra själv eller så skiter jag i det. Det kommer förmodligen bli det senare. Den aktiviteten som då förväntas av mig att snöskottning, och det tycket jag faktiskt är rätt kul och dessutom bra träning. Men det får bli lite senare. Nu ska jag sätta igång med arbete. För det ska arbetas i dag med så det blir skönare att komma tillbaka till jobbet. Tja så länge.
Det verkar som om min kollega är intresserad av att blogga med mig. Det här tycker jag är jättespännande. Då ska bara alla detaljer kring bloggen redas ut sedan drar den igång. Antar att det kommer att dröja i alla fall en vecka eller så, för att diskutera ihop sig om vad vi vill med bloggen osv. Men jag är verkligen peppad på detta. Skitkul. :)

onsdag 18 februari 2009

Jag måste ha slagit något typ av rekord i att arbeta, i alla fall ett personligt. Just nu har jag inte bara ont i händerna, jag har skapligt ont i röven med. Trycksår finns det nog en risk för som det känns just nu. Ingen eller nästan ingen blodförsörjning till de lite mer fläskiga delarna och det kan vara kört! :S
Jag har funderingar på att starta upp ännu en blogg, men den här gången mer en genreblogg än mitt privata tjat. Jag tänkte inte på något sätt lägga ner denna, inte på något vis. Vi får se hur det går med idén. Funderar på att engagera en kollega i den med. Jag får återkomma på den punkten senare.
Jag har klippt mig! Inte så mycket kanske, men på sina ställen upp till en deci... Så nu är det inte så slitet som det var nyss.

Poesi mina vänner

Som du vet så sitter jag och arbetar (under mitt lov...:( ) och idag har det faktiskt gått riktigt bra. Medan jag sitter här, vid datorn som jag brukar eftersom jag inte skulle kunna leva utan en dylik, och rättar en blandning av det mesta så slår det mig att kärleksdikter producerade av pubertetsstinna tonåringar kan vara riktigt riktigt underhållande. Sanning. Klichéerna duggar tätt, men det finns en humor i dem på ett sätt som jag inte tror de är medvetna om. Bildspråket är fantasifullt, känn på den här liknelsen till exempel: "Du är som en perfekt lagad Flintastek, saftig och mör..." eller den här lilla snutten: "Det bästa jag vet är när du kommer hem och ropar mitt namn och äter min lagade mat men ibland har jag lust att blåsa skallen av dig men vad som än händer älskar jag dig – nu och för alltid...". Den inkluderar också mat, men är den inte humorisitskt brutal men ändå ja... kärleksfull? Men jag har faktiskt en favorit bland favoriter hitintills: "...med ett lakan runt hjässan och ett skägg under näsan med order från Usama ska jag skapa ett trauma som skall sätta Sverige i fasa och få Globen att rasa. Så jag gick in på Ikea för där var det rea. Det blev en kraftig kaboom, nu smakar det blod i min gom."
Det börjar snart bli pinsamt att jag inte åkt skidor en enda gång sedan jag kom hem. Det enda jag själv tycker jag tjatat om när jag inte kunnat. Det måste bli en ändring på det. Grejen är att det är så trist att göra saker själv. Det är ju ingen som vill följa med. Åndra sidan är det inte heller så illa att sitta framför datorn hela dagarna. Jag har ju en massa roligt här med!

tisdag 17 februari 2009

I don't want to be a product of my environment. I want my environment to be a product of me.

Nu har jag klämt en till film, The Departed. Filmen får väl kategoriseras som en maffiafilm med Jack Nicholson i en av huvudrollerna. Han är den fullständigt ohotade Irländske och totalt hänsynslöse ledaren för en omfattande kriminell verksamhet. Handlingen beskriver ett dubbelspel i Bostons undre värld där Leonardo DiCaprio och Matt Damons karaktärer är poliser som försöker arbeta mot de onda krafterna som handlingen rör sig kring. Första halvan av filmen är helt fantastikt spännande och storyn byggs upp till en högfrekvent nagelbitarnivå, men sedan vet jag inte vad som händer. Det är som jag lite skämtsamt brukar avsluta en del berättelser med "Det blev atomkrig och alla dog". Visserligen blev det inget atomkrig, men alla dör. Nästan i alla fall. Och jag blev lite uttråkad på att alla skulle skjuta alla på slutet, det kunde filmskaparen ha funderat på en annan lösning. Men i sin helhet är jag ändå nöjd. Jag blir engagerad och den är skickligt uppbyggd, speciellt med alla telefonsamtal där varje ord är avgörande...
Albumet I am a bird now har stått i min skivhylla under något år nu, och jag inser först nu att jag aldrig riktigt har givit det en ärlig chans. Antony & the Johnsons - vilket sataniskt musikgeni!!! Denna absolut absurda figur berör på alla tänkbara sätt. Det går inte att komma undan. Det går inte heller att beskriva, det måste upplevas och kännas. Alla som känner mig vet att jag är svag, på gränsen till sjukligt svag, för stråkarrangemang, och Antony & the Johnsons är en lång stråkorgasm som man bara inte vill ska ta slut. "Guds svar till Job" som jag hört fenomenet beskrivas som. Jag kan bara hålla med. I dag, medan jag arbetat med det jag vanligtvis arbetar med, har jag lyssnat på det senaste albumet The crying light, och känslan infinner sig ögonblickligen. Fan va bra det är! :D
Moderaterna gör det om å om å om å om å om å om igen, in å ut, ut å in, in å ut igen... (Tänkt att moderaterna kan trigga igång en gammal Pelle Almgren-dänga, det är ju fan positivt!! :D) De har återigen bevisat att de är ett främlingsfientligt parti genom deras ännu hårdare flyktingpolitik. Nu måste väl folk ändå fatta att vi inte ska ha ett parti som driver SD-politik i regeringsposition.
Ja, jag förstår att du, kära bloggläsare, sedan igår gått och funderat över den fantastiska stavmixern och jag ska inte hålla dig på halster längre. Så här ser den ut: http://www.mediacreator.se/files/_upload/BSH/Product_Sheets_LR/Bosch/MSM6B300_SE_SV.pdf
Fantastisk eller hur?

måndag 16 februari 2009

Sa jag att jag nu mer har en stavmixer i min ägo? Det har jag i alla fall.

Tänk hur det kan vara

Det är märkligt hur saker och ting är. Nyss var jag och fikade med min moster och min mamma och hur ofta händer det att det kommer fram folk till ens bord i en stad, som jag vanligtvis bor i, och vill diskutra stickmönstret på ens vantar och jämföra det med sin egen dalslandsmössa som råkar finnas i nära till hands i innerfickan? Och hur ofta händer det att butiksbiträdet, där jag inhandlade en svart huvtröja, skriker ut till hela affären att hon ska göra ett ägginplantat för att skaffa barn, helst två barn förståss (målmedveten som hon verkar vara), för att hon har haft cancer i livmodern? Och hur ofta händer det att en äldre tant kommer ut från blomteraffären med en massa blommor som hon skämtsamt på grov dialekt förklarar att hon ska piffa upp klänningen hemma som "Kitty i LÄTS DANS". Folk är för jävla härligt spontana här! :D Hur som helst, jag fick mitt fika och förutom tröjan som jag tidigare skrev att jag inhandlat så har jag även köpt en stavmixer med allehanda tillbehör...
Arbetet går sakterliga framåt, och nu är det snart dags för fika på byn tillsammans med mamma och moster. Senare i eftermiddag hoppas jag på besök av min kompis från öst. Nu ska jag piffa upp mig så jag ser by-representabel ut! :D
Precis som igår är min plan att på förmiddagen rätta en massa arbeten som jag ligger efter med, så det arbetet är faktiskt igång. Det går långsamt men bara det går framåt så är jag nöjd. Mellan arbetena har jag lekt hårfrsörska. Jag har nämligen tonat håret på min gråhårsåldersnojiga mamma... kopparrött, bästa färgen. Inte för att hon skulle behöva, men jag antar att det är känslan av att inte ha ett rödmatt hår. Jaja, själv har jag inte blivit friserad ännu men det kommer nog. Nu ska jag köra några arbeten till. See you.

söndag 15 februari 2009

Man on the moon

När man lånar sin kompis hårddisk så lånar man ju också det som finns i den på sätt och vis. Jag har kollat på ännu en film som råkade finnas där, Man on the moon, filmen om en mycket märklig man - Andy Kaufman. På ett sätt så farsineras jag av annorlunda och orginella människor och Andy är verkligen annorlunda och orginell. Jim Carry gör ett helt strålande arbete som huvudrollsinnehavare, och jag kan tänka mig att rollen inte är lättspelad. Allt mellan absurd humor och grav seriositet visas, och där i alla fall jag slits med i Andys oerhört sorgsna liv. Det här är en otroligt snyggt porträtt av herr Kaufmans liv. Strålande skulel jag vilja påstå. En annan liten detalj som jag finner lite komisk är att jag denna vecka, utan att anstränga mig på något sätt, blivit "utsatt" för Paul Giamatti vid inte mindre än tre tillfällen! :D

Burn after reading

Jag hade höga förväntningar på filmen Burn after reading efter att ha läst skådespelarlistan; George Clooney, Brad Pit och John Malkowich... och eftersom jag för tillfället har varit inne i en Clooney-period så kändes filmen spännande på alla sätt (mest fysiska) och vis. Men shit vilket magplask, och vilken röra. Den enda stora behållningen i filmen är Brad Pits sjukt ocoola roll som tuggummituggande gyminstruktör. Det är riktigt riktigt kul faktiskt.
...och promenad blev det. Det är underbart att få vara ute. Det är faktist en sak man längtar till när man annars bor i en stad. Knarr under sulorna och frost i håret. På tal om hår. Jag har den mest slitna kalufsen i världshistorien för tillfället, ok... lite överdrivet kanske, men den är i behov av att i alla fall toppas något. Jag ska försöka få till en klippning under veckan så jag inte måste fortsätta skämmas över mina split ends. Idéer tas självklart emot.
Då var lunchen intagen och det är dags för en promenad.
Det borde vara dödsstraff på att sitta inne och arbeta när det är strålande solsken ute, så efter jag ätit lunch ska jag ta mig ut på en promenad i det underbara vädret. Hitintill har jag har faktiskt hunnit med att rätta en projektarbetesrapport och påbörjat rättningen av en annan. Det tar rätt lång tid, men det får väl göra det då. Målet är att bli klar med den andra under dagen.

lördag 14 februari 2009

Efter en sovis sitter jag nu äterigen framför skärmen och funderar över hur jag ska lägga upp dagen jag har framför mig. En plan är att åka hem, men jag har inte packat färdigt på långa vägar, så än är det inte aktuellt att åka uppöver. Ute skiner solen och jag skulle vilja vara ute och njuta av den lite, för jag antar att det kommer bli jobbigt att se den hela tiden när man ska köra bil, men tanke på skitiga rutor osv... det kommer förmodligen att vara en massa turister på väg till fjället med, så jag får försöka vara på min vakt, eftersom jag ska åt samma håll. Nu har TVn åkt på med. Det är skidskytte för damerna så det kommer jag kanske att följa lite granna, en annan fundering är att spela ett parti nätpoker. Det sista blir det i alla fall.

fredag 13 februari 2009

Det kan inte vara otur att det blivit lov, det går bara inte. Det är hur skönt som helst! Tänkte fira det med att förändra utseendet lite på bloggen. Så, inspirerad av min grymma hemlängtan...

torsdag 12 februari 2009

tisdag 10 februari 2009

Jag har fått min biljett till Peace and Love med posten idag. Du som hängt med i min blogg under året som varit, vet att jag inte har haft de bästa erfarenheterna kring biljetthantering, så nu vet jag inte hur min strategi kring detta ska läggas upp, så jag inte tappar bort även denna.

"I have an idea..."

För några dagar sedan, på min födelsedag för att vara exakt vilket även framgår av meddelandet, fick jag följande sms: "Good morning birthday-girl:)! I have an idea ("what's new", eh:)?)for a joint music venture: How about if I write a text for a song in English, than YOU decide how you'd like it to be sung, and then The J-MAN puts chords to it!!!? Feel free to counter if y'all want." Och bara någon dag senare låg en text i min inkorg och idag är väl jobbet egentligen, tro det eller ej, faktiskt igång. Det känns riktigt kul hitintills, så jag hoppas att man inte behöver skämmas allt för mycket när man anser att produkten börjar bli någotsånär färdig. Planen är att börja kunna spela in redan i morgon...